מה לספר ומה לא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה לספר ומה לא
    ד'
    26/05/2014

שלום,

אני נמצאת כבר די הרבה שנים בטיפול, למרות השנים (כמעט 6) אני עדין לא מסוגלת לספר כל מיני דברים שקשורים אלי (כל מיני הרגלים ודברים שקשורים לגוף), ויש גם חוסר כנות מסויים ביחס שלי אל הפסיכולוג., כמו מה אני חושבת עליו, לפעמים יש לי מחשבות ממש רעות.
    אני מאוד מתביישת בעצמי ולא יודעת מה הגבול עד כמה אפשר באמת לומר את האמת, בהנחה שאני מסוגלת בכלל לעשות את זה., כל חיי מאז שאני זוכרת את עצמי אני חיה חיים כפולים ומסתירה כל מיני דברים... אני חושבת שאולי הייתי כבר מספיק שנים ואם עד עכשיו לא הצלחתי אז כנראה שזה לא יקרה, ואם כך מה הטעם להמשיך? אולי זו סתם גחמה שלי זה שאני בכל זאת ממשיכה ואין לכך הצדקה?

אשמח לשמוע את דעתכן
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לספר ומה לא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שוב שלום

ד'
    26/05/2014

אולי השאלה שלי קצת טפשית, אם היה אפשר למחוק הייתי עושה זאת.
    קראתי תגובות והודעות קודמות נראה לי שיש בתגובות מסויימות גם תשובה לשאלה שלי, אולי הייתי צריכה לעשות את זה לפני שכתבתי.
    איך שלא יהיה סליחה ותודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצורך המכביד להסתיר ולהסתתר

אירית כהן
    26/05/2014

שלום לך,
    שאלתך כלל אינה טפשית בעיני. זו שאלה שעולה תכופות אצל מטופלים שנמצאים בטיפול תקופה ארוכה ['תקופה ארוכה' זה כמובן יחסי..]. הביקורתיות שלך ביחס לשאלה ששאלת נראית לי 'סימפטום' המבטא את הביקורת העצמית הרבה שלך, את חוויית הבושה המתמדת ביחס לעצמך, חווייה שמלווה אותך עפ"י תיאורך שנים רבות - ועדיין לא נפתרה לחלוטין.
    אני חושבת על כמה קשה לחיות באופן מתמיד בפיצול כזה, כפי שאת מתארת.. ואיזו הקלה עצומה עבורך זו תהיה כשלא תחושי יותר צורך להסתיר את עצמך.

את שואלת האם עלייך להרים ידיים, תוהה האם הגעת לקצה גבול יכול ההשתנות שלך. לדעתי עלייךלהעלות תחושותייך ושאלות אלו עם המטפל, זה שמכיר אותך, את מבנה האישיות שלך וכו'. עצם העובדה שאת בטיפול 'תקופה ארוכה' כשלעצמה אינה התשובה. הקצב של כל אחד שונה, ו'תקופה ארוכה' כאמור זה דבר יחסי.
    ייתכן שעליכם - את והמטפל - לערוך מעין 'סיכום ביניים' שבו גם את וגם המטפל תבדקו מה היו מטרות הטיפול.. מה מהן הושג - ומה עדיין לא.. סיכום-ביניים כזה עוזר להעריך את ההתקדמות בטיפול, ועוזר לעשות החלטות לעתיד.

בהצלחה!!
    נ.ב. אם עדיין תבקשי שאמחק את השיח הזה בינינו - שאלתך ותשובתי - אצטער מאוד, אך אכבד בקשתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ד'
    27/05/2014

זה נשמע לי רעיון ממש טוב לעשות מן סיכום ביניים ביחד עם הפסיכולוג ולא רק ביני לבין עצמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - תגובה

אירית כהן
    27/05/2014

לכל אחד שיטה משלו. לשיטתי, חשוב שכל אחד, המטופל והמטפל, יתכונן ויחשוב בעצמו, עם דגש על מספר שאלות כגון מה היה המצב 'לפני'.. מה היו מטרות הטיפול.. מה הושג ומה עדיין לא.. אם יש שאלה או שאלות נוספות מהותיות לעניינך..
    ולאחר כשבועיים -שלושה של חשיבה-בנפרד, בתאריך שנקבע מראש, מקדישים פגישה או מספר פגישות לאותו סיכום-ביניים.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו