מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי טיפולמבולבלת15/02/2015
היי נטע,
אני אודה לעצתך:
הייתי מטופלת כמה חודשים אצל מטפלת שהיא עו"סית , הגעתי אליה לטיפול ממוקד עקב קושי אינטימי שלי עם בעלי. הטיפול החל פרטני והפך על פי החלטתי לזוגי (יחד עם בעלי).
במהלך הטיפול הפרטני עלתה באופן שטחי הסברה שעברתי איזושהיא טראומה מינית בילדותי. אבל לא שוחחתי עם המטפלת על כך. אני יודעת שקרה משהוא, אבל לא מסוגלת לשתף.
בחיי האמיתיים אני בחורה החלטתית ורצינית, אך בתקופת הטיפול חשתי בילבול נוראי ואמביוולנטיות מתישה:
כל הזמן התלבטתי: לגבי הטיפול ולגבי המטפלת.העקתי על המטפלת במיילים, הייתי קובעת פגישות ומבטלת. ובכל פעם שהרגשתי דחייה מצד המטפלת, הודעתי לה שאני עוזבת. ולאחר תקופה חזרתי. ולא משנה כמה שניסיתי לשלוט בכך, דפוס ההתנהגות הזו לא השתנה לרגע. (ובאמת שניסיתי).
בשיחה האחרונה בינינו, המטפלת הודיעה לי שלא ניתן להמשיך כך. שאני לא "נותנת מעצמי" בטיפול, לא משתפת פעולה, לא נפתחת אליה, לא מחוייבת לתהליך, וכנראה שאין לי כלל בשלות. ושאלה מדוע איני ניגשת לפסיכולוג בקופ"ח, כיוון שכנראה אצלי יש צורך בהכלה גדולה יותר ואז אולי עדיף לי כלכלית. לאחר השיחה הזו, הטיפול הסתיים ביוזמתי.
למרות שאני יודעת שהיא לא התכוונה לכך שאעזוב, ודווקא כיוונה שאשאר בטיפול, אך שאשנה את המתכונת שלו ואת היעדים שלו .
במהלך הטיפול מאוד ניקשרתי למטפלת שלי. היא חשובה לי ומשמעותית ואני מתקשה לשכוח אותה. ומצד שני, אני מתקשה לסמוך עלייה ולהיפתח אליה, היא מאוד מתנשאת בעיניי, ואני קצת חוששת ממנה.
קשה לי בלי מסגרת טיפולית, בעיותיי טרם נפתרו (ואף החמירו)
מה עליי לעשות כעת?
לחזור אליה? לנסות להחליף מטפלת?
איך יודעים שהיא המטפלת הנכונה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי טיפול - תגובה
נטע אדלר16/02/2015שלום לך מבולבלת,
נשמע לי שהניסיון הטיפולי (הראשון שלך?) בן מספר החודשים, הצליח לגרות ולעורר משהו עוצמתי בנפשך: צורך חזק בקשר אל מול פחד גדול מדחייה. משחק הגומלין המטלטל הזה התגלם בתוך היחסים הטיפוליים עם המטפלת: קרבה, משיכה ואז דחייה (שלה אותך – להרגשתך ובתגובה, שלך אותה).
הניסיון שלך להיאבק במעשה, לקחת בכח צד אחד במאבק הפנימי ובמילותייך: "לשלוט", לא צלח והטיפול הפסיק. גם את וגם המטפלת חשתן שמשהו "לא עובד", מקשה עלייך להתבטא במילים במקום במעשים. האם זו התחושה שהיא מתנשאת? הרגישות שלך לדחייה? הסוד שנצרת? הצורך בהכלה שלא הצליח לקבל מענה? אלה חלק מההשערות הלא מדוברות. כשמשהו לא מדובר, לא מעובד, הוא ממשיך להכאיב ולהפריע וטוב את עושה כשאת חושבת ברצינות לשוב לטיפול!
קשה לי לענות מכאן, האם רצוי שתחזרי אל המטפלת הזו וקשה עוד יותר לענות על השאלה איך לדעת שהמטפלת היא המטפלת הנכונה. ישנם כל כך הרבה גורמים שעשויים להשפיע על קשר טיפולי ולהפוך אותו ל"נכון" עבורך.
אני יכולה להציע אחד מהם. בעיניי, חשוב שתהיה תחושה בסיסית או לפחות תחושה פוטנציאלית של בטחון. בטחון שיאפשר לך, גם אם בהדרגה ובקצב איטי, לשתף ולבטא עניינים הקשורים בחייך, שאת חשה איתם שלא בנח וגם נושאים הקשורים לקשר עם המטפלת, למשל שאת חשה אותה מתנשאת, שקשה לך לסמוך עליה. זה חשוב לטיפול.
גם תשלום, אגב, הוא גורם משמעותי ביכולת לחוש בטחון. אם ייווצר קושי להתמיד בפגישות בגלל בעיה כספית, זה ודאי ישפיע על הביטחון במסגרת הטיפול. זה נכון לחשוב ולתכנן למה את מסוגלת כספית.
ובקשר הטיפולי - את לא אמורה להרגיש רק נח עם המטפלת, אבל את אמורה להרגיש מספיק נח, כדי לדבר על זה ש(גם) לא נח.
בהצלחה בטיפול,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי, תודה על התשובה המעמיקה והחכמה.
מבולבלת17/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נטע,
רחל25/02/2015היי נטע,
כתבתי לך כאן בעבר שאני מטופלת ולאורך כל תקופת הטיפול אני מרגישה אמביוולנטיות לגבי הטיפול והמטפלת..
במהלך תקופת הטיפול הפסקתי אותו ביוזמתי כמה פעמים (כתבתי למטפלת במייל שאני עוזבת ותודה רבה לה על הכל וכו') ובפעם האחרונה שהחלטתי לעזוב, השארתי למטפלת שלי בקליניקה אצל המזכירה מכתב אישי שכתבתי לה ודובי
מאז עוד הייתה לי קצת התלבטות, אבל שוחחתנו וקבענו שניפגש אחרי החג.
אולם, כבר שבוע, שאני איתנה בדעתי שלא לחזור לטיפול.
מעולם לא קרה לי ששבוע יש לי דעה מוצקה לגבי הטיפול...
אני לא רוצה לחזור!
האם יש קשר לדעתך בין העובדה ש-"נחשפתי" בפנייה עם המכתב והמתנה לבין זה שאני איתנה בדעתי להפסיק את הטיפול?
מבחינתי להיפגש איתה כעת זה מרגיש כמו עול ובזבוז זמן...(כמובן שזה לא אישי כלפייה)
ואני די אהבתי אותה והייתי מתגעגעת אלייה בין הפגישות...
ופתאום היא לא חשובה לי כלל..
זה מרגיש לי מוזר הקלות הזו שבה כל רגשותיי כלפייה כבו...
תוכלי בבקשה לומר לי מה את חושבת...
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נטע, - תגובה
נטע אדלר25/02/2015שלום רחל,
פרידות הן אף פעם לא פשוטות ובוודאי לא ממטפלת שאהבת. אולי ה"כיבוי הרגשי" שאת חשה, הוא האופן היחיד כרגע שמאפשר לך להגיע להכרעה ולהיפרד, גם מעשית וגם פנימית. כלומר – רק אם אין רגשות – מסוגלת להיפרד סופית ולקשור קשר טיפולי חדש.
היחס שלך כלפי המטפלת והטיפול, היה מורכב. הרגשת כלפיה מגוון רגשות, לא רק נעימים וחמים ולכן הייתה לך התלבטות פנימית ממושכת בקשר להמשך איתה. אולי כדי להגיע להחלטה הזדקקת גם למשהו מוחשי שיסמן את הסיום והפרידה ואלו היו המתנה והמכתב.
אני לא יודעת אם יש קשר בין תוכן המכתב להחלטה שלך, כי אני לא יודעת מה כתבת, אבל אני מרגישה שלך יש איזו הבנה בקשר לזה.
החשוב כעת הוא לתעל את המשוקעות הנפשית להתחלת טיפול חדש.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)