מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם זה נורמלידניאלה17/09/2014
שלום, אני בת 19 וכבר שנתיים בטיפול אצל פסיכולוג מקסים.
בפגישה האחרונה שלנו הוא שאל אותי על הפנטזיות המיניות שלי, והאם אני מאוננת.
זה היה בהקשר לנושא השיחה, אבל גרם לי להרגיש לא בנוח...
התשובות שלי לא היו לגמרי כנות בעניין, ותהיתי האם זה בסדר 'להעביר' את זה הלאה, או שעליי לאמר לו בפעם הבאה שניפגש את האמת.
איכשהו אני מפחדת לעבור את הגבול ולהיות כנה מדי, הוא בכל זאת פסיכולוג, לא סקסולוג, וכל המצב הזה די מוזר לי....
אשמח להכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בחשיפה אישית בטיפול
אירית כהן18/09/2014שלום דניאלה,
מיניות היא חלק מחיינו - הן התנהגות מינית בפועל, כולל אוננות, הן פנטזיות מיניות. וכפי שהפסיכולוג רוצה להכירך באספקטים ותחומים שונים אחרים טבעי ישירצה להכירך ולהבין אותך גם דרך אספקט זה של חייך.
איני בטוחה כיצד לפרש את תחושתך "פוחדת לעבור את הגבול". האם הגבול הוא גבול "על מה מותר לדבר ...", מה מותר רק לעשות אבל "לא מכובד" לדבר על כך. יש שונות בין בני אדם מבחינת החופש שהם חשים לדבר על מין ומיניות, מותר לך להיות כפי שאת.. הסבירי זאת לפסיכולוג שלך. הרי פסיכולוג אינו 'כומר וידוי' שמוכרחים לספר לו "הכל".
אך ייתכן שפחדך 'לעבור את הגבול' קשור יותר למידת החשיפה שאת מוכנה לחשוף עצמך. מן הסתם זה יבוא לביטוי לא רק כשמדובר על מין ופנטזיות מיניות, אלא גם בתחומים אחרים כניראה עדיין אינך מוכנה להיחשף., וזקוקה לקצת יותר זמן ..
בתשובה להתלבטותך 'מה לעשות בפעם הבאה' - אני ממליצה שתשתפי את הפסיכולוג באי-הנוחות שלך לשוחח באופן פתוח על נושא זה.. זו האמת הכי נגישה כרגע.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
דניאלה19/09/2014היי, תודה על המענה.
כוונתי ב'פחד לעבור את הגבול' היא שאני מפחדת להיות כנה מדי. כלומר- כשהוא רוצה לשמוע על הפנטזיות שלו, האם הוא מבקש לשמוע את הנושא הכללי? או את פרטי הפרטים?
מה אם זה יגעיל אותו, או יגרה אותו, או שהוא יחשוב עליי בצורה אחרת פתאום?
אלו לא דברים שיש לי אומץ לשאול אותו.
בכלל, בזמן האחרון אני מרגישה שהעניין המיני נורא מסתובב באוויר, ואין לי אומץ להיות כנה ולהוביל אותו למקומות המשמעותיים או הבעייתיים.
אני גם באיזשהו מקום חוששת שמא אני מציגה את עצמי בהקשר המיני כפי שהייתי רוצה שהוא יירא אותי, ולא כמו שאני באמת.
מבולבלת...
דניאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה - תגובה
אירית כהן19/09/2014כל אלו הם הדברים אותם תשתפי עם הפסיכולוג..
[אני מניחה שהתגובות שאת חוששת לעורר בפסיכולוג הן למעשה התגובות הקשות שאת עצמך חווה ביחס לעצמך. כמה קשה לחיות עם זה.. וכמה את נזקקת כבר לשתף מישהו].
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)