מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא מרגישה בנוח ליד גבריםחסויה13/08/2014
שלום, שמי X, אני בת 21.
אני לא זוכרת מתי שמתי לב לזה, אולי בשלב שכל הילדים בכיתה נשארו בגובה מסוים, ואני צמחתי למעלה...אולי בגלל שהיה לי אירוע לא נעים בגיל 5, אולי זה פשוט קורה לנשים בימינו.
אין לי בעיית ביטחון עצמי-גופני, אני חושבת שאני יפה ומושכת ובזה אין לי כל ספק. הבעיה נוצרת בכל מיני סיטואציות בהן אני עוצרת את עצמי כשיש נוכחות גברית, נועלת את שפת הגוף הרגילה שלי ומנתקת קשר עין.
המגעים היחידים שלי עם גברים הם בעבודה, בבסיס בצבא שהיה, כלומר- במקומות בהם לא הייתה לי ברירה. אפילו בשתי מערכות היחסים שהיו לי, הרגשתי שאני לא לגמרי משוחררת, ולא לגמרי מוציאה את הצד ה"מפולפל" שלי שבא לידי ביטוי במפגשים עם חברות. אולי בגלל זה לפעמים הרגשתי חוסר ביטחון, סוג של החמצה והרגשה שאני לא עמוקה ומשוחררת כמו שהייתי רוצה להיות עם בן זוגי. העניין הזה מפריע לי בחיי האישיים, אני כמו בתוך בועה שמגנה עליי מהפחד להידחות. מאוד רוצה לשנות את קו המחשבה הזה. אני רוצה להרגיש מוערכת בזכות עצמי, באמת להתנהג איך שאני בלי לפחד מה יגידו. אפילו במערכת יחסים שהייתה מבוססת על סקס בלבד- חשבתי כל שניה על מה יוצא לי מהפה כדי שיציג אותי באור הכי טוב.
בנוסף לתגובה אשמח להמלצה אולי לטיפול פסיכולוגי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מרגישה בנוח ליד גברים - תגובה
אירית כהן13/08/2014שלום לך,
את מאוד צעירה, למעשה בשלהי גיל ההתבגרות. כמאפיין את גילך, מטלות שונות שקשורות לתהליך הפסיכולוגי של התבגרות עדיין לא הושלמו. כגון המטלה התתפחותית של הגדרה עצמית - "מי אני" , "מי אני כאישה" . במלים אחרות - עדיין לא הבשלת לגמרי..
ייתכן אמנם שלאירועים מסויימים בחייך יש השפעה, ולא מתאפשר תהליך הבשלה מלא ונכון. טיפול פסיכולוגי ללא ספק יקל עלייך ויהיה לך לעזר [ואת לדעתי בנקודה ובגיל מצויינים להתחיל בטיפול]. הכתובת המועדפת היא פסיכולוג/ית קליני, מטבע הכשרתם ונסיונם פסיכולוגים קליניים בקיאים בתהליכים פסיכולוגיים של הבשלה אישיותית, ויודעים לאבחן היכן אותם תהליכים 'תקועים'.
[אם התכוונת להמלצה שמית - אני מנועה מכך במסגרת הפורום].
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)
.jpg)

