מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החיים ממשיכים?ירדן14/08/2014
SHOW MUST GO ON- כמו בשיר הלב שבור אבל חיוך מזוייף מסתיר אותו. אבל אני לא מסוג האנשים שמזייפים, אני אתפוצץ אם כן. אבל זה מפוצץ גם ככה.
בת 29 לחוצה וסטטית בעקבות גיל חדש ובעקבות אובדן. כבר שנה לאחר האובדן ועדיין איני מצליחה לאסוף את השברים ולהמשיך לחיות את חיי בשמחה. כאילו מעדיפה להמשיך לרחם על עצמי ולהתעקש על חיים חסרי אחריות כילדה קטנה ואולי כך בעצם "לקנות" לעצמי עוד איזה שנה שנתיים ב"ארץ לעולם לא". אני רגילה להיות חסרת אחריות, התירוץ שלי הוא שפונקתי. עובדת בקושי בעבודה זמנית לא רצינית משום שהיא נוחה לי- אני עובדת כשבא לי וכשלא אני נשארת בבית וצופה בטלוויזיה כתירוץ מסוים לבריחה. אך למעשה מתוסכלת ולא מבינה למה וכנראה זה נעוץ בחוסר המעש. קשה לי לחשוב על "שיווק עצמי" בעבודה חדשה ואני גם לא סגורה על כיוון, מבולבלת למרות שאני אחרי תואר ורוצה משהו שונה אבל לא בטוחה מה. כשאנשים אחרים אומרים לי לקום ולעשות אני נותרת אדישה. אני מאוד שלילית בתקופה הזו הכל נראה לי שחור או לבן. אני כמעט ולא נהנית מדבר, ונורא הייתי רוצה להתחבר להוויה ולהשתחרר מבפנים ולא יודעת איך. סיוטים ושינה לא סדירה, ארוחות הפוכות. מרגישה שנענשתי ולכן האדם היקר נלקח ממני ומחשבות שונות מתרוצצות לי שאולי הוא לא כאן בגללי- משום מה כאילו כל העולם סובב סביבי. אני חושבת שלא עשיתי מספיק שהוא ישאר או בזמן שהיה בחיים. בקושי חולמת עליו ואם כן הוא כאילו בחיים אבל אני לא מסופקת כי לא תופסת אותו ואני מתעוררת לכאב ולמציאות שוב. יש חרטה וכאב מחוסר אונים ומצד שני מצפון על כך שאני לא תמיד חושבת עליו ומנסה לייצר לי הזדמנויות להינות. בגלל אותו אובדן, התבשר לי שמוות/ בגרות יכול להגיע אל כל אחד וכפי שחייו הסתיימו קשה לי לראות את שלי ממשיכים לא מהבחינה האובדנית למרות שהייתי מעדיפה להיות איתו קצת, אלא בהרגשה של הקיום. קשה לי לדמיין את עצמי משאירה את הכאב מאחור, חיה ומתבגרת וממשיכה להתבגר ולפסוע בין עשור לעשור אל המקום ממנו באנו ואליו נשוב... לפעמים אני חושבת איך אנשים מגיעים לגילאים מופלגים איך הם שורדים בלי לפחד. רואה קשישים וחושבת על מוות או על זה שאולי לא אגיע לגיל כזה ואיזה מפחיד יהיה למות או להקבר מתחת לאדמה ומה קורה לנשמה אחרי... אחכ מבקרת את עצמי על הילדותיות הזו- בטח אני היחידה שחושבת על זה ועוד בגיל הזה. עוד אוסיף כי השנה בה איבדתי אותו היא השנה בה הפכתי ל28 ולא הספקתי להתרגל. נאלצתי להפרד גם מילדותי ולא בטוח שאני עושה זאת בהצלחה, אני רוצה ולא רוצה לשחרר. לכן תקועה. עכשיו כבר 29. אני לא בטוחה כבר אם זה דכדוך או דכאון. האם יש פתרון פרקטי מלבד/ בנוסף לטיפול? דרך להכניס לראש מה שאומרים לי תמיד- שאני צעירה וחיי לפניי NLP?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החיים כמקצה-שיפורים
אירית כהן14/08/2014שלום ירדן,
אם ביקשת אבחנה - נשמע לי כ'קוקטייל' לא סימפאטי של הרבה ממה שאמרת: תהליכי אבל בעקבות אובדן, אולי קצת התמכרת לאבל והוא הופך לדכדוך [או דיכאון] , + תהליכי התבגרות ש'נתקעו' אי-שם לפני שהמתבגרת הבשילה לבוגרת..
