משפחה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משפחה
    אריאל
    21/06/2014

היי, אני לא יודעת מה לעשות.
    מאז שאני ילדה קטנה המשפחה שלי הייתה כל כך מושלמת בעיני אחרים וכולם הזניחו אותי, אני הילדה הקטנה ולא קיבלתי תשומת לב כמעט. הייתי המכוערת, הלא מוצלחת, הלא מעניינת...
    היום אני בת 16 ואני פשוט לא יכולה לסבול יותר את המשפחה הזאת.
    יש לי 2 אחים ו 2 אחיות (2 האחים ואחות הם גדולים ממני הרבה שנים, הם מעל גיל 25 ואחות שהיא שנה מעליי).
    אחד האחים שלי מרביץ לי מאז שאני ילדה קטנה, יש לו בעיות זה משהו שידוע אצלנו במשפחה. הוא חולה ובעקבות המחלה שאיתה נולד כולם מתנהגים אליו כאילו הוא הנסיך של הבית. לדוגמה הוא נמצא קומה מעליי והאמבטיה שלו נוזלת לקומה שלי, ביקשתי ממנו מספר פעמים שישים שם מגבת כיוון שבחושך לא רואים שיש מים אבל הוא אמר שאני לא אגיד לו מה לעשות כי זה הבית שלו, דיברתי עם הורי אבל הם התעצבנו שאני פונה אליהם. לאחר כמה זמן החלקתי שם וכל הבוהן שלי הייתה חתכים והציפורן יצאה ממקומה בעקבות המכה וגם אחרי שזה קרה הוא לא שם מגבת על הריצפה ! ואמא שלי פשוט אמרה לי לעזוב אותו בשקט.
    עכשיו נחזור לעניין, אחותי (זאת ששנה מעלי) הייתי מקבלת ממנו מכות במקומה, מכות של ממש, לא אח שנתן סטירה הוא מרביץ לי! פעם היה לי סדק ברגל, עשו לי פעמיים צילומים ביד , פעם אפילו הרופאה חשבה שנשבר לי האף.
    אין לי למי ללכת, הוא מרביץ לי מול אמא שלי ורק אחרי שהוא נירגע היא אומרת לו ״היא הייתה אשמה אבל זה לא בסדר להרביץ לה, היא בחורה!״
    שלא לדבר על כל הפעמים שהייתי מתקשרת לאמא שלי בוכה עם דם על הגוף והיא הייתה אומרת לי שזה לא מתאים עכשיו שהיא בעבודה ואני הייתי ילדה קטנה!
    היום דיברתי איתה שזה לא הגיוני שהיא נותנת לו להרביץ לי והיא אמרה לי שהוא הבן שלה ושהיא לא תריב איתן בגללי. אני בכיתי לה וכאב לי מהמכות של יום חמישי והיא הייתה עסוקה בלצרוח עלי שאני אפס.
    היא נותנת לאח שלי להרביץ לי כי הוא הבן שלה, אבל מה איתי?
    אף אחד לא מגן עלי, הוא פשוט שונא אותי ,הוא עושה דברים ומאשים אותי, הוא גנב להורים שלי כסף ואמר שהוא ראה אותי עושה את זה ואני בחיים לא אגע להם בכסף !!
    וכל הזמן המשפחה אומרת לי כמה שאני שמנה וטוחנת ואני באמת לא מרגישה ככה (המידה הכי גדולה שהייתי במכנסיים זה 38) ואני דוחפת אצבעות בגלל זה, זה בא בתקופות שהם יורדים עלי אז באותה תקופה אני דוחפת אצבעות.
    גם ככה לא טוב לי עם עצמי, אני יודעת שאני לא יפה או חכמה או חמודה או רזה אבל אני בן אדם ואני שואלת את עצמי, אך אחד בעולם הזה לא אוהב אותי אז למה לי לחיות?
    עברתי רק דברים רעים בחיים שלי, ילדים צחקו עליי שאני מכוערת, ממש מול כולם וקיללו אותי, ילדה הרביצה לי, ילדה שלחה את אבא שלה להרביץ לי פעם (אני לא מקללת,אני באמת ילדה טובה שגדלה אצל סבתא ופעם עוד הייתי פי 8 מנומסת מהיום! ואפילו פעם אחת ניסו לאנוס אותי ואין לי אהבה , אפעם לא היה לי בן זוג, לא חוויתי אהבה גם לא במשפחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משפחה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משפחה - תגובה

אירית כהן
    22/06/2014

שלום אלה,
    את מתארת חוויית-חיים מאוד לא נעימה.. כדי שאנסה לענות יש לי שאלות -הבהרה:
    - האם המשפחה נמצאת בטיפול כלשהו - אם במסגרת מחלקת הרווחה בעיר, או טפול נפשי כלשהו - ?
    - האם את עצמך בטיפול רגשי/נפשי [אם ע"י יועצת ביה"ס, או פסיכולוג] ?
    - מה פירוש 'דוחפת אצבעות' ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אריאל
    25/06/2014

המשפחה שלי לא נמצאת בטיפול.
    אני גם לא נמצאת בטיפול.
    דוחפת אצבעות- דוחפת אצבעות לגרון ומקיאה בכוח.
    המשפחה שלי משחקת אותה יותר מידי מושלמת, אפילו שעכשיו אנחנו נמצאים בבעיות כלכליות המשפחה משדרת שלא, אני מתכוונת שעד לפני שלוש שנים היה לנו הרבה כסף ועכשיו יש בעיות, רבים מידי פעם על דברים ובגלל מה שכולם משדרים זה נראה כאילו שום דבר לא השתנה.
    חשןב למשפחה שלי מה שחושבים עליהם.
    עכשיו, אחרי שאח שלי הרביץ לי שוב הוא כעס על אמא שלי שהיא בדקה מה קרה איתי ושהיא מדברת איתי בכלל אז עכשיו אף אחד לא מדבר איתי.
    אני יודעת שהוא לא בסדר, שהוא חולה אבל זההורס לי את החיים, זה הורס לי את הרצון לחיות. במקום שהבית שלי יהיה המקום המוגן שלי למרות כל מה שקורה לי זה המקום שהכי הורס לי את הלב, לפעמים אני ממש מרגישה כאבים בלב , כאבים אמיתיים וזה בגלל שמה שהם עושים מכאיב לי, הם משאירים אותי לבד בעולם ועכשיו כשאני הכי צריכה אותם הם רק מחמירים עם זה, המצב הולך ומחמיר. אח שלי מרביץ לי ליד אמא שלי, לפני לא הרבה זמן הוא הרביץ לי וירד לי דם מהאף (הרבה) ואמא שלי הלכה לראות אם הוא מסדר בזמן שאני הייתי סגורה במקלחת בהתקף של פאניקה כשנוזל לי הדם באף, הייתי בטוחה שאני אמות מחוסר בחמצן כי מהפאניקה לא הצלחתי לנשום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נדרשת התערבות מבחוץ !

אירית כהן
    25/06/2014

שלום אלה,
    בתוך חווית החיים הלא-נעימה שאת מתארת יש שני דברים חמורים במיוחד, מטרידים, שמצדיקים התערבות מבחוץ:
    אחד, אסור לאף אחד כולל אחיך להרים עלייך ידיים! בין אם זה נובע ממחלה שלו או "סתם" איבוד שליטה שלו - כך או אחרת - אסור לאחיך להרים ידיים !! קוראים לזה "אלימות במשפחה", ויש לערב בכך מיידית גורמים מבחוץ. אני מתפלאה שאימך אינה מטפלת בכך, כולל מדוע אינה פונה למשטרה.
    הדבר השני שמצריך התערבות - התקפי הפניקה, 'דחיפת אצבעות' והקאה.. את מאוד במצוקה וחשוב שתקבלי בהקדם תמיכה נפשית. וגם כאן , אני מתפלאה שאימך אינה דואגת לכך שתקבלי עזרה מקצועית מתאימה.

נדרשת התערבות מבחוץ - ואני מציעה שנעשה יחד תכנית פעולה. ראשית, האם ניסית בעבר לערב גורמים כלשהם מחוץ למשפחה? ושנית - אל מי את מרגישה שאת יכולה לפנות בעצמך כיום, ובהקדם?
    [הנה כמה אפשרויות:
    קרוב משפחה כלשהי - דודה וכדו'. - שיעזרו לך להתלונן במשטרה, כדי להפסיק את האלימות של אחיך כלפייך.
    מישהו שאת סומכת עליו בצוות בה"ס - המחנכת.. יועצת.. פסיכולוגית ביה"ס.. למרות שזו חופשה יש תמיד עם מי לדבר.
    רופא המשפחה בתור כתובת ראשונית שתפנה אותך הלאה..
    עו"ס בקהילה.. ].

אני ממתינה לתשובות ממך,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשרות נוספת

אירית כהן
    25/06/2014

ברוב הערים יש מרכז או גוף כלשהו שעוסק במניעת אלימות במשפחה. אם את רוצה את יכולה לכתוב לי מהי עיר מגורייך ואנסה לברר עבורך להיכן בדיוק עלייך לפנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו