מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תסמונת המעי הרגיזיעל23/04/2008
אני בת 24 ומזה כעשר שנים סובלת מתסמונת המעי הרגיז. אצלי התסמונת מתאפיינת בעצירות וקשיים בהתרוקנות ונפיחות שמפריעה מאוד בתפקוד היומיומי. ביצעתי בדיקות רבות כולל גסטרוסקופיה. שינויים בתזונה וכו' אך ללא הועיל.
המצב מאוד מפריע לי מבחינה חברתית, תעסוקתית ומינית. אני עובדת במשרד והבטן משמיעה קולות מעיים חזקים שניתן לשמוע מ-5 מ'. הבטן נשמעת כמו טרקטור ולא ניתן לחזות את הקולות האלה. רופאים אמרו שאין מה לעשות חוץ מלקחת תרופות שמרגיעות את העצבים במעיים ומנטרלות במידה קלה את הרעשים וכמו כן תרופות על בסיס פחם נגד הנפיחות.
התרופות האלה מועילות באופן קל ביותר.
אני נשואה ללא ילדים ומאוד מודאגת. המצב שלי גורם לי להרגיש לא מינית (ואני דווקא נראית טוב לטעמי), מוריד לגמרי מהביטחון העצמי, אני מרגישה שכולם מסתכלים עלי (אנשים באמת מסתכלים עלי), נגעלים ממני.
אני רוצה להתחיל ללמוד באוניברסיטה ודחיתי את זה במשך שנים בגלל הבעיה הזו. כעת החלטתי שלא משנה מה - אני אלמד למען עתיד טוב לבעלי ולילדים שארצה שיהיו בעתיד. הלימודים צפויים להתחיל בעוד חודשיים ואני פשוט מתה מפחד. נשב בכיתה קטנה של 15 סטודנטים ואני יודעת שהבטן תעשה לי בושות. אלה לא קולות קלים כמו שיש לכל אדם. מדובר בקולות מעיים חזקים.
פניתי לרפלקסולוגיה, אקופנטורה, שינויים תזונתיים, פילאטיס... שום דבר לא עוזר והרופאים אמרו שאין מה לעשות בנדון...
אני מרגישה לבד. אני בדכאון. רופא המשפחה נתן לי פלוטין. אני לא מרגישה שזה משפיע. אני פוחדת לצאת מהבית ולהיות בחברת אנשים בסביבה שקטה... חשבתי ללכת לפסיכולוג. אני יודעת שהוא לא יעזור לבעיות פיזיות שלי אבל חשבתי שלפחות תהיה אוזן קשבת חוץ מבעלי שמרגיש חסר אונים כמוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עם דיקור או רפואה אלטרנטיבית?
שני23/04/2008בכל אופן מאחלת לך רפואה שלמה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל כתבתי...
יעל24/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדות עם הבריאות
סיגל לוי24/04/2008הי יעל
נראה לי שמה שאת מדברת עליו דומה במהותו למה שכתבה טי:
כמה זה מורכב להתמודד עם בעיה כרונית הקשורה לגוף
את מדברת על אלמנט של רעש חריג שהוא מביך
קודם כל לא בטוח שכולם חשים זאת כמוך
שנית, אם זה אנשים קרובים לך, שאכפת לך מה הם חושבים, שתפי אותם כדי שזה לא יעסיק אותך ואותם אם הכל בסדר
אם קשה לך כל כך לקבל את הדברים, והם כנראה בלתי הפיכים, אולי טיפול כן יתרום, כי אין סיבה אמיתית שבגלל מגבלה שכזו תגבילי את כל יתר האספקטים בחייך
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעל25/04/2008תודה לך.
אנשים כן חשים זאת כמוני. אצלי פיזית וקולית... אצלם רק קולית.
אני לא מתביישת מפני אנשים שקרובים אלי. אני כן מתביישת מפני אנשים שלא קרובים אלי... עמיתים לספסל הלימודים. עמיתים לעבודה... לא נעים לשתף את כולם בבעיה רפואית כזו. במיוחד בעיה שקשורה בגסטרואנטרולוגיה. אני מבינה שאחרי שיתוף בבעיה כזו אני ארגיז פחות לחוצה שישמעו קולות כאלה כי אז אדע שהם במילא כבר יודעים עליהם... אבל אין סיכוי שאשתף את כל מי שאני מכירה בבעיה כזו... זה לא בא בחשבון. מי שצריך לדעת - יודע. כולל הבוס שלי. למרות שזה עדיין לא נעים בכלל. אני מרגישה מושפלת מזה.
אני מרגישה שכאשר יש קולות מעיים, אני מלחצת מזה וזה מחמיר את הקולות. ולכן אני מנסה לא להלחץ מזה וכאשר אני מצליחה - הקולות נרגעים מעט. אבל לא לגמרי. אין ספק שמדובר בדבר שמתחיל בבעיה פיזית ולא בבעיה נפשית. אבל אני כן מרגישה שהמתחים מהבעיה מחמירים הכל. כיצד ניתן להוריד מהמתחים האלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפחתת לחץ
סיגל לוי26/04/2008יש דרכים רבות
ראי למה את מתחברת
יש דמיון מודרך
דרכים שונות של נשימה
הרפיה
מדיטציה
יוגה
גוף תומך בנפש. דרכים כאלו ירגיעו הן את הגוף (גם אם לא יפתרו את הבעיה) והן את הנפש
יש תפילה שאומרת "תן לי את הכוח לתקן את הניתן לשינוי, את היכולת לקבל את שאינו ניתן לשינוי ואת התבונה להבחין בין השניים..."
חג שמח
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)