איך מתחילים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך מתחילים
    אמא
    10/09/2014

היי
    , אני אמא לילדה בת 4 חולה במחלה ראומטית, זה מתבטא בהתקפי חום כל 2-3 שבועות הנמשכים עד שבוע, כל התקף כזה משבית אותה, משבית אותי, וגם כשחולף ההתקף נורא קשה לי נפשית להתמודד עם דברים אחרים, הראש כל הזמן בזה ואני חיה מהתקף להתקף כבר 3 שנים!! (מאז שהיא בת שנה)
    אף אחד באמת לא יודע מה עובר עלי ומה אני מרגישה, אני מאוד מופנמת וגיליתי שאפילו חזקה כי אני לא נשברת ואוספת כוחות כל פעם מחדש שאני מופתעת מאיפה מגיעים, היחסים עם הבעל התערערו מאוד בעקבות זה כיוון שהוא פחות מתרגש מדברים, טוען שאני אובססיבית אליה, לא משחררת, וזה דברים שאומנם נכונים אך זה דברים שנובעים מהמצב, התנהגות שהתגבשה בגלל מה שהיא עוברת והפכה אותי לרגישה יותר אליה ביחס להכל! נורא קשה לי להתנהג אליה כילדה רגילה כמו שהוא דורש ואני מעניקה לה את מלוא תשומת הלב, מפנקת, מוותרת, נמנעת מלתת לה לבכות ומנסה כמה שיותר לעשות לה טוב אפילו שזה על חשבון החיים שלי
    אני לא יכולה לעבוד כי אף מעסיק לא יוכל לתת לי חופשת מחלה כל שבועיים, לא יכולה ללמוד כי הראש לא שם, אני באמת מלאת כאב מבפנים אך מבחוץ איש לא ישים לב, תמיד עולות שאלות של ״למה את לא עובדת ולא עוזרת לפרנסת הבית״ ואין לי יכולת לתאר באמת למה, אף אדם לא באמת יוכל להבין מה עובר עלי אם לא עובר זאת בעצמו, אין כאב עצום יותר לאמא לחוות דבר כזה שהילדה שלה כ״כ סובלת והקלות הזאת שהסביבה רואה את זה זה בלתי נסבל, אני באמת לא יודעת אם זה אפשרי מבחינתי לצאת ולקדם את עצמי מבחינת לימודים וקריירה ועבודה כשהכל סביבי קורס? האם אני הלא בסדר או האנשים סביבי ש״לא מבינים על מה המהומה״ לא בסדר
    אודה לך מאוד על עזרתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך מתחילים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מתחילים שוב לנשום

אירית כהן
    11/09/2014

שלום לך,
    כשטסים במטוס הדיילת נותנת הנחיות לתנהגות בטיחותית, מסבירה איך להשתמש בערכת-החירום - ומדגישה שראשית על ההורים לדאוג לעצמם !! כי הם אלו שצריכים לטפל בילדים. אם ההורה יישאב' למצב-מצוקה הוא לא יוכל לתפקד ולטפל באופן נכון בילדים.

את נוהגת בדיוק ההיפך מאותה הנחיה-בטיחותית, נשאבת לחלוטין למצב המצוקה. לך עצמך כבר אין אוויר, אינך מתפקדת. וכתוצאה גם אינך יכולה לעזור לבתך כפי שבאמת היית רוצה. [ואני נוטה לחשוב שבעלך כניראה צודק בכעסו.. הוא לא רק נפגע מכך שכאשתו את 'נעלמת' לו, אלא ייתכן שהוא צודק גם בטענותיו שאינך נוהגת נכון ככל שזה נוגע לילדתכם. הרי גם הוא אוהב אותה ודואג לה... ].

איך מתחילים? לזמן מה את חייבת לחשוב על עצמך בנפרד מהילדה [כמו ההורה במטוס שקודם כל דואג שיהיה לו אוויר..], ולעשות מספר דברים כדי שאת תחזרי לנשום.
    איני מכירה אותך, איני יודעת מה את אוהבת לעשות - למשל איזו פעילות ספורטיבית תתאים לך [זה חשוב מאוד במצבים אלו]. טיפול פסיכולוגי נדרש לך מאוד כרגע - כדי לברר מדוע את כל-כך נשאבת למקום המצוקתי.. עלייך גם ללמוד לתת מקום לאביה של הילדה בכל הקשור לטיפול בה, להיעזר בו ולא 'להוציא' אותו מהתמונה.

בהצלחה,
    .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו