ילד בגיל ההתבגרות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בגיל ההתבגרות
    צארלי
    25/06/2014

הבן שלי בגיל 14 פשוט לא מתחשב באף אחד, גומר את המים החמים במקלחת, משאיר שולחן מלוכלך אחרי שאכל ועוד ....
    ואם מדברים איתו על זה, הוא לא רוצה לשמוע אותנו .. מה הסיבה להתנהגות כזו ? אני תוהה אם אני נכשלתי בחינוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בגיל ההתבגרות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייחסות ?

צארלי
    25/06/2014

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא לנער מתבגר

אירית כהן
    26/06/2014

שלום צ'ארלי,
    אני משיבה לפניות בפורום בהתנדבות, בזמני הפנוי ובסדר שנובע משיקולי המקצועיים. אם יש משהו דחוף ניתן תמיד לפנות לייעוץ באופן פרטי [מה גם שהייעוץ בפורום הוא ראשוני ואינו מחליף ייעוץ פרטני] .

חוסר הסבלנות שלך כלפי עצמך ["האם נכשלתי בחינוך.."] אולי בא לביטוי גם כלפי בנך המתבגר, ועלול להחריף עימותים ביניכם.
    כדי שתוכל לטפח יותר סבלנות כלפיו אנסה להסביר מהו 'מתבגר', מהו 'גיל המעבר' הזה. במובנים אחדים המתבגר הוא תינוק בגוף של גבר.. יש פערים בתוך המתבגר בין הבנה קוגניטיבית. שהיא וודאי יותר משל תינוק לבין מצב פסיכולוגי לא יציב. ההורמונים המשתוללים 'מחרפנים' אותו.. השינויים החריפים בהתפתחות הגופנית מבלבלים וקשה לעכלם. מאוד מבלבל ומעייף להיות נער מתבגר! בעיקר בחלק האמצעי של גיל ההתבגרות בו כניראה נמצא בנך [זה לאו דווקא עניין של גיל.. לכל אחד קצב משלו. אתה יכול לקרוא על כך יותר באינטרנט]. בנוסף קיים הצורך בהגדרה עצמית מחדש ולכן מרדנות כלפי ה'מימסד' והסמכות - מרדנות שעלולה להחריף בסביבה הורית נוקשה מדי.
    אין זה אומר שעליכם לוותר לו בכל עניין. בנוסף עליכם להיות עם יד-על-הדופק שלא יתפתחו מצבי דכדוך.. שימוש בחומרים פסיכו-אקטיביים.. או התחברויות חברתיות לא-רצויות..

כשתשרדו שניכם את התקופה הזו - יהיה לך את החבר הכי טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו