תחושת מוות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תחושת מוות
    אופק
    15/08/2014

אמממ, היי. אני בת 17, קוראים לי אופק. יש לי הרגשה מתמדת שלא אחיה עד גיל מסוים. לא סגורה עליו בדיוק, אבל בסביבות 26-27. אני לא אובדנית ואין לי כוונה להתאבד או משהו כזה, אני פשוט מרגישה שלא אחיה לאחר הגיל הזה. אידרס או משהו. רציתי לדעת אם יש אנשים שהרגישו תחושה דומה של מוות במועד כלשהו, ואכן מתו. וגם אם יש אבחנה לקטע הזה^ תודה רבה:>

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחושת מוות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחירה בחיים

אירית כהן
    15/08/2014

שלום אופק,
    אני לא מכירה שום מחקר בשאלה אם זו תחושה 'נבואית'.. התחושה עליה את מדברת מוכרת כחלק מהעולם הפסיכולוגי של המתבגר. אחת המטלות הפסיכולוגיות של גיל ההתבגרות, לצד שאלות של גיבוש ה'אני' ושאלות של הגדרת זהות, היא 'בחירה בחיים'. בחירה אקטיבית.
    כל עוד תהליכי גיל ההתבגרות לא מסתיימים בהצלחה, אם יש מסיבות כלשהן 'סיבוך' ומטלות פסיכולוגיות לא התממשו, העיסוק הזה בתחושת מוות עלול להימשך. אצל חלק מהמתבגרים זה חריף יותר, כניראה שכך אצלך.. זה מלווה לא פעם בנטייה דיכאונית, היעדר שמחת חיים.
    מנסיוני כמטפלת, התחושה הזו חולפת בטיפול פסיכולוגי, שמטפל באותן מטלות-גיל. כדאי לך לשקול ברצינות לפנות לטיפול.

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו