מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חלום מטרידי.ש28/07/2014
שלום. רציתי לשאול שאלה לגבי חלום שחלמתי אמש, שמאוד מטריד אותי. חלמתי שאני נמצאת עם אדם שאיני מכירה, אך בחלום הוא חשוב לי, ואותו אדם פצוע קשה. לקחתי אותו למקום שבו יוכלו לטפל בו, אך זה לא בי״ח. המקום היה מלא בחדרים, שקירותיו זכוכיות. פתאום הבנתי שהחדרים האחרים מיועדים לפדופילים. ניסיתי לא להסתכל על החדרים האחרים, אך באיזשהו שלב הסתובבתי וראיתי שבחדר לידי נמצא אדם ואיתו נמצאים שני פעוטות. האיש שכב על הגב ואחד הפעוטות ישב עליו. הפעוט היה עם טיטול וצחק בזמן שהאיש הוציא את איבר מינו כדי לממש את מה שרצה. סובבתי את הראש כדי לא להסתכל ורעדתי בכל הגוף. זה השלב שבו התעוררתי. אני מזועזעת מהחלום ולא מבינה למה חלמתי כזה דבר. מה זה אומר עליי? אני מבינה שאני נמצאת כרגע במתח רב כי אני מאזור הדרום ובגלל המצב אני נמצאת עם ילדיי בבית. בנוסף, החברה הכי טובה שלי נאנסה כשהיתה ילדה וכרגע מתנהל משפט של אותו אנס. אני לא יודעת אם יש קשר בין הדברים, אבל הייתי רוצה לשמוע ממומחה האם יש קשר או שמשהו לא בסדר איתי? תודה על המענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלום מטריד - תגובה
אירית כהן28/07/2014שלום לך,
פרשנות של חלום יכולה להיעשות רק בשיתוף עם החולם, שכן לכל אדם 'שפת חלום' שלו. פורום אינטרנטי אינו המסגרת הנכונה, אלא יש צורך במפגש פרטני עם איש מקצוע.
באופן כללי , חלומות מבטאים לא פעם דברים שאינם מוכלים בחיי הרגש שלנו.. רגשות שלא מוכלים מחפשים ביטוי, ובחלום הם עושים זאת באופן דרמאטי ו'מזעזע', זהו אופיה של שפת-החלום.
ייתכן שאינך רוצה להיות חשופה לכל מה שאת כרגע נאלצת להיות חשופה אליו. למשל, אולי אינך רוצה לחוות עם חברתך את מהלך אותו משפט, אולי היית רוצה לשמוע ממנה קצת פחות פרטים על המשפט ועל תחושותיה..
אני גם בטוחה שהיית רוצה לנוח קצת מהאזעקות, ומהחרדות הקשורות למצב הבטחוני.. האם יש אפשרות שתצאי עם ילדייך לנוח כמה ימים במקום רגוע יותר??
לא רק עבור פירוש-החלום, אלא כדי לחזור ולבסס בתוכך תחושת-רוגע, - שקלי לקבוע פגישות אחדות עם איש מקצוע. באיזורכם יש כיום תגבור על אנשי מקצוע שיעזרו להתמודד עם החרדות.
הרגישי בטוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)