מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה.. בבקשה איו לי למי לפנותדניאל02/09/2014
שלום, אני בת 19
ובעיקרון אני אמורה להתגייס
כבר שנתיים שאני מטורטרת על ידי הצבא הלוך ושוב.
אבל אגש לעיקר.
לפני כשנה וחצי, כחצי שנה לאחר שהתחלתי לעשות את כל הדברים הדרושים לצו הראשון, ביקשתי להיפגש עם פסיכולוג, לפזה לקח חצי שנה עד שזה קרה כי בעצם סירבתי לעשות בדיקה גופנית שזה בעצם להישאר בחזייה ותחתונים אפילו שזו הייתה רופאה שמבצעת את הבדיקה.. סירבתי במשך חצי שנה, כמובן שאיימו שאכנס לכלא, ואז הציעו לי להיפגש עם פסיכולוג, זאת אומרת קב״ן, קצין בריאות נפש.
נפגשתי איתה , עם קצינת בריאות הנפש ובלי שום קשר לבדיקה הגופנית סיפרתי לה את האמת..
על מחשבות ההתאבדות שלי מגיל יותר מידי צעיר על התעללות שעברתי עוד מיסודי ועד כמעט סוף תיכון.. והיא אמרה שלדעתה אראה פסיכיאטר.
קבעו לי תור לפסיכיאטר, הגעתי, סיפרתי לו את אותם הדברים הוא כמובן שאל שאלות יותר לעמוק.. שלא הבנתי כל כך איך הן קשורות כמו ״האם את מחשבת לעוף מוזר בבית ספר״ וכל מיני שאלות שלא ממש קשורות ולא היו לי תשובות עלייהן.
אני סובלת מחרדה חברתית, אמרתי לו שאני לא ממש נפגשת עם אנשים..
שאני לא נוטה לצאת הרבה מהבית..
לצערי הרב, לא סיפרתי הכול, לא רציתי להרחיק לכת ובנוסף.. אני סובלת חרדה חברתית כך שהיה לי קושי גדול לשבת מולו ובעצם לספר הכול כך שבעצם כמעט ולא ספרתי כלום..
אחרי שיחה של כמעט חצי שעה.. הוא מצא לנכון שאני כשירה לגיוס..
אני לא.
אני יודעת שאני לא.
את הבדיקה הגופנית עשיתי בלת ברירה ובפחד עצום.
כמעט והתגייסתי בינואר האחרון וברגע האחרון לא..
הצלחתי למשוך עוד זמן..
אני יודעת שזה נישמע מטורף.. אבל אם הייתי מתגייסת.. אם היו מגיייסם אותי.. הייתי מתאבדת. ואני לא צוחקת.
אף אחד לא יודע מהדברים האלו.
גם לא הוריי ולא אחיי, כולם חושבים שאני פשוט עקשנית ולוקחת את העניין רחוק מידי, שאני מקצינה ושהצבא רק יועיל.
לא מאמינים לי..
אני מתחננת.. איו לי למי לפנות, אני רוצה שהם ייעזבו אותי בשקט.
הם לא עוזבים אותי וזה רק מחמיר את מצבי הנפשי
מהבחינה הזו הם לא מוכנים לשחרר אותי.. אז אמרתי להם שחזרה לי מחלה שהייתה לי פעם והיא היחידה שיכולה לפטור אותי מזה..
הבעיה.. שזה שקר, לא חזרה לי מחלה שהייתה לי פעם, והם חושבים שכן.
ואני אמורה לעשות בדיקות דם שאותם אתן לרופא המשפחה שלי שבבדיקות האלו בעצם רואים את מינון הכדורים ותפקודי הכבד.. הבעיה שאני לא לוקחת את הכדורים כי בעצם אין לי שום בעיה.
הבדיקות בעוד שבוע וקצת..
אני לא מתכוונת לקחת כדורים עכשיו מבלי שיש לי את הבעיה.
אלו כדורים המשמשים להפרעה דו קוטבית ובעיות אפילפטיות.
אני מתחננת לעזרה.
אני לא רוצה להדאיג אף אחד ואני לא מסוגלת לעשות דבר חוץ ממכתבים כי אני בעצך סובלת מחרדה חברתית.
כל האפשרויות סוגרות עליי אני בעצם נעולה.
מה לעשות.. אני מתחננת לעזרה.
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת נוספת לגבי מצב נפשי.
אירית כהן02/09/2014שלום דניאל,
את יכולה לפנות באופן פרטי לגורם מקצועי אזרחי - פסיכולוג קליני, או פסיכיאטר. אולי מול גורם אזרחי תרגישי יותר נוח להסביר מה בדיוק מבעית אותך כל-כך ביחס לשירות הצבאי.. עלייך להסביר מראש מה מטרת הפנייה.
מי שתפני אליו יעשה הערכה של מצבך, כל אחד לשיטתו [פסיכולוג קליני, למשל, ירצה לפגוש אותך למס' שיחות, אולי גם יעשה מבחנים פסיכולוגיים] . והיה ואותו גורם מקצועי אליו פנית, לאחר שבדק אותך בכלים שלו, יעריך שאמנם אינך מסוגלת לשרת בצבא - הוא יכתוב חוות דעת, איתה תוכלי לפנות לצבא.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)