תדמית בקרב בני נוער

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תדמית בקרב בני נוער
    רותם כהן
    06/08/2014

אני תוהה למה אנשים כל כך רוצים להרגיש חשובים
    זה באמת משנה?
    ואני כן מבינה את ההרגשה, הרצון להיות חלק ממשהו גדול יותר, מאחד יותר
    אני גם רוצה את התחושה הזו
    אבל למה בקרב בני נוער דימוי עצמי זה מה שהמוח עסוק בו?
    למה אני בתור נערה בת 14 עסוקה כל הזמן באיך אני נראית בעיני עצמי ובעיני אחרים, עסוקה באיך לקדם את עצמי ואיך למצוא כמה שיותר חברים, איך להיות יותר פופלרית ואילו בגדים יותר שווים
    למה זה קורה לי? למה חיצוניות נהיה משהו כל כך עיקרי בחיי?
    ואיני ילדה שטחית ואף פעם לא הייתי כזו אז למה פתאום אני כל כך רוצה להרגיש את התחושה של חלק מקבוצה, חלק ממשהו?
    אשמח אם תעני לי
    בתודה רותם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תדמית בקרב בני נוער

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תדמית בקרב בני נוער - תגובה

אירית כהן
    06/08/2014

שלום רותם,
    לאורך הינקות-ילדות-נערות מתרחש תהליך התפתחות פסיכולוגית, כשבכל שלב יש שאלות אופייניות שמעסיקות את הילד/הנער המתבגר.
    המיוחד לגיל ההתבגרות - מתעוררות בו לא פעם מחדש שאלות שאולי 'נידונו' כבר בנפשו של האדם.. כגון השאלה "האם אני נוכח? האם רואים אותי ומוחאים לי כף?", שאלות שבבסיסן שייכות לגיל צעיר בהרבה - אך לא פעם צצות שוב בגיל ההתבגרות, בעיקר בתחילתו..
    בנוסף, קבוצת הגיל מקבלת משמעות רבה, הן כחלק מצורך האדם ב'התחברות', והן כחלק מתהליך גיבוש זהות עצמית . שימי לב, למשל, שהחבר'ה בגילך יוצרים אופנות שונות, שהן חלק מתדמית של 'קבוצה' [יש בגדים 'שווים' בעיני חבורה או קבוצה אחת אבל לא ייחשבו שווים, או יהיו אפילו מוקצים, בקבוצה אחרת]. ההשתייכות הקבוצתית הזו היא חלק מהגדרת זהות. בהמשך, נוספות שאלות כגון 'מה מערכת הערכים שלי' והופכות להיות מרכזיו ת.

העיסוק המייסר שתיארת הינו בחלקו אופייני לגיל - אך אם הוא מייסר מדי כדאי לפנות להתייעץ עם מישהו בוגר [למשל יועצת או פסיכולוגית בביה"ס, או באופן פרטי]. התייסרות זו עלולה להפריע למשימות-חיים אחרות - כגון לימודים, ויכולה להעיד על בעיות כלשהן באותו תהליך 'התבשלות פסיכולוגית', בעיות שכדאי לפתור אותן כבר בשלב זה.

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו