מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלום, אשמח לעזרהדנה10/06/2014
הי, אני בת 22. כשעברתי דירה בתקופה האחרונה נתקלתי בקשיים בתעבורה עצמה, ואחר כך גם קשיים הסתגלותיים למקום החדש. נכנסתי ללחץ יום יומי בעקבות זה והמצב הנפשי שלי לא טוב כבר חודשיים בערך או אפילו יותר עם עליות וירידות. בגיל 18 התפרצו אצלי מחשבות טורדניות וחרדתיות ומאז בתקופות לא טובות זה חוזר. והנה שוב זה חזר...
לגבי זה אני פחות דואגת כי אני יודעת שזה תמיד מתישהו הולך.
הבעיה שלי זה חבר שלי בשנתיים וחצי האחרונות. בן זוג שהיה ועדיין איתי באש ובמים, בחור טוב, אוהב ומדהים. בזמן האחרון אני מתעצבנת וקצרת רוח כלפיו. אין לי "כוח" אליו ואני לא יודעת למה. אין לי סבלנות... ואנחנו כל הזמן רבים.
אני מתחילה לפחד שהסיפור הזה ימשיך עד שלא אוכל לסבול יותר ואפרד ממנו. אבל הוא לא השתנה! אני זאת שהשתנתה. ואני לא רוצה להפרד! אני מפחדת מזה פחד נורא, כי אז אהיה לגמרי לבד. ומצד שני, המחשבות לא עוזבות אותי. מה אם אני לא נמשכת אליו יותר? מה אם הניצוץ הזה לא יחזור? ואני אוכלת סרטים. כי אני מפחדת שנפרד ואני אעשה טעות ענקית, או שאני מפחדת למשוך את הקשר כשאני מרגישה שאני לא נמשכת ולא נהנית. אני רק אציין שכל הסיבוכים האלה בקשר התחילו בערך באותה התקופה שהחיים שלי נכנסו ללופ רע בזמן האחרון.
האם הפחד מפרידה יכול להיות קשור למחשבות הטורדניות שלי?
האם יכול להיות שזה שאני עוברת תקופה רעה משפיע על הקשר וכשהתקופה תחלוף האהבה והמשיכה יחזרו? הוא חשוב לי מאוד. אבל אני מרגישה חנוקה ומודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכדוך וזוגיות
אירית כהן11/06/2014שלום דנה,
את תוהה אם יש קשר - ומהו הקשר - בין מצבך הנפשי הנוכחי, לבין מצב הזוגיות.
הסימפטומים שאת מתארת - מחשבות טורדניות, אי שקט ורוגזנות רבה - אופיניים לדכדוך, והשערתך שחוסר הסבלנות שלך כלפי בן-הזוג נובעת ממצב הדכדוך שלך היא השערה סבירה. לא פעם אנו 'משליכים' על בני/בנות -הזוג את מצבינו הפנימיים. אולי את אפילו 'בודקת' אם הוא מסוגל לסבול אותך גם במצבים אלו.
בצד זה, כיוון שאינני מכירה אותך ואת יחסיכם , וכיוון שאת בחורה צעירה מאוד והרבה דברים עדיין אינם מגובשים אצלך, את עצמך עדיין בשלב-מעבר מבחינה פסיכולוגית - ייתכן שמשהו ביחסים עצמם מטריד אותך.
תוכלי להפיק תועלת רבה מטיפול פסיכולוגי, הן כדי ללמוד להתמודד טוב יותר עם 'מעברים' , עם הנטייה לדכדוך ורוגזנות, והן כדי להתבונן בזוגיות באופן שקול יותר.
בהצלחה, הרגישי בטוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)