קנאה קישתא!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • קנאה קישתא!
    שני
    10/09/2014

    באמת שכוונתי לא להרע לאף אחד ובסה"כ אוהבת אדם אבל ממש ממש קשה לי עם הקנאה. איך נפתרים ממנה ומגיעים למצב של בטחון גבוה שלא תערער אף דמות?
    הייתי בסופש וכל פעם שסובבתי את הראש הייתה מישהי להסתכל עליה ולקנא. אני רקדנית, פתאום יש מלא רקדניות. ניסיתי לעבוד על עצמי מצד שני הסקרנות גרמה לי להסתכל אולי כדי ללמוד ממנה משהו מצד שני האגו לא רוצה להרגיש ככה שאני צריכה להרגיש פחות ושאני זו אני. עכשיו נתקלתי במקרה בהזמנה למסיבה והסתקרנתי כי כתוב חגיגה למישהי וזה אחת מהם. התחלתי להסתכל לה בתמונות ולהתבאס שהיא מגיעה גם לחיי "הפרטיים" במרכז ושאולי איאלץ לראות אותה שוב ושוב להתמודד עם זה ושזה ישתק אותי ולא ארקוד כי גיליתי שהיא רוקדת גם עוד סגנונות וכנראה טובה וסוג של תותחית זה נורא נורא מתסכל. מילות עידוד?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קנאה קישתא!

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • קנאה קישתא! - תגובה

    אירית כהן
    10/09/2014

    שלום שני,
    את מתארת יפה את שני הצדדים של רגש הקינאה, שבגללם טבעו חז"ל את הביטוי "קינאת סופרים תרבה חוכמה".
    הייתה כאן הכרה מצד חז"ל שקינאה הוא רגש בלתי נעים למקנא, רגש עם 'שם לא טוב' [כפסיכולוגית אני נתקלת לעתים בצדדים הפתולוגיים של קינאה - בין אם זו קינאה במישהו עד כדי צעדים לפגוע בו.. או קינאה לאהוב/ה עד כדי אלימות].

    מה שאת מתארת איננו פתולוגי אלא נורמאלי מאוד. אני מניחה שאת צעירה למדי, עדיין בגיבוש עצמך - וכפי שאת רוצה ללמוד על מחול, את גם לומדת על נפשך. וזה בסדר גמור!
    דרך להתמודד עם הצד הלא-נעים של הקינאה - זכרי שכל אדם הוא יחיד ומיוחד! מה שיכולה ליצור מישהי אחרת את לא יכולה ליצור - ומה שאת יכולה ועוד תוכלי ליצור לא יוכל ליצור מישהו אחר. תפקידך הוא לממש את עצמך יותר ויותר - ולכן בחרי ממי את רוצה ללמוד , בחרי מורים טובים- בסופו של דבר את תקחי את מה שלמדת ותעשי מחומרים אלו את היצירה, המחול, שלך.
    לעומת זאת, הימנעי כשזה 'פולש' מדי , ולא לצורך לימוד. למשל, עדיף להימנע מלהסתכל לה בתמונות...

    בנוסף, ייתכן שנושא ה'עצמיות' שלך והביטחון שלך זקוקים למעט חיזוק, שקלי לפנות לטיפול פסיכולוגי.

    כל טוב ובהצלחה,

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו