בעיות חברתיות והתבודדות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות חברתיות והתבודדות
    ורוניקה
    26/06/2014

היי,

לקראת השחרור שלי התחלתי להרגיש שאני מאוד השתנתי ביחסים הבין אישיים שלי או לחלופין המודעות שלי מאוד גברה

אני בת 21 כבר שנה משוחררת עובדת בעבודה טובה

בפגישות ראשוניות, למראית העין אני נראת טיפוס חברותי ונלהב להכיר. גם מצחיק ושנון. לאחר מכן, אני דיי מתנתקת.

שתי סיטואציות מהחיי יום יום שלי :

1. החבורה שלי בעבודה הם רק בנים, עם כל אחד ואחד הייתי בתקופה טובה והקשר בינינו היה טוב מאוד , שיחות מעניינות וקולחות, צחוקים וכו', אבל הגעתי למצב שאין בידי להגיד להם שלום כי השיחה תתפתח ל-לא מעניינת ואני פשוט אצטרך להיגרר איתם לשיחה, כי אני מרגישה שאני מחוייבת לשיחה טובה כשאני מדברת עם מישהו. זה יוצא לי עקום כשאני מרגישה שאני חייבת, אני לא שנונה ואומרת דברים בכוח, אז התרחקתי, ללא סיבה מיוחדת.

סיטואציה שניה:

אני נמנעת מלהיפגש עם חבר שבחבורה לבד, אני יכולה מאוד להנות איתו כשכולם ביחד, אבל זה מרגיש לי שלהיפגש איתו לבד לא יהיה לי כיף. יכול להיות מאוד שיהיה לנו שתיקה מביכה, ושוב אני יתחיל להיות לא אני.

אני מבחינתי, זאת מישהו משוחררת, מצחיקה, ונוטולת עכבות, איך שאני נמצאת עם משפחתי ומשום מה עם אנשים זרים זה לא קורה. וזה מאוד מצער. לא היה לי את זה בתיכון וגם לא בצבא.

אוסיף ואציין שגם בצבא וגם בתיכון, תמיד היה לי מקבץ מצומצם של חברות. אז תירצתי שאני פשוט חסרת ביטחון\ האנשים מגעילים אבל היום אני מבינה שיש קשר בין השניים, והמודעות שלי גברה.

כשהמודעות גברה, אני יותר מנסה להתאמץ בלהיות כיפית ומצחיקה, וגם כשאני מצליחה אני מפחדת לקלקל את הרושם הזה, ומתרחקת.

אשמח לעזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חברתיות והתבודדות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות חברתיות והתבודדות - תגובה

אירית כהן
    28/06/2014

שלום ורוניקה,
    מתיאורך אני מתרשמת שהקושי העיקרי שלך הוא לחוש נוחות והנאה בסיטואציות בין-אישיות, חברתיות או אינטימיות. הקושי הזה מלווה אותך שנים רבות.

אין ביכולתי להעריך עד כמה מדובר בפגם אישיותי שכן/לא ניתן לתיקון. יש אנשים שהם פשוט 'כאלו' אך עליהם ללמוד לחיות עם זה טוב יותר ממה שאת מתארת. ולעתים ניתן לתקן קושי זה בטיפול פסיכולוגי, במיוחד לאור העובדה שאת מאוד צעירה, וזה בדיוק הזמן לתיקונים כאלו..
    אני ממליצה שתפני לפסיכולוג, הן להערכה והן לטיפול. כדאי לך לעשות זאת, משום שקושי הזה עלול להפריע לך בחייך, הן בתחום החברתי והן בתחום בניית זוגיות ומשפחה.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו