מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה לספר ומה לאד'26/05/2014
שלום,
אני נמצאת כבר די הרבה שנים בטיפול, למרות השנים (כמעט 6) אני עדין לא מסוגלת לספר כל מיני דברים שקשורים אלי (כל מיני הרגלים ודברים שקשורים לגוף), ויש גם חוסר כנות מסויים ביחס שלי אל הפסיכולוג., כמו מה אני חושבת עליו, לפעמים יש לי מחשבות ממש רעות.
אני מאוד מתביישת בעצמי ולא יודעת מה הגבול עד כמה אפשר באמת לומר את האמת, בהנחה שאני מסוגלת בכלל לעשות את זה., כל חיי מאז שאני זוכרת את עצמי אני חיה חיים כפולים ומסתירה כל מיני דברים... אני חושבת שאולי הייתי כבר מספיק שנים ואם עד עכשיו לא הצלחתי אז כנראה שזה לא יקרה, ואם כך מה הטעם להמשיך? אולי זו סתם גחמה שלי זה שאני בכל זאת ממשיכה ואין לכך הצדקה?
אשמח לשמוע את דעתכן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב שלום
ד'26/05/2014אולי השאלה שלי קצת טפשית, אם היה אפשר למחוק הייתי עושה זאת.
קראתי תגובות והודעות קודמות נראה לי שיש בתגובות מסויימות גם תשובה לשאלה שלי, אולי הייתי צריכה לעשות את זה לפני שכתבתי.
איך שלא יהיה סליחה ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצורך המכביד להסתיר ולהסתתר
אירית כהן26/05/2014שלום לך,
שאלתך כלל אינה טפשית בעיני. זו שאלה שעולה תכופות אצל מטופלים שנמצאים בטיפול תקופה ארוכה ['תקופה ארוכה' זה כמובן יחסי..]. הביקורתיות שלך ביחס לשאלה ששאלת נראית לי 'סימפטום' המבטא את הביקורת העצמית הרבה שלך, את חוויית הבושה המתמדת ביחס לעצמך, חווייה שמלווה אותך עפ"י תיאורך שנים רבות - ועדיין לא נפתרה לחלוטין.
אני חושבת על כמה קשה לחיות באופן מתמיד בפיצול כזה, כפי שאת מתארת.. ואיזו הקלה עצומה עבורך זו תהיה כשלא תחושי יותר צורך להסתיר את עצמך.
את שואלת האם עלייך להרים ידיים, תוהה האם הגעת לקצה גבול יכול ההשתנות שלך. לדעתי עלייךלהעלות תחושותייך ושאלות אלו עם המטפל, זה שמכיר אותך, את מבנה האישיות שלך וכו'. עצם העובדה שאת בטיפול 'תקופה ארוכה' כשלעצמה אינה התשובה. הקצב של כל אחד שונה, ו'תקופה ארוכה' כאמור זה דבר יחסי.
ייתכן שעליכם - את והמטפל - לערוך מעין 'סיכום ביניים' שבו גם את וגם המטפל תבדקו מה היו מטרות הטיפול.. מה מהן הושג - ומה עדיין לא.. סיכום-ביניים כזה עוזר להעריך את ההתקדמות בטיפול, ועוזר לעשות החלטות לעתיד.
בהצלחה!!
נ.ב. אם עדיין תבקשי שאמחק את השיח הזה בינינו - שאלתך ותשובתי - אצטער מאוד, אך אכבד בקשתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ד'27/05/2014זה נשמע לי רעיון ממש טוב לעשות מן סיכום ביניים ביחד עם הפסיכולוג ולא רק ביני לבין עצמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
אירית כהן27/05/2014לכל אחד שיטה משלו. לשיטתי, חשוב שכל אחד, המטופל והמטפל, יתכונן ויחשוב בעצמו, עם דגש על מספר שאלות כגון מה היה המצב 'לפני'.. מה היו מטרות הטיפול.. מה הושג ומה עדיין לא.. אם יש שאלה או שאלות נוספות מהותיות לעניינך..
ולאחר כשבועיים -שלושה של חשיבה-בנפרד, בתאריך שנקבע מראש, מקדישים פגישה או מספר פגישות לאותו סיכום-ביניים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)