אמא דואגת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אמא דואגת
    אנונימית
    31/07/2014

שלום רב! אני שואלת שאלה עקב דאגה רבה למצב. אני אמא לשני בנים תאומים בני 5. לפני שבוע שמתי לב שאחד מבניי נוגע באיבר מינו של אחיו התאום ומנסה להכניס לו אצבע לטוסיק וכל זה נעשה ברוח של משחק וצחוק ומשני הצדדים. כאשר שאלתי מה אתה עושה הוא אמר שהם משחקים. שמתי לב שבגינה בני מוריד את התחתונים ומראה לחברים שלו את איבר מינו וגם חבריו עושים זאת. היום ראיתי שבני מנסה להכניס אצבע לטוסיק לאחד מחבריו בגינה. אינני יודעת מה לעשות. מה להגיד, איך להפסיק זאת, איך להעניש אם צריך. אני נואשת בבקשה לעזרה!!! בתודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא דואגת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא דואגת - תגובה

אירית כהן
    31/07/2014

שלום לך,
    יש להניח שלהתנהגות שתיארת אין משמעות מינית שאדם מבוגר היה מייחס לה.
    עם זאת, יש כאן התנהגות של חדירה למרחב הפרטי ביותר, לגוף. חוסר כבוד למרחב הפרטי של האחר. ואם תהרהרי בכך ייתכן שתמצאי ביטויים נוספים לכך שילדייך לא מכבדים את המרחב הפרטי של הזולת - ושל עצמם.
    התגובה שלך צריכה להיות כמו להתנהגויות אחרות שאינך מסכימה איתן, ובעיקר עלייך לחנך את ילדייך, כל אחד מהם, לשמור על הגבולות שלו עצמו, כולל גבולות גופו!
    לפני הענשה - יש הסבר, שמתחיל עם הגדרת גבולות.. הסבר מה לא טוב ולא בריא לילד עצמו - ומכאן גם אסור לעשות לזולת.
    ואגב - האם אתם ההורים דואגים לאפשר לכל אחד מהם 'מרחב פרטי'.. למשל, 'זמן איכות' עם כל אחד מההורים לכל אחד מהתאומים בנפרד מאחיו, ? גם את השיחה בנושא הזה [ההתנהגות המטרידה] כדאי לערוך עם כל אחד מהתאומים בנפרד.

אחד הדברים שיש לברר בשיחה זו - מהיכן 'קיבלו את הרעיון'. חשוב לדעת אם יש מישהו מבוגר יותר שעושה להם דברים מסוג זה.. אם יש לך חשד כלשהו בכיוון זה, או אם אינךמצליחה להפסיק את ההתנהגות, פני להתייעצות פרטנית עם פסיכולוג ילדים בעירכם.

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו