מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- להפסיק לסבולהשואפת לשלמות03/10/2014
אתמול השתתפתי בסדנת זילוף עוגות. גיליתי שאני מאוד פרפקציוניסטית וחייבת שהזילוף יראה מושלם (ממש כמו של המדריכה שעוסקת בזה למחייתה מזה שנים רבות). הדבר די תיסכל אותי ולרגע אחד שהבטתי בכל הבנות מסביבי הבחנתי שהן מאוד נהנות! אבל אני לא! למעשה הייתי מתוסכלת מתוצרי עבודתי וכל הזמן חשבתי על כך שהעבודה של הבנות האחרות מוצלחת יותר משלי, שאלתי מלא שאלות והפגנתי ״שלומיאליות״ גדולה.
באותו רגע הבנתי שהדבר חוזר על עצמו בכל אספקט של חיי: הייתי בשיעור זומבה פעם אחת והתבאסתי שכולן יותר אתלטיות, בעלות יותר קואורדינציה ממני, קולטות מהר יותר וכיו״ב;
התופעה הזו גם חזרה על עצמה בעבודתי- אני תמיד חושבת שאפשר לעשות את הדברים בצורה טובה בהרבה ותמיד אני משוכנעת שאחרים עושים את הדברים יותר טוב ממני, עד כדי כך שאני משדרת גם כלפי חוץ את חוסר הבטחון שלי.
איך מתחילים לשנות את החשיבה ולהתחיל לראות - ובעיקר לחוות- את הדברים אחרת?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להפסיק לסבול - תגובה
אירית כהן04/10/2014אני מתרשמת שהבנת בכוחות עצמך ששאיפתך לשלמות אינה ריאלית, את גם יודעת לתת לעצמך נימוקים ראציונליים מדוע שאיפה זו אינה ריאלית [למשל - שלא ייתכן שתפקודך יהיה כמו של המדריכה שעוסקה בזה כבר שנים רבות]. אולם ניראה שההבנה התיאורטית והנימוקים הראציונליים לא מספיקים...
הקושי לקבל את אי-השלמות נובע הרבה פעמים מכשל כלשהו בהתפתחות הפסיכולוגית ומ'חוויית עצמי' לא מגובשת - וכתוצאה חוסר-השלמות האנושי הטבעי נתפס כמאיים, ונחווה ככישלון.
המלצתי היא שתתחילי טיפול פסיכולוגי, שם יתאפשר תיקון לכשלים ויכולת טובה יותר ליהנות מחייך ומהישגייך.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)