האם זה נורמלי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם זה נורמלי
    דניאלה
    17/09/2014

שלום, אני בת 19 וכבר שנתיים בטיפול אצל פסיכולוג מקסים.
    בפגישה האחרונה שלנו הוא שאל אותי על הפנטזיות המיניות שלי, והאם אני מאוננת.
    זה היה בהקשר לנושא השיחה, אבל גרם לי להרגיש לא בנוח...

התשובות שלי לא היו לגמרי כנות בעניין, ותהיתי האם זה בסדר 'להעביר' את זה הלאה, או שעליי לאמר לו בפעם הבאה שניפגש את האמת.

איכשהו אני מפחדת לעבור את הגבול ולהיות כנה מדי, הוא בכל זאת פסיכולוג, לא סקסולוג, וכל המצב הזה די מוזר לי....

אשמח להכוונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם זה נורמלי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי בחשיפה אישית בטיפול

אירית כהן
    18/09/2014

שלום דניאלה,
    מיניות היא חלק מחיינו - הן התנהגות מינית בפועל, כולל אוננות, הן פנטזיות מיניות. וכפי שהפסיכולוג רוצה להכירך באספקטים ותחומים שונים אחרים טבעי ישירצה להכירך ולהבין אותך גם דרך אספקט זה של חייך.

איני בטוחה כיצד לפרש את תחושתך "פוחדת לעבור את הגבול". האם הגבול הוא גבול "על מה מותר לדבר ...", מה מותר רק לעשות אבל "לא מכובד" לדבר על כך. יש שונות בין בני אדם מבחינת החופש שהם חשים לדבר על מין ומיניות, מותר לך להיות כפי שאת.. הסבירי זאת לפסיכולוג שלך. הרי פסיכולוג אינו 'כומר וידוי' שמוכרחים לספר לו "הכל".
    אך ייתכן שפחדך 'לעבור את הגבול' קשור יותר למידת החשיפה שאת מוכנה לחשוף עצמך. מן הסתם זה יבוא לביטוי לא רק כשמדובר על מין ופנטזיות מיניות, אלא גם בתחומים אחרים כניראה עדיין אינך מוכנה להיחשף., וזקוקה לקצת יותר זמן ..

בתשובה להתלבטותך 'מה לעשות בפעם הבאה' - אני ממליצה שתשתפי את הפסיכולוג באי-הנוחות שלך לשוחח באופן פתוח על נושא זה.. זו האמת הכי נגישה כרגע.

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

דניאלה
    19/09/2014

היי, תודה על המענה.
    כוונתי ב'פחד לעבור את הגבול' היא שאני מפחדת להיות כנה מדי. כלומר- כשהוא רוצה לשמוע על הפנטזיות שלו, האם הוא מבקש לשמוע את הנושא הכללי? או את פרטי הפרטים?

מה אם זה יגעיל אותו, או יגרה אותו, או שהוא יחשוב עליי בצורה אחרת פתאום?

אלו לא דברים שיש לי אומץ לשאול אותו.
    בכלל, בזמן האחרון אני מרגישה שהעניין המיני נורא מסתובב באוויר, ואין לי אומץ להיות כנה ולהוביל אותו למקומות המשמעותיים או הבעייתיים.

אני גם באיזשהו מקום חוששת שמא אני מציגה את עצמי בהקשר המיני כפי שהייתי רוצה שהוא יירא אותי, ולא כמו שאני באמת.

מבולבלת...

דניאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה - תגובה

אירית כהן
    19/09/2014

כל אלו הם הדברים אותם תשתפי עם הפסיכולוג..
    [אני מניחה שהתגובות שאת חוששת לעורר בפסיכולוג הן למעשה התגובות הקשות שאת עצמך חווה ביחס לעצמך. כמה קשה לחיות עם זה.. וכמה את נזקקת כבר לשתף מישהו].

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו