מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לבטים לגבי טיפול...01/07/2014
שלום אירית
אובחנתי ע"י פסיכיאטר כבעלת פוסט טראומה מורכבת. מקבלת תרופות לחרדה. בעזרת התרופות מתפקדת באופן סביר: עובדת, זוגיות, אימא צעירה, מעגל חברים. סה"כ חיים סבירים אבל, אף אחד אינו יודע שאני פוגעת בעצמי פיזית בכל מני דרכים וגם מכורה לכדורים ותלויה בהם לשינה ולהרגעה.
אף פעם לא הייתי בטיפול והפסיכיאטר המליץ בחום. הבעיה היא שאני חוששת מאוד. יודעת שיש לי נטייה לפתח תלות. אני משתדלת לשלוט בנטייה הזו, ומצליחה. אני מפחדת שבטיפול כשאצטרך לבטוח, להיחשף, ליצור קשר קרוב ואינטימי, ולהביא לידי ביטוי את הצד הפגיע שלי - זה ימוטט אותי. אני גם חוששת מפרידה. איך אח"כ נפרדים מדמות שכה משמעותית וקרובה? זה לא טבעי להיפרד מדמות כזו. מהורה טוב אף פעם לא נפרדים (טוב המוות כן מפריד בסופו של דבר...). מפחדת שטיפול יעשה לי יותר נזק מטוב. מפחדת לאבד את קצת הטוב שיש לי בחיים.
אשמח אם ברגישותך ותבונתך תעזרי לי לעשות סדר כי אני חוששת ומבולבלת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבטים לגבי טיפול - תגובה
אירית כהן02/07/2014שלום לך,
חשש מסויים מלווה כניסה- לטיפול באופן טבעי, בד"כ חשש זה מקבל מענה בטיפול, זהו חלק מבניית 'המרחב הטיפולי'. ייתכן שאצלך החשש חריף יותר, סימפטום אופייני לפוסט-טראמה הוא הימנעות ממצבים חדשים - מה שגורם להיקבעות החרדות והפתולוגיה..
העיסוק שלך כבר עכשיו במחשבות על סיום-הטיפול מבטא לא רק את חרדותייך מפרידה, אלא אולי גם את אי -הרצון להתחיל, את הנטייה ה'הימנעותית' שלך. [לעניין החששות מפרידה, כיוון שהשווית טיפול להורות, - כל עוד הילד, קרי המטופל, נזקק להורות -צמודה ההורה נמצא שם, קרוב. עם ההתבגרות ילד שנעשה נער, ובוגר, שואף יותר ויותר למרחב. סיום טיפול נעשה כשהמטופל 'בגר', ומנסיוני מטופלים מגיעים בסופו של תהליך לרצות להיפרד מהמטפל]. .
איני יודעת על איזה טיפול המליץ הפסיכיאטר. עפ"י תיאורך הכתובת המתאימה היא פסיכולוג קליני, ורצוי לאור המורכבות של ההפרעה להתחיל באבחון פסיכודיאגנוסטי [טסטים פסיכולוגיים].
- החלק המטריד בפנייתך הוא הפגיעה העצמית, אני מבינה שמדובר בפגיעה פיזית. האם הפסיכיאטר שלך יודע על כך? ייתכן שגם לכך יש צורך במענה תרופתי [לצד - לא במקום - טיפול פסיכולוגי].
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)