מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קושי.. בבקשה עזרהמורן30/05/2014
היי, אני לא יודעת למי לפנות בנושא הזה.. ופסיכולוגיה היה נראה לי הכי קרוב..
אני בת 19 ומאז ומתמיד הייתה לי בעיה כזו שבראש אני יכולה להסביר הכול, יש לי את המילים בראש, את התמונה, אני יודעת מה אני רוצה להגיד, בראש הכול נימצא.. הכול בנוי כמו שצריך.
אבל שאני להסביר את עצמי, להגיד בדיוק מה שאני רוצה וחושבת. תמיד זה ניגמר בסוף ב"לא משנה"
גם עכשיו שאני מנסה להסביר לך על מה אני מדברת אני לא מצליחה. אני לא מוצאת את המילים.
אבל בראש הכול בנוי. הרעיון.. הכול.
זה מתסכל בצורה לא נורמלית.
תמיד בסוף אני בוכה מירוב תסכול כי אני לא מצליחה להסביר שום דבר.
הדברים הכי קטנים. אני פשוט לא מצליחה.
משהו סוגר, משהו חוסר שזה מגיע לדיבור.
זה הרבה יותר קשה ממה שתיארתי, כי שוב, אני לא מצליחה לבטא לכם את זה כאן, אבל בראש הכול בנוי.
אני אף פעם לא מגיעה לרעיון בסופו של דבר.
אני לא מצליחה.
אבל בראש אני מצליחה הכול.
בהתחלה חשבתי שזה חוסר ביטחון, אבל גם כשאני עם עצמי בחדר ואני מנסה לתרגל.. אני פשוט נתקפת תסכול, אני לא מצליחה להתחיל משפט וישר..
פשוט אין לי את היכולת..
מה זה?
מה יש לי?
זה הרבה יותר רציני ממה שזה נישמע.
מה קורה כאן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "את פתח לו.."
אירית כהן31/05/2014שלום מורן,
אינך 'בודדה', אנו פוגשים לא פעם אצל צעירים בני גילך - על הגבול שבין התבגרות לבגרות - את הקושי הזה לבטא במלים מדוברות דברים פנימיים.
בהגדה של פסח כתוב "זה שאינו יודע לשאול, את פתח לו". מי שיכול לעזור, לעשות את ה'את פתח לו', הוא בד"כ פסיכולוג. ייתכן שכדאי לך לפנות לזמן מה לטיפול. איני יודעת באיזו מסגרת את כיום - מכללה? צבא? - אך במסגרות אלו יש בד"כ שירותי ייעוץ, או במסגרת קופ"ח.
בנוסף, נסי זמן מה לכתוב לעצמך, משהו מעין יומן, הכתיבה - לעצמך - עשוייה לסייע בגיבוש מה שמסתובב בתוכך למלים.. משפטים.. אולי סיפור קצר?
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)