תקיעות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תקיעות
    נעמי
    29/07/2014

שלום אירית,
    רציתי להתייעץ בסוגיה שמטרידה אותי
    אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי כ3 שנים , אני מאוד מעריכה את המטפלת ויש בינינו פתיחות וקשר טיפולי טוב.
    העניין הוא שעליי למלא ב'חיים האמיתיים' משימה מסוימת שאני דוחה ודוחה ומאוד מתקשה לסיימה. יש לכך השפעות הרות גורל על עתידי המקצועי והייתי מאוד רוצה להיות מסוגלת לסיים אותה.
    לעומתי המטפלת חושבת שצריך לראות את העניין ואת המשמעויות שלו, ולא 'לגרום לי לבצע'. כך זה נמשך כבר במשך חודשים רבים.
    אני מבינה שהיא חושבת על טובתי אבל עדיין המקום הזה יוצר תקיעות גם בחיים האמיתיים וגם בטיפול.
    יש לך אולי עצה איך אפשר לצאת מזה? חשבתי אולי במקביל ללכת לטיפול התנהגותי ממוקד, אבל היא לא סבורה שזה רעיון טוב.

תודה רבה
    נעמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תקיעות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תקיעות - תגובה

אירית כהן
    29/07/2014

שלום לך,
    ייתכן שאי-ההסכמה בינך לבין המטפלת היא בשאלה אם אמנם עלייך לבצע אותה משימה או מוטב להשהות את הביצוע, בבחינת "סוף מעשה במחשבה תחילה" [עיקרון שאני בהחלט מסכימה איתו].
    או, אולי כוונתך לאי-הסכמה ביניכן לגבי 'דרך הטיפול'. את רוצה ש'יניעו' אותך לפעולה.. המטפלת חושבת שתפקידה לעזור לך להבין ולהגיע לפעילות בכוחות עצמך - או לאי-פעילות. להגיע להחלטה שלך. היא סבורה שהיא אינה אמורה להיות המנוע והמניע לפעולותייך בחיים [דבר שגם איתו אני מסכימה].
    ניראה אם כן שאם חיפשת עצות שונות משל המטפלת שלך - לא הגעת למקום הנכון...
    הצעתי עקרונות חשיבה כלליים, אולי יעזרו לך בדיון עם המטפלת שלך - מולה צריך הדיון הזה להתקיים, הרי היא מכירה אותך, את ה'משימה' ומשמעותה, וכו'.

לפנות במקביל לטיפול/מטפל נוסף עלול לגרום למטופל לבלבול. אנו עושים אופרציה כזו לעתים רחוקות, ובתנאי שיש תקשורת בין המטפלים והסכמתם שזו דרך הפעולה הנכונה.

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו