מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאב לב רגשינועה02/06/2014
שלום,
אני בחורה בת 23, בקשר רציני,בריא וטוב של מעל שנה, ולאחר מספר קשרים רציניים וארוכים (לא טובים).
אני יחסית בריאה, לומדת, עובדת וגרה עם החבר.
בלילה האחרון קרתה לי תופעה שקרתה לי כבר בעבר, אומנם בגיל 14 פעם אחת ולפני מספר חודשים פעם או פעמיים אבל הלילה היא הייתה יותר קשה וכואבת.
התעוררתי בשעה קטנה של הלילה, עם כאב לב נפשי מאוד חזק. אפילו קשה לי לתאר, כמו געגוע מאוד קשה לבן-אדם, אבל יותר חזק. לאחר רבע שעה שלא עבר, הערתי את חבר שלי שייחבק אותי (מה שעוזר להרגיע אותי בכל מצב) אבל גם זה לא עזר, לא הזיז בכלל. כאב לי כ"כ...ושוב, כמו בפעמים הקודמות, אין לי שום שמץ של מושג למה!
בגיל 14 כשזה קרה ההורים שלי היו בחו"ל וישנתי עם אחותי וגם לא הבנתי מה הסיבה.
אומנם בגיל יסודי הייתי מאוד מתגעגעת לאמא שלי אם הייתי ישנה אצל חברה אבל זה לא היה המצב.
גם געגוע לאקס אני שוללת, כי פשוט טוב לי עם חבר שלי כמו שאף פעם לא היה לי ואני אוהבת אותו המון.
אני מפחדת פחד מוות ששוב זה יחזור הלילה, או באיזשהו לילה כי ממש לא ידעתי איך להתמודד עם זה...עד שנרדמתי (שעה בערך) ועוד התעוררתי מספר פעמים בלילה ושוב כאב.
אני גם לא סובלת מנדודי שינה ומהתעוררויות בלילה,, כך שזה ממש מוזר.
פרט נוסף אולי חשוב זה שקיבלתי וסת בדיוק לאחר איחור של שבועיים בערך..
אם תוכלי לעזור לי להבין ממה זה נובע או איך מתמודדים באותו הרגע אני אשמח!
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב לב רגשי - תגובה
אירית כהן03/06/2014שלום נועה,
מתחת לכל הדברים שהם בסדר - מהלך חייך שלדברייך תקין.. בריאות נפשית.. קשר בריא וכו' - מסתתרים בכל זאת כמה עניינים לא-פתורים, שמפלסים דרכם לסף ההכרה וגורמים לך לחרדה. ובעיקר באותן שעות-קטנות של הלילה שאנו מכנים לעתים 'שעת הזאבים', אז דברים נראים מבעיתים במיוחד.
הדרך להתמודד עם זה בטווח המיידי - כלומר כשזה קורה - לקום מהמיטה, להדליק אור ולשתות משהו מרגיע כגון מיים פושרים עם מעט סוכר, או חלב חם, לקרוא משהו לפני שאת חוזרת לישון. ובנוסף, פני לטיפול, שם תוכלי לברר את אותם עניינים לא-פתורים, ותפתחי דרכים יעילות יותר להתמודד עם חרדה. [את מספקת אמנם רמזים מעניינים ומשמעותיים לגבי תכנים פנימיים שלך, אך הפורום אינו המקום המתאים לעסוק בכך, את כל האינפורמציה הזו תביאי לפסיכולוג/ית].
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)