מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סיום טיפולמאי10/02/2015
היי,
אני בטיפול כבר 3 וחצי שנים...
הדבר המרכזי שמשאיר אותי בטיפול זה הקשר איתה.. לאורך כל הטיפול הייתי תלויה בה מאוד ואף פעם לא סמכתי עליה עד הסוף.. אני חושבת שהטיפול כבר לא מקדם אותי.. אני מכירה את עצמי הרבה יותר טוב בזכות הטיפול.. אבל מצד שני הטיפול גורם לי להרבה תסכולים וקשיים עצומים.. בעיקר כשמתעסקת בשאלות של האם איכפת לה וכו׳...
דיברתי איתה על העניין של סיום טיפול והיא אמרה לי שמהרגע שמחליטים על סיום קובעים תאריך סיום בעוד 3 חודשים בשביל לעבד את הפרידה... זה זמן שהוא תקין?
זה ניראלי המון זמן ואני חוששת שאתחרט אם זה לא יסתיים באופן מיידי.. החלטה של פרידה לא נעשית בלב שלם מבחינתי... אני פוחדת שאתרסק לאחר הסיום..
לא רואה את עצמי בלעדיה אבל יודעת שיכולה לגרור את הטיפול הזה עוד שנים רבות עם תלות שלא תדעך.. בנוסף בטיפול אנחנו מדברות כל הזמן על אןתם דברים ובעיות ובעצם הכל חוזר על עצמו.. הטיפול תקוע ואולי זה הגיע למיצוי.. לא באמת יודעת... אני לא יודעת מה אני רוצה לשאול.. אבל מרגישה קצת עם מועקה.. אשמח לשמוע כל מחשבה שתעלה בך... תודה רבה!!
מאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיום טיפול - תגובה
נטע אדלר10/02/2015שלום מאי,
אני בעיקר שומעת את האמביוולנטיות שלך לגבי הטיפול, שעולה ביתר שאת עם המחשבה לסיימו. אכן מקובל לקחת פרק זמן כדי לעבד את הפרידה, במיוחד בטיפול דינאמי ארוך טווח ושלושה חודשים לתקופה של שלוש וחצי שנים, נשמעים לי זמן מתאים. התחושה שעוברת אלי ממה שכתבת היא, שאת מרגישה איזו דחיפות לעשות מעשה ולסיים, כי חוששת שאם לא תעזבי מייד יעלו בך לבטים. אם הלבטים קיימים בך – הרי שהם צריכים להיות מדוברים. איתה. : הרצון אל מול הקושי להיפרד, הפחד איך תרגישי ואיך תתמודדי אחר כך – בלי הטיפול, המחשבות שלך (וגם שלה) בנוגע לתהליך ובנוגע לקשר איתה.
טיפול לא נועד רק כדי להשיג תובנה. גם לקשר המתרקם יש חשיבות גדולה. בעיניי, גם במובן של צרכי התקשרות שמקבלים מענה, אבל גם כדי לעבד סוגיות שעולות דרך הקשר: הנושאים של אמון שציינת, של בטחון, של תלות ושל תסכול וקושי בקשר. סביר שכל אלו לא "נולדו" בתוך הקשר הטיפולי, אלא מקבלים ביטוי גם בו, כמו גם בקשרים אחרים. לטעמי, תוכלי להרוויח יותר, אם בתקופה שלקחתן לפרידה, תאפשרי לעצמך לבטא גם את מה שאת חשה איתה ואת הקושי להיפרד על רקע כל זה. זה כנראה לא קל, אבל מי אמר שטיפול זה דבר פשוט? (-;
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)