מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם הטיפול בריארעות26/06/2014
היי,
ראשית אגיד שאני מאוד מעריכה את תגובותייך בפורום!
אני סטודנטית בת 23, נמצאת אצל פסיכולוגית כשלושה חודשים כבר. מצד אחד אני מרגישה איתה פתיחות אמיתית, קשב טוטאלי, אמפתיה, ולפעמים גם מעוררת בי הבנות חדשות. מצד שני אני מרגישה שהיא מתלהבת ומתרגשת ממני יתר על המידה, ז״א שהיא מציינת הרבה כמה שאני עמוקה, עשירה, מרתקת ומרגשת...כמה שהיא נהנית להקשיב לי (וגם מציינת שזה לא מקצועי מצידה), לרוב הטיפול גם מתארך ב10-15 דק׳ - וכל זה אני מרגישה נעשה בכנות ותמימות. קשה לי להגיד אם זה נוח לי, או אם אני באמת מבינה
למה התלהבות כזו מגיעה לי (ואם זה לא מנוגד בעצם לכך שפסיכולוג אמור לספק אוירה
מקבלת בכל מצב), ואם ההתלהבות הזו מגיעה מהעברה שהיא עושה אלי
לכן אני תוהה כמה הקשר בריא, לשני הצדדים
(אציין גם שההכרות בינינו היתה של סטודנטית-מרצה בקורס קבוצה גדולה, קצר)
אודה מאוד על תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הטיפול בריא - תגובה
אירית כהן28/06/2014שלום רעות,
תודה על הפידבק החיובי, נעים לי לשמוע זאת.
מאוד קשה לשפוט סיטואציה בין-אישית כששומעים צד אחד.. ולכן איני יכולה לחוות דעה על ההתנהלות המקצועית כפי שאת מצפה ממני, וגם אין זה מסמכותי.
אתרכז בקונפליקט שלך ביחס לפסיכולוגית, כפי שעולה מתיאורך.
מחד, את נהנית ממה שזורם אלייך, מה'מזון' שאת מקבלת ממנה. מאידך את חוששת שמא המזון אינו באמת ההזנה נכנוה.. אולי לעתים לא מצליחה 'להתחבר' ולעכל את המזון הזה, מרגישה מוצפת [יותר מדי .. כולל הארכת השיחות מעבר לזמן].
את תוהה אם מדובר ב'העברה' שלה. ובכן, העברה היא בדרך כלל תהליך דו-סיטרי, וייתכן שמשתחזר כרגע בטיפול, וגם בקונפליקט שלך, משהו שאפיין את הדרך בה גידלו אותך.. במיוחד כיוון שאתן בתחילת טיפול, בונות את המרחב הטיפולי.
מדדוע שלא תעלי תהיותייך בתוך הטיפול? אשת מקצוע מיומנת תדע כיצד להתמודד עם זה, וזה יכול לקדם את הטיפול שלך.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)