חזרה על משפטים וביטולם

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חזרה על משפטים וביטולם
    נטע
    20/09/2014

שלום, רציתי לדעת פשר דפוס התנהגות אצל אדם יקר לי:
    מדובר בחזרה על משפטים וביטולם בנוסח הזה: "אין מה לקרוא או לא לקרוא, אין מה להתווכח או לא להתווכח, אין מה להתנצל או לא להתנצל, אין על מה להעיר או לא להעיר". מסרון אחד ממנו יכול להיות מלא במשפטים מנוסח הזה. אולי יש גם לציין כי הוא סובל מזה המון זמן מציפצופים באוזניים וסחרחורות (קישי ומטרד שמונע ממנו אפילו ללכת לעבוד, בשל חוסר איזון). האם הדברים קשורים זה לזה. מה זה בעצם אומר? כיצד ניתן לעזור לו? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חזרה על משפטים וביטולם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בירור רפואי

אירית כהן
    20/09/2014

שלום נטע,
    לא הייתי מכנה את אופן ההתבטאות של אותו אדם כ'דפוס' [בדרך כלל מכנים 'דפוס' אופן תגובה יותר מורכב וגם מובנה]. קשה לתת פשר לאופן התבטאות זה בלי להכיר את האדם בו מדובר. על פניו קשה גם לקבוע שיש כאן משהו 'מוזר' או בלתי תקין, או לקשור זאת להפרעות מהן הוא סובל, צפצופי האוזניים והסחרחורות.
    לאור הפגיעה בתפקוד בעבודה אני מניחה שהוא נמצא בבירור רפואי מקיף, ואולי את אינך מצוייה בכל הפרטים של בירור זה [אם אינו קרוב משפחה מדרגה ראשונה שלך]. בעיקרון, בירור רפואי כולל לא פעם גם בירור פסיכיאטרי או אבחון פסיכולוגי כדי לשלול רקע נפשי לסימפטומים. בנוסף, הסימפטומים הללו כלשעצמם עלולים לגרום למצוקה נפשית, ואולי זה מה שאת מזהה בתקשורת ביניכם.. אם הוא עדיין לא ראה פסיכולוג ייתכן שיש להוסיף זאת לתהליך הבירור.

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

נטע
    21/09/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו