מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בשנה באחרונה קרו לי כמה מקרים שאיןאתי11/09/2014
בשנה באחרונה קרו לי כמה מקרים שאין לי הסבר לזה. פחד.
אני בת 52 בדרך כלל בריאה. רק בעית בלוטת התריס והיא בטיפול ובמעקב.
בשנה באחרונה קרו לי כמה מקרים שאין לי הסבר לזה. פחד.
פחד מנסוע במנהרה, פחד מטיסה, פחד מנסיעה על גשר מעולם לא היה לי כזה דבר
בפעם הראשונה שזה קרה לי פתאום חשבתי שזה מסוכן הלב שלי דפק מהר התחלתי להזיע
מיד פתחתי את הרדיו, שתיתי מים נסיתי להטות את המחשבה למקום אחר והצלחתי אחרי הרבה
דקות קשות. עבדתי על עצמי קצת, וזה נרגע. עכשיו משהו חדש, אני נימצאת באיזה שהוא מקום, ופתאום אומרת לעצמי מה אני עושה פה? כאילו אני יודעת למה אני שם אבל זה מוזר עולה לי החום לפנים,
הלב מתחיל להלום חזק ואז שוב אני מתייצבת לאחר אולי נאמר 2 דקות.
אני מפחדת לצאת לאיזורים חדשים, רוצה להיות רק קרוב לבית שלי.
לא מבינה למה זה קרה לי. אני אישה בעלת בטחון, עצמאית שמחה. לא נשואה אבל יש ילדים בבית. שלא מודעים לרגש שלי רוצה לדעת למה זה הגיע אלי ואיך אוכל לטפל בזה.
לציין אני לא פוחדת משום דבר בדרך כלל. רק מעצמי פתאום שככה זה קורה לי.
אני פוחדת שיקרה לי משהו שאני לבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי פאניקה?
אירית כהן11/09/2014שלום אתי,
עפ"י תיאורך נשמע שמדובר בהתקפי-פאניקה. את האבחנה המדוייקת צריך לקבוע איש מקצוע [פסיכיאטר ו/או פסיכולוג קליני] בפגישה פרטנית.
הרקע והסיבות לכך יכולות להיות שונות. כדאי לבדוק אם מדובר במינון-יתר של תרופות לטיפול בבלוטת-התריס.. ייתכן תגובה לשינוים עקב גיל המעבר[ אם כתוצאה משינוי הורמונלי, או בשל דכדוך סמוי וההתקפים שתיארת הם תופעת-לוואי לדכדוך].
ההתמודדות היא באחד האופנים הבאים, או שילוב שלהם: הדרך המהירה והמקובלת לעזרה מיידית היא טיפול תרופתי, שיש לקבל מפסיכיאטר!! לא מרופא משפחה. הפסיכיאטר הוא זה שצריך לקבוע את האבחנה, ובידיו גם 'ארסנל' תרופתי מגוון יותר מזה שיש לרופא משפחה. עלייך לציין שאת מטופלת עקב תפקוד לקוי של בלוטת התריס, כדי למנוע תגובה בין-תרופתית.
בצד זה - או אפילו לפני כן - לפנות לפסיכולוג קליני, הן כדי להבין את הרקע הפסיכולוגי להתקפי הפאניקה, והן כדי לעזור לך לצאת מזה.
הרגישי בטוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך מאוד מאוד.
אתי11/09/2014ענית ענייני וברור.
רפואה שלמה לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)