יש לך יכולת אינטרוספקטיבית ויכולת מילולית טובה, תוכלי להפיק דבר משמעותי מטיפול פסיכולוגי, אצל פסיכולוג קליני. זוהי הכתובת הנכונה. [NLP? לא יודעת למה דווקא.. בכל אופן, בתנאי שמדובר בפסיכולוג קליני שאולי זו אחת המתודות שלו. למעשה, כל מטפל טוב עושה NLP. בלי שהוא קורא לכך.. אך לא כל מי שקיבל הרשאה כלשהי, מגוף זה או אחר, לעסוק ב - NLP הוא מטפל טוב, או בכלל מורשה לעסוק בטיפול נפשי עפ"י משרד הבריאות של מדינת ישראל].
הרגישי בטוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
ירדן15/08/2014האמת שאני לא מסתדרת עם ההורים ככעס חושבים לקחת לי את האוטו אבל להעניש אותי בגיל כזה לא ממש יעבוד. זה דווקא יוצר לי כעס מטורף. אולי כמו אצל ילד או יותר. חושבת על מוות ולא רוצה לחשוב כך, אבל הכעס נורא גדול- ״איך לא מבינים אותי״. מרגישה כמו קורבן. אני גרה איתם אחרי שנפרדתי מאותה מע׳ יחסים ארוכה אם אפשר לקרוא לזה כך. חיי אהבה? אני מרגישה שעם חברות שלי מתחילים יותר אז לפעמים מרגישה פחות לידן ולפעמים אני מרגישה קצת אוויר וכשמישהו ממש בוהה בי ומעוניין גם מזה לא אוכל להינות כי הוא לא לטעמי או שאני לא יודעת איך להתמודד עם כל התשומת לב הזו פתאום. כך שהלחץ עליי ככ גדול גם מהבית, שאקום לעבוד שאמצא בחור וכל הזמן מנסים להכיר לי ומשדרים לי ״תכירי מישהו, תתחתני״ ומצד שני אני לא רוצה להרגיש מקרה סעד כי אני בחורה איכותית לפחות כך נדמה לי. חלק בי לא רוצה לחשוב על המוות של אבא ושהפסדתי אותו. אני שמחה שעוד יש לי אמא מצד שני מאוד מפחדת לאבד גם את זה, מאוד היה חשוב לי להיאחז בשני הורים אולי בגלל זה לא ששתי לומר בתכתובת הזו את מי איבדתי. אני גם מפחדת לעזוב את הבית כי זה רק אני והיא, מפחדת שהיא תהיה לבד מצד שני זה הבית שלי ונח לי אבל לפעמים ממש רוצה להתרחק. אני מסוגלת לשנוא אותה כבר וגם את אחי שמנג׳ס לי גם הוא ובעצמו לא מראה דוגמא ככ טובה, משנה דעות ולא מתמיד ואני די מיואשת ממנו, אנחנו גם רבים ואני לא נלהבת מהנוכחות שלו ושהוא נכנס לי לחדר כמו אל הפרטיות והיחסים לא תמיד חבריים. ברור שהם חשובים לי אבל לפעמים מרגישה זרות לידם ואז חושבת הבנאדם הזה זה משפחה שלי. אני מאוד מפחדת מכל הרגשות. לא מסתדרת איתם וכואב לי שזה כך, מלאת כעס אליה שהיא לא מרפה ממני בניג׳וסים, שהיא אולי עושה דברים מתוך דאגת יתר ואני נחנקת כי מדברת איתי על מה אני צריכה לעשות בחיי כל יום כמה פעמים ביום ואני לא מסוגלת לשמוע יותר את זה ותמיד זה נגמר בצעקות. צורב לי כבר בגרון מצרחות שכבר התחרפנתי זה אומר שאני לא שפויה אם אני יכולה לאבד את העשתונות מרב עצבים?! ואיך מטפלים בזה בכלל זה נשמע לי הרבה דברים מאיפה להתחיל בכלל, זה באמת יעזור שאחפור על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצתי הקודמת בעינה..
אירית כהן16/08/2014פני לטיפול. [את מאוד מוצפת.. אך 'לשפוך' הכל כאן או בפורומים אחרים לא באמת יועיל לך].
הרגישי בטוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)