מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סודיות בטיפולמיטל25/08/2014
.שלום, האם תמיד נשמרת סודיות בטיפול? מה קורה כאשר מטפל נפטר? מי מקבל את האינפורמציה על המטופלים?ולהפך כשמטופל נפטר מי מקבל את השיחות?האם המשפחה זכאית לדעת מה היה בחדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסיון בטיפול פסיכולוגי
אירית כהן25/08/2014את מעלה, מיטל, בחבילה אחת, שאלות שונות. ורובן לא פסיכולוגיות אלא משפטיות.
החיסיון בטיפול-פסיכולוגי הוא עיקרון חשוב מאוד, לצורך הטיפול, - אך יש פעמים שעקרונות אחרים או חוקי-מדינה גוברים עליו [למשל - אם נער מתבגר משתמש בסמים קשים ותוך הטיפול בו נודע לי על כך חובתי ליידע את הוריו, האפוטרופסים הטבעיים שלו. או, אם נודע לי בתוך טיפול בחסר- ישע שהוא חווה התעללות מצד סביבתו חובתי עפ"י חוק ליידע על כך פקיד-סעד. ואם לא אנהג כך אהיה צפוייה למאסר...].
גם השאלות האחרות שהעלית הן משפטיות, ויש להן תשובות שונות - עפי נסיבות כל מקרה לגופו.
אם שאלתך נבעה מסיטואציה ספציפית כלשהי שאת מתמודדת איתה - פרטי במה מדובר ואשתדל להתייחס.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסיון
מיטל25/08/2014תודה על תשובתך, אני מדברת על מצב רגיל ולא חריג, מצב שאינו פוגע באף אחד, משהו שקרה מזמן, או סוד שסופר למטפל וכיום אינו מהווה איום על איש.
כשהמטפל נפטר הרי מישהו צריך לראות את התיקים? מי מטפל בזה? או כשמטופל נפטר, מותר למשפחה סתם מסקרנות או למטפל כי מתחשק לו לספר לפתוח ולראות את הרישומים?
השאלה היא האם החיסיון נשמר לעולם? כאילו דיברתי אל עצמי? כשאין גורמים עוינים...או משפטיים שחייבים להיפתח..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתך אינה נהירה
אירית כהן25/08/2014את שואלת על 'עקרונות' התנהלות בכל מיני מצבים.. ההתנהלות נקבעת עפ"י נסיבות העניין, ועדיין לא ברור לי מהו העניין ומהן הנסיבות שככל הניראה מטרידות אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכל אופן, מדובר בתיק-רפואי
אירית כהן25/08/2014העקרונות החלים על כל תיק רפואי חלים גם כאן - הן שמירת חיסיון, והן מצבים שבהם עקרונות אחרים, או חוקים, או נסיבות כלשהן, יכולים לגרום לכך שתהיה שבירת חיסיון.
[הדוגמאות שהבאת - סתם סקרנות של המשפחה.. או 'סתם כי מתחשק לו לספר' - אלו אינן נסיבות המתירות שבירת חיסיון רפואי].* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיטל26/08/2014חשוב לי שהדברים שנאמרים ישארו ביני לבין המטפלת שלי, אני רוצה להרגיש ביטחון שיש מי שישמור עליי....שגם אם יקרה משהו תמיד תשמר הסודיות...כנראה שזה נובע מבעיית אמון שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוחחי על כך עם המטפלת שלך
אירית כהן26/08/2014רצוי שהיא תדע שזה מטריד אותך.. [ובנוסף, היא גם תוכל לספק לך תשובות].
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)