מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הבת שלי לא אוהבת מגערחל12/09/2014
שלום רב
הבת שלי בת 30, רווקה. היא לא אוהבת שנוגעים בה כלל. אנחנו משפחה מאוד מחבקת ומנשקת ואנחנו יודעים "לא להתקרב אליה".
היא מקרינה זאת גם כלפי הסביבה-כשאנשים רואים אותה ומחבקים או מנשקים לשלום רואים שהיא מתאמצת ושום דבר מזה לא בא לה בטבעיות.
היא לא מעוניינת במערכת יחסים (אני מניחה שזה בגלל שהיא קפצה מקשר לקשר מגיל 16 ועד 25) אבל כששאלתי אותה אם יש לה בעיה עם מגע כשהיא עם בן זוג הבנתי שאין לה בעיה עם אינטימיות ושהדבר היחיד שמפריע לה זה שמחבקים אותה יותר מידי בחוץ או בלילה.
רציתי לדעת אם זו בעיה של ממש או שאין ליחס לכך חשיבות.
אנשים מאוד מחבבים אותה אבל כשרק מכירים אותה רואים את הסלידה המוקצנת שלה.
האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבת שלי לא אוהבת מגע - תגובה
אירית כהן13/09/2014שלום רחל,
אין להבין אדם עפ"י התנהגות אחת שלו, ולכן לא אוכל לקבוע מה 'בסדר' ומה 'לא בסדר' בבתך [ומה בכלל המשמעות של 'בסדר' בעינייך.. האם את בעצם מוטרדת מכך שהיא רווקה וקושרת זאת לאותו קושי שלה במגע? הרי תיתכנה סיבות שונות לרווקותה, אם זו הבעייה בעינייך].
כללית, הסיבות לסלידה ממגע יכולות להיות שונות. למשל, יש אנשים הסובלים מרגישות-יתר חושית, אצלם כל מגע נחווה באופן שונה מאשר אצל 'נורמלים' [אלו שאינם סובלים מרגישות-יתר חושית]. אצל אנשים אלו כל ליטוף קל יכול להיחוות כלחץ קשוח על עורם, זהו אפיון נויורולוגי מולד. או, תיתכן תגובה פסיכולוגית של התנגדות למגע רב, לאותם 'חיבוקים ונישוקים' שנהוגים במשפחתכם. ועוד סיבות שונות אפשריות.
כדי להבין את בתך ולעזור לה לחיות טוב יותר עם הסביבה נדרש בירור, אצל פסיכולוג, אולי כזה שמתמצא קצת גם בנושאי נוירופסיכולוגיה.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)