מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם אני פרנואידית?טל23/07/2014
אני בת 25. כשהייתי בגיל העשרה והייתי הולכת בחוץ בחושך הייתי מסתכלת לאחור כל כמה דקות ומדמיינת שלא בשליטה שיש מישהו שעוקב אחריי ורוצה לתקוף אותי או להרוג אותי.
חשבתי שזה בסדר כי אני ילדה וגם קישרתי את זה לזה שאני אדם פחדן באופי שלי.. עד היום זה כביכול פעל רק לטובתי..
נגיד אם כואב לי משהו אני ישר הולכת לרופא במקום להזניח כמו אנשים אחרים.
או נגיד כשעברתי ניתוח אז ממש הייתי צמודה למיטה בניגוד לאנשים אחרים שאחרי יומיים כבר רוצים לקום ולהתאמץ..
הבעיה היא שבחודשים האחרונים זה חזר באופן הבא:
1)כשאני בבית ואני שומעת מוזיקה אני כל 10 דקות בממוצע מורידה את הווליום ומסתכלת לאחור. אני כל הזמן שומעת(בראש כנראה..) שמישהו נכנס הבייתה ובראש ישר עולה לי תמונה של מישהו עם אקדח..
2)כשאני הולכת ברחוב, גם ביום וגם בלילה קורה לי אותו דבר..אני נעצרת ומסתכלת לאחור ואני לא מצליחה להלחם במחשבות האלה.
ואם אני שמה מוזיקה בחוץ זה מחמיר כי המוזיקה כאילו מפריעה לי לשמוע את מה שקורה..
ואין סיבה לגלויה למחשבות האלה..כלומר אני אדם רגיל אין חלילה אנשים שאני מסוכסכת איתם אפילו לא בריב איתם.. אני מוקפת רק במשפחה שלי ובכמה חברות.. אין לי אפילו מכרים, הסביבה שלי מאוד אינטימית ואישית.
בעברי גם חלילה לא עברתי תקיפה, אני באה מבית טוב ומאז ומעולם אולי בזכות הפחד שלי נשמרתי גם בחוץ. זאת אומרת, אף פעם לא חוויתי במודע אירוע שעלול להוות סיבה למה שקורה לי.
האם אני סובלת מפרנויה?? האם חייבים ללכת לפסיכולוג או שניתן להלחם בזה לבד..
אין לי כסף לפסיכולוג ואני מתביישת לספר לאמא שלי.. הייתי פעם אצל פסיכולוג בתקופה שהייתי קצת בדיכאון ולא מצאתי את עצמי והפסקתי ומכלים שרכשתי ממנה המשכתי את הטיפול עם עצמי(כן כן) בהצלחה רבה, תודה לאל מאז לא נרשם זכר לתקופה הזאת ומהכלים הבסיסיים שקיבלתי "בניתי" כלים נוספים שמלווים אותי. הייתי רוצה לקבל כיוון האם יש דרך שניתן לנסות כדי למחוק את הפחדים האלה מהראש לבד. או שזה עלול להחמיר.. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני פרנואידית? - תגובה
אירית כהן23/07/2014שלום טל,
אמנע מתיוגים פסיכיאטריים, איני יכולה 'לאבחן' אותך כאן בפורום, וגם איני רואה במה יעזרו לך התגיות להבנת ההפרעה שלך.
אינני חושבת שאת 'פחדנית' ! הדבר המפחיד שקורה לך הוא המחשבות שלך עצמך, שהן לעתים די תוקפניות. כגון המחשבה על אקדח, או המחשבה שמישהו רודף אחרייך [הרי את המצאת את הרודף במחשבתך..] . מעצמנו ומהמחשבות שלנו הכי קשה לברוח!
ייתכן שההפרעה שלך החמירה בימים אלו, לאור המלחמה והתוקפנות הרבה שסביבנו . אך גם בלי קשר למצב הבטחוני - עלייך לקבל טיפול מקצועי.
לא כל מצב אנחנו יכולים לתקן לבד, בכל תחום אנו נזקקים לעתים לעזרה מקצועית. להערכתי זהו אמנם מצבך כרגע. ללא טיפול לא רק שהמצב עלול להחמיר, אלא כבר עכשיו מצבך מפריע לך לתפקוד. למשל קשיי ריכוז שמשפיעים על תפקודך, או העובדה שאינך יכולה ליהנות אף רגע בגלל ההתמודדות עם המחשבות.
אני מבינה שקשה לך לקבל טיפול, לא רק קושי כספי אלא אולי גם הקושי שלך לסמוך על מטפל.. ובכ"ז זכרי את הנסיון המוצלח שהיה לך עם הפסיכולוגית בנעורייך, ופני בהקדם לטיפול. [הכתובת היא פסיכולוג קליני, אולי בשילוב טיפול תרופתי לתקופת-מה].
הרגישי בטוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)