מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול בהפרעות אכילה.07/07/2014
שלום
אני שוקלת להתחיל טיפול חדש לאחר שלושה טיפולים שנכשלו (בגללי. פשוט עזבתי כשהתחיל להיות קשה).אני סובלת מהפרעות אכילה.
הייתי בשלוש פגישות אצל פסיכולוג קליני ונאמר לי שאם ברצוני להתחיל בקשר הטיפולי, אני אהיה חייבת בין הפגישות לעדכן את הפסיכולוג בסמס או במייל פעמיים ביום מה מצבי. הוא מתחייב לענות "קראתי", "קיבלתי", "ראיתי", וכמובן נדבר על מה שיעלה בפגישות. אם לדעתו יהיה צורך, אז ניזום שיחת טלפון "כעזרה ראשונה". הוא גם נותן לי אפשרות לכתוב לו מיילים (שישמשו על תקן יומן אישי). הוא לא יתייחס למה שכתבתי במייל (מלבד - "קראתי, אני איתך" והערות בסגנון הזה) ונדבר על כך בפגישות. אני יודעת שקשר בין פגישות נחשב לפריצה של גבולות או משהו כזה (קראתי על כך הרבה), אז מה קורה פה? איך אדע שאני מתחילה טיפול אצל מישהו טוב שאכן יודע מה הוא עושה ולא יפגע בי. מה המטרה של הקשר הזה בין הפגישות שהוא חושב שהכרחי עבורי ועבור הצלחת הטיפול?
אשמח לשמוע דעה נוספת בטרם אתחיל טיפול נוסף והפעם מקווה לא "לברוח".
ליהי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בהפרעות אכילה - תגובה
אירית כהן07/07/2014שלום לך,
יש סיבות שונות מדוע לעתים אנו נוקטים במסגרת טיפולית שונה, ומפעילים אופני מיפגש נוספים [מה שנקרא בשפה המקצועית reaching out]. אינני מכירה אותך, ולכן איני יכולה לדעת מה ה'הגיון' ששמנחה את אותו הפסיכולוג. [בנוסף, אין זה מסמכותי לחוות דיעה, כפי שביקשת. אם הוא מופיע ברשימת משרד הבריאות כפסיכולוג קליני מומחה, ומן הסתם גם קיבלת המלצות כלשהן לגביו , - אלו הדברים הקובעים].
אחד המאפיינים של אנשים הסובלים מהפרעת-אכילה הוא הקושי 'לקחת פנימה' דברים מהחוץ - כגון מזון קונקרטי, וגם 'מזון' טיפולי.. החששות שלך לגבי הפסיכולוג החדש , החששות שלך מפני 'חוסר-גבולות' , ממחישים זאת.
לכן, אני ממליצה שתעלי בפניו את חששותייך ולבטייך. בעל מקצוע מיומן לא יבהל מכך, וזה יכול לקדם את הקשר הטיפולי.
הרגישי בטוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)