מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דחייה מחברשון18/09/2014
שלום,
אני בן 21, יש לי בעיות דיבור, בחטיבה היו תמיד צוחקים עליי ומשפילים אותי ואני נסגרתי חברתית, אני לא נפתח בכלל לאנשים מאז.
עד אמצע י"ב הייתי איש בודד, הייתי הולך לבית ספר, יושב בהפסקות לבד,חוזר לבית ונכנס לחדר שלי ומסתגר שם עד למחרת מול המחשב.
באמצע י"ב הייתי צריך לעשות עבודה עם עוד תלמיד, נפגשנו הרבה אחרי הלימודים, לאט עם הזמן הפכנו להיות חברים, לאט לאט נפתחתי עליו, הפכנו במשך כמה שנים להיות החברים הכי טוב (הוא יש לו חברה והוא "המקובל" שכולם רוצים להיות חברים שלו).
במשך 4 שנים היינו חברים הכי טובים, מדברים בפלאפון, יוצאים ביחד, אני תמיד רציתי עוד, והרגשתי שאני נותן הרבה יותר ממנו לקשר ומתאמץ יותר.
אולי בגלל שלו יש הרבה חברים, ואני בתור אדם בודד וסגור שגם בצבא לא הייתי בקשר עם אף אחד, עבדתי לבד, נהנתי מהמפגשים ושיחות שלנו ורציתי עוד עוד ועוד.
לפני חצי שנה בערך הוא החליט שהוא לא רוצה להיות בקשר איתי, שאני דורש ממנו הרבה והוא לא מעוניין בקשר הזה.
אני לא קיבלתי את זה, והמשכתי להתקשר ולנסות לאגיע עליו אבל הוא עקשן, סגר כל דרך אפשרית, ולא נותן לי לדבר איתו הוא לאגיע עליו.
הוא החבר היחיד שלי ואני צריך אותו, ואני כבר התנצלתי כמה פעמיים והוא גם יודע למה התנהגתי בצורה הזו, אך הוא לא מוכן להקשיב לי.
איך אני יכול לגרום לו להבין אותי? לסלוח לו?
או איך אני יכול לגרום לעצמי לשכוח אותו? להמשיך אלה? להפסיק לחשוב עליו?
האם זמן לעזור?
אני יודע שזה סה"כ חבר ולא איזה חברה או משהו אבל הוא החבר היחיד שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחייה מחבר - תגובה
אירית כהן18/09/2014שלום שון,
אתחיל מהסוף - אני מתקוממת כנגד האמירה שלך "זה סה"כ חבר..". מדוע הזלזול הזה?? חבר זה דבר חשוב. וכניראה גם הקשר ביניכם חשוב ומשמעותי - לשניכם! לא בכדי הייתם צמודים זה לזה במהלך התיכון.
אולם כדי לשמור על החברות הזו צריך להפריד בינה [בין החברות שנשמעת לי תקינה וטובה כשלעצמה] לבין הבעייה שלך בחיברות והתחברות, שבה יש לטפל במקום אחר, ולא על חשבון החברות.
כניראה שחברך נוהג כרגע באופן מסתייג ודוחה כדי לעשות את אותה הפרדה.. הוא חש שאתה מטיל את כל כובד הבעייה שלך על החברות שלכם, וגם אתה חש בכך. הרי לפעמים אתה לא רק רוצה בחברתו אלא חש נזקק לחברתו "כי אין לי חברים אחרים". בכך אתה מכביד על הקשר הטבעי והנעים שהיה וכניראה יכול גם בעתיד להיות ביניכם.
הפתרון לבעייה שלך בהתחברות ויצירת קשרים נמצא במקום אחר - האם שקלת לפנות לטיפול בנושא זה ?? פנה לקבל עזרה מקצועית - ותן קצת לזמן לעשות את שלו בעניין החבר בלי 'צעדים דרסטיים'. אין צורך להחליט על נתק.. ולמרות שנידמה לך שאתה לא יכול בלעדיו הפוגה זמנית יכולה להועיל. וזה בהחלט הזמן לקבל עזרה כדי לטפח קשרים נוספים.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)