מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נזקקות.17/08/2014
הי אירית,
האם זה תקין להרגיש תלות בפסיכולוגית שלי? אני חושבת עליה המון וחשה קנאה בילדים שלה (מביך לכתוב את זה....). היא פסיכולוגית חמה מאוד. כשקשה לי היא מחבקת, מניחה את ידה על ידי. כמה פעמים היא התקשרה אלי ביוזמתה לאחר פגישה קשה. היא משתפת אותי בחיבתה אלי, וכאשר הייתי 3 שבועות בחו"ל, אמרה שהתגעגעה. אני מרגישה שנוצר בנינו קשר מיוחד מאוד, והיא משמעותית עבורי. לפעמים מרגישה שרק איתה אני יכולה לדבר ורק היא מבינה אותי ומכירה אותי באמת. אבא שלי אומר שזה מסוכן, ושאני מפתחת בה תלות. זה נכון במידה מסוימת, ואכן מלחיץ ומרגיש לי מסוכן.
האם לפעמים טיפול פסיכולוגי יכול להסתבך ולהיות "מסוכן"? נראה לי שלעולם לא ארצה להפרד ממנה. אני ממש אוהבת אותה. זה בסדר? לפעמים חברות שלי אומרות לי: "היא רק פסיכולוגית שלך, ואת מטופלת אחת מרבות, היא מטפלת בך בגלל שאת משלמת לה".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלכות בטיפול
אירית כהן18/08/2014יש לי תחושת 'דז'ה וו'.. שאלתך, ושאלות מאוד דומות, מועלות כאן מדי פעם.
בעת טיפול פסיכווגי מושלכים רגשות שונים ועמדות של המטופל על המטפל, זה מה שמאפשר תהליך של שינוי עמדות רגשיות. לכן הכתובת להעלות כל מה שאת חווה - הקינאה.. הפחד מתלות.. התחושה שטיפול [או בכלל קשר] הוא 'מסוכן' - הכתובת היא חדר-הטיפול. המטפלת שמכירה אותך תוכל לתת לדברים את הקונטקסט הנכון.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)