לא מרגישה בנוח ליד גברים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא מרגישה בנוח ליד גברים
    חסויה
    13/08/2014

שלום, שמי X, אני בת 21.
    אני לא זוכרת מתי שמתי לב לזה, אולי בשלב שכל הילדים בכיתה נשארו בגובה מסוים, ואני צמחתי למעלה...אולי בגלל שהיה לי אירוע לא נעים בגיל 5, אולי זה פשוט קורה לנשים בימינו.
    אין לי בעיית ביטחון עצמי-גופני, אני חושבת שאני יפה ומושכת ובזה אין לי כל ספק. הבעיה נוצרת בכל מיני סיטואציות בהן אני עוצרת את עצמי כשיש נוכחות גברית, נועלת את שפת הגוף הרגילה שלי ומנתקת קשר עין.
    המגעים היחידים שלי עם גברים הם בעבודה, בבסיס בצבא שהיה, כלומר- במקומות בהם לא הייתה לי ברירה. אפילו בשתי מערכות היחסים שהיו לי, הרגשתי שאני לא לגמרי משוחררת, ולא לגמרי מוציאה את הצד ה"מפולפל" שלי שבא לידי ביטוי במפגשים עם חברות. אולי בגלל זה לפעמים הרגשתי חוסר ביטחון, סוג של החמצה והרגשה שאני לא עמוקה ומשוחררת כמו שהייתי רוצה להיות עם בן זוגי. העניין הזה מפריע לי בחיי האישיים, אני כמו בתוך בועה שמגנה עליי מהפחד להידחות. מאוד רוצה לשנות את קו המחשבה הזה. אני רוצה להרגיש מוערכת בזכות עצמי, באמת להתנהג איך שאני בלי לפחד מה יגידו. אפילו במערכת יחסים שהייתה מבוססת על סקס בלבד- חשבתי כל שניה על מה יוצא לי מהפה כדי שיציג אותי באור הכי טוב.
    בנוסף לתגובה אשמח להמלצה אולי לטיפול פסיכולוגי?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מרגישה בנוח ליד גברים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מרגישה בנוח ליד גברים - תגובה

אירית כהן
    13/08/2014

שלום לך,
    את מאוד צעירה, למעשה בשלהי גיל ההתבגרות. כמאפיין את גילך, מטלות שונות שקשורות לתהליך הפסיכולוגי של התבגרות עדיין לא הושלמו. כגון המטלה התתפחותית של הגדרה עצמית - "מי אני" , "מי אני כאישה" . במלים אחרות - עדיין לא הבשלת לגמרי..
    ייתכן אמנם שלאירועים מסויימים בחייך יש השפעה, ולא מתאפשר תהליך הבשלה מלא ונכון. טיפול פסיכולוגי ללא ספק יקל עלייך ויהיה לך לעזר [ואת לדעתי בנקודה ובגיל מצויינים להתחיל בטיפול]. הכתובת המועדפת היא פסיכולוג/ית קליני, מטבע הכשרתם ונסיונם פסיכולוגים קליניים בקיאים בתהליכים פסיכולוגיים של הבשלה אישיותית, ויודעים לאבחן היכן אותם תהליכים 'תקועים'.
    [אם התכוונת להמלצה שמית - אני מנועה מכך במסגרת הפורום].

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו