ילדה בבית של צעקות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בבית של צעקות
    חסויה
    25/07/2014

היי(:
    נסיתי מספר פעמים לבחון את עצמי למה החיים שלי נראים כמו שהם כיום ומאוד קשה לי, אני לא מנסה למצוא אשמים רק להבין למה...טוב..בואו נגיד שאני יודעת מה הסיבה פשוט חשוב לי שמישהו יאשר את מה שאני חושבת(ואני אסביר) הייתי כל כך הרבה פעמים אצל פסיכולוגיים ואף פעם לא הבינו אותי. תמיד הרגשתי שאני מדברת לקיר. נתנו לי תרגילי הרפייה וחשבו שזה מה שיפתור לי את הבעיות, כבר נמאס לי לשמוע את המילים "תרגילי הרפייה" זה חרטא ולא עוזר.

אז הכותרת היא באמת "ילדה בבית של צעקות" וזאת לא רק אני הילדה שחוותה את זה, אלה גם אחיי שחוו אותו דבר ולפעמים יותר גרוע מרק צעקות.

מגיל אפס אני שומעת בבית צעקות וריבים מטורפים ומפחידים עד אימה בין ההורים שלי, אבא שלי יכול לאכול אנשים תוך כדי שיחה ואמא שלי אפילו אם בלחש כדי שרק אבא שלי ישמע מקללת אותו ולמרות הנסיונות שלה אני שומעת ממש טוב ושומעת כל מילה גם אם אני מאוד מאוד מנסה שלא לשמוע. אז מאז ומתמיד הם רבו (אף פעם לא פיזית! רק מילולית) הזכרונות שלי כמעט ולא קיימים מהילדות, שום חוויה שום משחק עם חברים ואפילו אנשים..מה שזכור לי זה מעט מאוד. יש מקרה אחד שאני יכולה לשחזר שבו אבא שלי רצה ביום שבת ללכת למשפחה שלו ואני ואחיי עמדנו בינו לבין אימי שלא הסכימה שנלך ואני בחרתי ללכת עם אבא שלי אחרי שלא ידעתי במי לבחור ואחרי הרבה צעקות. הרגשתי איום ונורא שבחרתי באבא ולא באמא אבל זה רק מקרה קטן אחד שלא השפיע ממש על החיים...סתם דוגמא.

אני כבר גדולה, בת 23 ומחוץ לבית ההורים שלי (למרות שהייתה לי אפשרות להשאר ולקבל כל מה שרק רציתי מהם גם אני רוצה לציין שהם אוהבים אותי ואת אחים שלי ותמיד דואגים לנו, אבל העדפתי לקחת את החיים שלי בידיים שלי ולעזוב, אפילו שקשה לי מאוד, אבל עזבתי כי זה כבר מאוד התיש אותי החיים בבית) אז כמו שאמרתי אני כבר גדולה אבל החיים שלי מלאים בלחץ... אני חווה כאבי ראש מתמשכים שמשביתים אותי למשך שעות ואפילו ליום שלם, כשמשהו לא הולך כשורה(אפשר להגיד במילים אחרות שאני לא מתמודדת נכון עם מצבים בחיים חוץ מלהלחץ), עשיתי בדיקות אצל הרופאה שלי והיא טענה שאני גורמת לכאבי ראש שלי כשאני בלחץ, מה שקורה הרבה. אני מנותקת חברתית לחלוטין עקב חוסר אמון שלי באנשים, תמיד כשכן הכרתי אנשים משכתי אלי אנשים שפוגעים בי ומזלזלים בי ואני כועסת על עצמי בגלל זה מאוד! כי אני כלכך מנסה להיות ההפך מההורים שלי ובסופו של דבר אני בדיוק כמוהם.

אז האם זה הגורל שלי? להיות בלתי נראית, חסרת בטחון ומנותקת?
    ציינתי את אחים שלי כי הם שונים ממני לחלוטין. יש להם סביבה חברתית והם מתמודדים עם החיים פחות בלחץ ממני, כמובן שגם עליהם רואים סימנים של לחץ וחוסר בטחון לעיתים אבל אצלם הלחץ לא רציני כמו אצלי. גם הם לא היו מטופלים אצל פסיכולוגיים כמוני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בבית של צעקות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נדרש טיפול נכון

אירית כהן
    26/07/2014

שלום לך,
    מתיאורך נשמע שאת באמת סובלת כרגע, לאור הסמפטומים שציינת [כאבי ראש תמידיים, נתק חברתי ובעיקר הרבה כעס על עצמך] ייתכן שמדובר בדיכאון.
    בתשובה לשאלתך - לא, איני חושבת שזה הגורל שלך. אלא, כניראה אינך עושה את הצעדים הנכונים לטפל בעצמך.
    להיות אצל 'הרבה פסיכולוגים' - כלומר לעבור במהירות מאחד לשני - זו לא הדרך הנכונה. כדי להביא לשינוי נדרש טיפול פסיכולוגי מתמשך, שבו נשארים מספיק זמן עם פסיכולוג אחד. וזה צריך להיות באמת פסיכולוג, רצוי קליני. הוא גם יוכל להעריך עפ"י עוצמת הסימפטומים אם רצוי לשלב לזמן מה טיפול תרופתי. [אגב, קשה לי לתאר לעצמי שפסיכולוגים עסקו בעיקר בתרגילי הרפייה .. אולי לא היית אצל פסיכולוגים אלא משהו אחר].
    וגם לעבור מפורום לפורום ולשטוח שם את טענותייך על בית-הורייך ועל הפסיכולוגים שלדברייך פגשת -גם זה לא באמת יעזור לשיפור איכות חייך.

את כדברייך כבר גדולה.. כבר לא ילדה.. דאגי לעצמך לקבל טיפול נכון.

הרגישי בטוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו