מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מוותאורה 4209/10/2014
יש לי בעיה בשנתיים האחרונות זה אמנם בא והולך אך בחצי שנה האחרונה חזר ובגדול. אני חיה את המוות נושמת קמה חיה מוות .
לפני 6 שנים אבי חלה בסרטן קשה שהתפשט לו ואני איתו במחלתו שהוא כבר במצב נוראי וכמעט סופני.
נכנסתי לכל המצב שלו בלית ברירה גם במונחים הכי מקצועיים שיש כי לא היתה ברירה אני היחידה בבית שיכולתי לטפל כך. לא קל לי אני אמא לשני ילדים והפחד הקיומי משתלט עליי שחושבת על מה יהיה על ילדיי אחריי.
אני חולמת בלילות על המוות שקוברים אותי ואני צועקת שאני חיה ונושמת וישיוציאו אותי משם מהר, אני גם חולמת על זה בהקיץ שאני מתה וזה מכניס אותי פשוט לפחד מוות כמו שאומרים באמת. אף אחד לא יודע מכך במשפחה גם העובדה שאני לבד חד הורית לא מוסיף למצבי שאולי אם כן היה לי בן זוג יכולתי לפחות לחלוק עימו.
קשה לי ואני ממש רוצה הכוונה. אני זוכרת שבעבר טופלתי אצל מישהי במסגרת מסודרת והיתה לי בעיה דומה , אחרי 3 שנים איתה לא חל שום שיפור.
האם יש עזרים וכלים שיכולים לעזור לי בכך? דוגמת ספרים מסויימים מדריכי רוחניות...
קראתי המון בנושא גם את עצמה אישית וגם סנאיה רומן ואני שוחרת קריאה מגיל צעיר אבל חשוב לי לנפש לטפל בה...אני נעזרת המון במוסיקה שהיא אצלי המרפאה מספר אחת בחיים...אבל לסגור את הפחד לחלוטין היא לא הצליחה.
אנא עזרתכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנשום חיים
אירית כהן09/10/2014שלום אורה,
לחלומותייך יש מסר, וכדי שהמסר שלהם יישמע הם נוקטים בשפה דרמאטית, מזעזעת [זה טבעם של חלומות] - והמסר הוא שבצד הטיפול שלך באביך את חייבת לעצמך 'לנשום חיים', לא לקבור את עצמך בטיפול בו.
קבעי זמנים בהם את עושה עבור עצמך, פעילויות שמרעננות ומשיבות נפשך. אני ממליצה על טאי-צ'י, ובכלל ספורט. לא 'פעם ב..' ולא 'כשיבוא לי' - אלא מסגרת פעילות, עם קבוצה, כתכנית שבועית שאת מקפידה עליה.
בנוסף עלייך למצוא מישהו/י - בין אם במשפחה [אחים? בני דודים?] או בתשלום [עזרה סיעודית?] שיכול להשתתף איתך. האמנם כדברייך את היחידה שיכולה לטפל בכל ענייני אביך - או שמא נשאבת/ 'השתלטת' על הנושא ודחית כל עזרה והשתתפות??
דווקא הבילוי עם ילדייך הוא כרגע 'לעניין'. הקשבה אמיתית להם, התעמקות בענייניהם ובצרכיהם, לבלות איתם בילוי שיכול לשמח אותם - וגם אותך. הילדים הם המשכיות .. המשכיות החיים, המשכיות המשפחה, המשכיות גם של אביך.
וכעצה אחרונה - האם את יכולה למצוא רגעים של נחת גם עם אביך, חרף מצבו הקשה? לצפות יחד בסרט שמשמעותי לשניכם.. לעלעל באלבום-תמונות מהעבר.. לצאת לטבע [עם עזרה סיעודית במידה ונדרש]. גם הוא זקוק לרגעים כאלו.
בוודאי שיועיל לך גם להיעזר בתמיכה נפשית/רגשית באופן פרטני.
הרגישי בטוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)