קשים בהתאהבות עקב גירושים בילדות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשים בהתאהבות עקב גירושים בילדות
    רועי
    06/08/2014

שלום,
    אני נמצא במצוקה מסוימת, חשוב לי לשמוע את דעתכם המקצועית,
    אני יוצא כבר קרוב לשנה עם בחורה בגילי סביב גיל 32, אנחנו נהנים וטוב לנו ביחד, אולם יש לה קושי להתאהב, היא הסבירה לי שזה לא בגללי, אף פעם היא לא התאהבה
    מהסיבה הזאת היא הולכת לטיפול פסיכולוגי כבר יותר משנה, מסתבר שבגיל צעיר (סביב 12-15) ההורים שלה התגרשו, והגירושין התבצעו בצורה מכוערת ביותר, אבא שלה בגד באימא, האימא היתה בדיכאון מספר שנים והרעילה את הילדים על האבא, כתוצאה מכך אין לה רגשות כלפי האבא, כאילו הוא אדם מהרחוב,

היא הבינה במהלך הטיפול שהיא בנויה בצורה כזאת שהיא לא צריכה אף אחד ויכולה לסמוך רק על עצמה,
    בגלל שבזמן הגירושין אימא לא היתה איתה, נכנסה לדיכאון מספר שנים ורזתה מאוד,
    הרגישה נבגדת מאבא, מההרעלות של אימא, היתה בטוחה שאבא לא אוהב אותה ורוצה שיפנו את הבית בשביל שיוכל למכור אותו,
    והיתה צריכה להיות האחות הבוגרת והעצמאית (יש לה עוד אחות תאומה, ואח גדול)

במהלך חייה היא לא מתאהבת, היא כן מאוד אוהבת את האחיין שלה ואת הכלבים שהיו לה בעבר, כנראה מהסיבה שהם לא יכולים לפגוע/לבגוד בה.

כל עוד הבעיה אצלה לא תיפתר היא לא מעוניינת לקדם את הקשר (מגורים ביחד ולאחר מכן חתונה),

בפני עומדות שאלות רבות, וביניהם,
    כיצד הטיפול ישפיע עליה?
    מתי הוא צפוי להשפיע אם בכלל?
    מה עלי לצפות?

אני מרגיש דיי אבוד, ומקווה שתוכלו לעזור לי,
    תודה בכל מקרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יחסינו לאן?

אירית כהן
    07/08/2014

שלום רועי,
    אינך יכול ואינך אמור לעסוק ב'פסיכולוגיה' של החברה. שאלתך היא למעשה על "יחסינו לאן?". ובעניין זה יש שני גורמים חשובים - החברה. ואתה.
    אני מציעה להתעלם מ'הצהרות', ולהתבונן במעשים והתנהגויות. העובדה היא שאתם ביחד שנה וטוב לכם ב'יחד' הזה, היא שומרת נאמנות ל'יחד' הזה, ניראה שקיימת התקשרות רגשית מצד שניכם. אבל, היא לא מוכנה להתחייב [וגם ההצהרות שלה "אני לא מתאהבת" הן חלק מעמדה "לא מתחייבת"].

משום מה אתה תולה הכל בטיפול הפסיכולוגי שלה, ומבקש ממני נבואות הקשורות לכך. אכן בתקופת טיפול בן-אדם מאוד מושקע בטיפול, ואולי אינו יכול דווקא בגלל הטיפול להתחייב לקשר זוגי מחייב. עם זאת, אני מניחה שאינך הגבר הראשון שהיא אינה מוכנה להתחייב לו. שאלת האם טיפול משנה אנשים? כן, בהחלט. אך האם זה ישנה את חברתך כך שתהיה מוכנה להתחייב לנישואין? להתחייב לך? באמת איני יכולה לדעת.
    אולם עלינו להכניס לתמונה 'נעלם' מאוד מאוד חשוב - אתה עצמך! עליך להבהיר לעצמך עד כמה חשובה לך מחוייבות, עד כמה אתה בשל ומוכן להתמסדות ואינך רוצה להמתין.. או אולי מסיבות לא מודעות 'נדבקת' דווקא לאחת שלא מוכנה להתחייב? או אולי לא כל-כך חשוב לך למהר ולהתחתן - כמו שחשוב לך לחוש רצוי ואהוב ואתה נפגע מחוסר נכונותה להתחייב כלפיך.
    ייתכן שלצורך ההבהרות הללו כדאי לך לפנות למספר שיחות לייעוץ פרטני.

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו