מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בגיל ההתבגרותצארלי25/06/2014
הבן שלי בגיל 14 פשוט לא מתחשב באף אחד, גומר את המים החמים במקלחת, משאיר שולחן מלוכלך אחרי שאכל ועוד ....
ואם מדברים איתו על זה, הוא לא רוצה לשמוע אותנו .. מה הסיבה להתנהגות כזו ? אני תוהה אם אני נכשלתי בחינוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייחסות ?
צארלי25/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבא לנער מתבגר
אירית כהן26/06/2014שלום צ'ארלי,
אני משיבה לפניות בפורום בהתנדבות, בזמני הפנוי ובסדר שנובע משיקולי המקצועיים. אם יש משהו דחוף ניתן תמיד לפנות לייעוץ באופן פרטי [מה גם שהייעוץ בפורום הוא ראשוני ואינו מחליף ייעוץ פרטני] .
חוסר הסבלנות שלך כלפי עצמך ["האם נכשלתי בחינוך.."] אולי בא לביטוי גם כלפי בנך המתבגר, ועלול להחריף עימותים ביניכם.
כדי שתוכל לטפח יותר סבלנות כלפיו אנסה להסביר מהו 'מתבגר', מהו 'גיל המעבר' הזה. במובנים אחדים המתבגר הוא תינוק בגוף של גבר.. יש פערים בתוך המתבגר בין הבנה קוגניטיבית. שהיא וודאי יותר משל תינוק לבין מצב פסיכולוגי לא יציב. ההורמונים המשתוללים 'מחרפנים' אותו.. השינויים החריפים בהתפתחות הגופנית מבלבלים וקשה לעכלם. מאוד מבלבל ומעייף להיות נער מתבגר! בעיקר בחלק האמצעי של גיל ההתבגרות בו כניראה נמצא בנך [זה לאו דווקא עניין של גיל.. לכל אחד קצב משלו. אתה יכול לקרוא על כך יותר באינטרנט]. בנוסף קיים הצורך בהגדרה עצמית מחדש ולכן מרדנות כלפי ה'מימסד' והסמכות - מרדנות שעלולה להחריף בסביבה הורית נוקשה מדי.
אין זה אומר שעליכם לוותר לו בכל עניין. בנוסף עליכם להיות עם יד-על-הדופק שלא יתפתחו מצבי דכדוך.. שימוש בחומרים פסיכו-אקטיביים.. או התחברויות חברתיות לא-רצויות..
כשתשרדו שניכם את התקופה הזו - יהיה לך את החבר הכי טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)