מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך להתמודד עם בתימיכל27/09/2014
לד"ר אירית כהן ומנהלות הפורום,
שלום רב.
אני לא יודעת מה לעשות. יש לי בת מקסימה בת 21, האמת שהיא אפילו הכי חברותית משלושת ילדי. למרות שגם 2 האחרים נפלאים. אבל היא צריכה לרדת במשקל וזה מאוד מאוד כואב לי. לפני שנים כשהיא היתה קטנה, הלכנו לפעמים לדיאטנית והיא בהחלט ירדה. אבל עכשיו, היא כבר מבוגרת, ואני מנסה לדבר איתה על זה שיש מקום לשיפורים בתזונה שלה, אבל היא לא מספיק רוצה לעשות שינוי.
אני רוצה לציין שתמיד היו אצלינו מתחים, כאשר בתי גדלה: למשל, בקשר לעזרה להורים מבוגרים. למשל, אני עזבתי עבודה כדי לעזור להורי בכל הנושאים הרפואיים והטכניים וכו' וכו'. ואחר כך אחרי הרבה שנים, היה לי קשה למצוא עבודה נורמלית, אז אני עושה כל מיני עבודות, ולא מרויחה מספיק, עם כל זה. גם בעלי לא הולך לו קל עם פרנסה. הוא עצמו עבר נתוח לא פשוט לפני שנים, וצריך לשמור לחץ דם וכו', ועד היום אנחנו עוזרים לחמותי, וכו'. העזרה להורים, זה משרה מלאה, אנחנו רוצים לעזור ושמחים לעזור, אבל זה בהחלט עשה מתח בבית במשך השנים.
דוקא הבנות שלי הן סופר מוכשרות, והן מצאו עבודות מצויינות. הבת הזאת שהיא בת 21 מצאה עבודה מצויינת, בתחום שהיא למדה ב"ה. למרות שהיא לא שיא המרוצה בעבודה, אבל היא ממשיכה בזה כדי להתפרנס, והיא מתפרנסת יפה ב"ה.
אני רוצה גם לציין שאף פעם אני לא מעליבה על משקל, ואצלינו בבית לא מעליבים אנשים על משקל, ואפילו לא אומרים את המילה שמן, כדי לא לפגוע. לא דוקא על בני משפחתי, אני מדברת גם על זרים, שאף פעם לא מעליבים אנשים על משקל ולא צוחקים עליהם.
בתי גם אומרת שאחותה אוכלת לא פחות ממנה והיא ממש רזה. אני אף פעם לא משווה ביניהם ולא מדברת על זה.
אני רוצה לומר שזה מאוד מאוד כואב, שהיא צריכה לרדת במשקל. זה גם עניין של בריאות.
אני שואלת 1) איך אני יכולה לקבל אותה ביני לבין עצמי כמו שהיא ומצד שני, איך אני יכולה לגרום לה לעשות שינוי. לאכול פחות, ולא לנשנש, ולגוון ולאכול יותר מסודר.
אולי תוכלו להסביר לי את כל העניין מבחינה פסיכולוגית ואיך להתמודד עם כל זה.
אני בטוחה שהיא תרגיש פי אלף יותר טוב עם עצמה, אם היא תרד במשקל.
היא גם רוצה להתחתן בעזרת ה'.
סליחה על אורך המכתב
תודה רבה רבה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עצמאית של בת 21
אירית כהן28/09/2014שלום מיכל,
בתך בת עשרים ואחת. מתוך תיאורך אני מתרשמת שלמרות הקשיים והמתחים הטבעיים שהיו בחיים - עשית איתה 'עבודה טובה'. היא חברותית, מתמידה, מתפרנסת יפה. אהבי אותה!
מעתה היא כבר בגדר בוגרת, ועליה להגיע באופן עצמאי להכרה ולהחלטה שיש לטפל בעצמה, ולחפש את הכתובות המתאימות. התערבות-יתר שלך רק תעלה שוב מתחים ביניכן. בין אם מדובר בנטייה טבעית להשמנה שצריך ללמוד לשלוט בה, או מדובר בצורך פסיכולוגי כלשהו 'להסתתר' מאחורי שכבת שומן - כך או כך ההתעסקות שלך בנושא עלולה להגביר את ההתחפרות שלה מאחרי השומן..
[איך לאהוב אותה כפי שהיא? דמייני לעצמך שאת בתקופת הצייר רנואר, בתקופה ההיא לא היו טורחים להסתכל פעם שנייה על טוויגי... כולנו קצת כבולים באופנה התקופתית].
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)