מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתקשה לדבר על יחסים אינטימייםמאיה10/09/2014
אני נשואה + 3 ונמצאת בטיפול כשנה וחצי.
לאחרונה המטפל שלי העלה תהיות לגבי קשריי עם גברים בעבר וביקש לבחון את זה.
למרות שאני מסכימה ומוכנה לדבר על הנושא הזה, אני לא מרגישה נוח לשוחח על כך איתו על כך.
אני מנסה להבין עם עצמי מה בדיוק מפריע לי ודי מתקשה.
אולי זו העובדה שהוא גבר ולא אשה?!
מצד שני, עם גברים אחרים או עם בעלי אין לי בעיה לדבר על זה, אז אני לא משוכנעת העניין כאן הוא המגדר, למרות שדי נראה שעם אשה היה לי יותר נוח.
אולי זו העובדה שהוא מאוד קורקטי?! מצד שני דווקא שמדברים על נושאים כאלו נראה לי שקורקטיות היא גישה בריאה....
אני פשוט לא מצליחה להבין ולא מצליחה לשים את האצבע על מה שמפריע לי. אני מנסה להעלות כל מיני השערות, ביני לבין עצמי, ומגיעה למבוי סתום.
מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם נתקלת במצב שמטופלים שלך (גברים) נמנעו מלשוחח איתך על יחסיהם האינטימיים? מה היו הסיבות לכך? ואיך הגעתם להבנה הזו של "מה מפריע"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 'יחסים אינטימיים'
אירית כהן10/09/2014שלום מאיה,
נסיונותי עם מטופלים שלי אינם 'לעניין' כאן, אלא יש לבחון את הדברים מנקודת המבט הרלוונטית לך - ואני הרי יודעת עלייך מעט מאוד..
בכל אופן, מתיאורך אני מתרשמת מבלבול מסויים שאת חשה בתוך היחס האינטימי עם המטפל שלך, וחששות שלך [יותר או פחות מודעים לך עצמך] שמא האינטימיות תגלוש למקומות אסורים.
ייתכן שמסיבה כלשהי את מתקשה לסמוך עליו [האם מדובר בפסיכולוג קליני? באדם בעל הרשאה של משרד הבריאות לטיפול נפשי?] . אם את בטוחה שהמטפל שלך הוא אדם ובעל-מקצוע שניתן לסמוך עליו, כניראה שהקושי שתיארת נובע מפרשנותך את המושג 'אינטימיות'. יש להבהיר שקשרים אינטימיים אינם דווקא קשרים מיניים, הרי אישיותנו מתעצבת בתוך קשרים אינטימיים שאינם מיניים במובן הרגיל של המילה, כגון היחסים עם ההורים. הפרשנות המינית שאת נותנת למושג 'אינטימיות' גורמת לבלבול נוסף שאת חשה, בין 'קורקטיות' לבין עצם הדיון ב'נושאים כאלה'.
האם ניסית לדון עם המטפל עצמו בקושי הזה שלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבהירה
מאיה11/09/2014כשכתבתי יחסים אינטימיים בהחלט התכוונתי ליחסים מיניים ובניסוח פשוט יותר-סקס. אני לא בטוחה שאני מבולבלת אבל בהחלט משתמשת לידו במילים ״מכובסות״ יותר. באופן מוזר עם המטפל שלי אני ממש מתקשה להשתמש במילים כמו ״סקס״, אני גם מרגישה לא נוח לקלל לידו. הוא ממש לא שיפוטי ולא עושה משהו שאמור לגרום לי אי נוחות ויחד עם זה אני נבוכה ואני מרגישה שבגלל זה אני חסומה מלדבר בחופשיות.
לגבי תהייתך אם אני סומכת עליו, את באמת צודקת - הוא די בתחילת דרכו ויכול להיות שזה קצת מפריע לי, אבל על הנקודה הזו אני לא מרגישה בנוח לדבר ( קצת מאוחר מידי לדבר על זה אחרי שנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבהירה - תגובה
אירית כהן13/09/2014הנה עוד 'בלבול' - מצד אחד המטפל אמור לייצג עבורך 'סמכות' , ומצד שני מפריע לך שהוא כדברייך 'בתחילת דרכו' .['אסור לדבר על סקס עם ההורים' או 'אסור לדבר על סקס עם הילדים' ?].
לדעתי עלייך לשוחח בפתיחות על כל הקשיים וההיסוסים, עם המטפל עצמו. כולל בשאלה מדוע נושא זה שאינו נוח לך נדרש לפי דעתו לטיפול. [אגב, זה שהוא בתחילת דרכו עדיין לא אומר שהוא לא מטפל טוב, בעיקר אם מדובר בפסיכולוג קליני].
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)