מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיית אגויוני15/02/2015
היי,
יש לי בעיה קשה בזוגיות. אני אוהב את חברה שלי מאוד, והיא אותי, אבל יש לי כנראה איזה פגם באגו שמדי פעם פשוט מדרדר אותנו לקאנטים: היא תעיר לי על משהו, יכול להיות משהו נורא פרקטי, בצורה מסויימת או במילים שקצת לא מוצאות חן בעיני, ואני אשתגע מזה ואתחיל להציק לה.
ליתר דיוק, היא יכולה לזרוק איזה אמרה עלי או איזו האשמה קטנה ואני אתחיל "לחפור" לה על איך שהיא מדברת אלי' והיא שהיא מגזימה ומסלפת, ומתחשבן איתה על כל מילה. אפילו שאני מודה שבד"כ מדובר בדברים די זניחים ולא במילות גנאי או עלילות דם מופרכות.
כל פעם שיש לי התקף כזה היא נהיית עצובה וכועסת ומה לא.. זה כבר קרה הרבה פעמים ולמרות האהבה הגדולה שיש בינינו בגדול, היא כבר מתחילה להתייאש ממני. אני כל פעם מבטיח שאני אשתפר וארגע, אבל האגו שלי פשוט מתפרץ לפעמים בקטעים האלה ואני מאבד מודעות וזה פשוט יוצא.. אגב היא ציינה שזה בדיוק כמו אבא שלי, ואני חושב שהיא צודקת.
אני לא יודע איך מתמודדים עם כזה דבר.. אני מפנטז על איזה מהפנט שירדים אותי ויעביר את התופעה הזאת ממני כבר.
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית אגו - תגובה
נטע אדלר16/02/2015שלום יוני,
אתה מפנטז על מהפנט שירדים אותך ויתקן, כלומר, שיפעיל עליך קסם ושאתה לא תצטרך לעבוד בשביל לשנות, אבל, לצערי, אין קסם כזה בנמצא. נשמע שהקשר עם החברה הוא מספיק חשוב ויקר כדי שתהיה מוכן לעבוד על הבעיה גם אם זה יהיה כרוך במאמץ מצידך. את הצעד הראשון והמשמעותי אתה כבר עושה: לוקח אחריות על הבעיה ומביע נכונות לשנות.
כתבת יפה, שאתה מבין שברגעים של התפרצות אתה מאבד מודעות, כלומר, מאבד את היכולת לחשוב. מתוך מה שכתבת, אני לומדת שיש משהו שמעורר בך פרץ רגשות לא נעים – כעס? הכעס הוא פעמים רבות רגש שמכסה על רגשות פגיעים יותר כמו תחושה של זלזול בנו, של פגיעה או השפלה. ברגעים כאלו יוצא הכעס כמו להגן על הערך העצמי שנפגע ("האגו" – כלשונך) ומתקיף את התוקף. אלא שהתוקף, במקרה שלך, הוא בעצם חברתך האוהבת שלא מתכוונת כלל לתקוף או להשפיל, אלא בסה"כ להעיר הערה.
נסה יותר לשים לב (כלומר – לפתח מודעות) למה שמעורר התפרצויות כעס מצידך, נסה לזהות כיצד אתה יכול להרגיע את עצמך באותם רגעים – למשל: לקחת כמה נשימות עמוקות, ללכת לחדר האמבטיה ולהתבונן בראי, כל דבר שיוכל לעזור לך לעצור לרגע ולחשוב במקום להתפרץ ואז תוכל להזכיר לעצמך את מה שאתה יודע וכתבת: שזו חברה שלך, שאתה אוהב אותה, שמדובר במשהו זניח, שאתה מוכן לעבוד על ההתפרצויות ולשפר ולהירגע.
כיוון שלא פשוט לערוך שינוי כזה לבד, אם אתה צריך עזרה בזה, פנה לטיפול שיעזור לך להבין ולווסת את הרגשות והתגובות.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)