נשים סמכותיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נשים סמכותיות
    אנה
    18/02/2015

היי ,
    אני בחורה בת 30 , נשואה
    יש לי בעיה מאז ומתמיד: "משיכה רגשית" לנשים סמכותיות ואסרטיביות.
    בתיכון , בצבא, בעבודה. אני תמיד "מאתרת" אישה דומיננטית וחזקה (בד"כ מנהלת שאני תחתיה) ומפתחת אליה תלות רגשית. בד"כ מדובר בנשים מאוד דומיננטיות, שנחשבות "רעות" וקשוחות.
    אז אותה אישה נראת בעייני חכמה, מוכשרת, מוצלחת , אסרטיבית. ואני רק רוצה להיות כמוה ובקרבתה.
    עד שאותה בוסית אוהבת אותי, מעריכה אותי, ואז אני מפתחת אליה סלידה אליה ולמראה שלה ואז אדישות, התרחקות, וזהו.
    זה קרה לי גם בטיפול שהייתי בו. הייתה לי פסיכולוגית מאוד אסרטיבית וקשוחה. שחצנית וצינית. גרמתי לה לחבב אותי, וברגע שראיתי שהיא מראה סימני חיבה כלפיי ,החלטתי להפסיק את הטיפול. כאילו, פשוט ירד לי ממנה ואני כבר לא "מחזיקה" ממנה יותר. היא כבר לא חכמה ומוצלחת כפי שחשבתי.
    בבקשה תוכלי להסביר לי ממה העניין נובע?
    זה לא קורה לי עם גברים ואין לי עניין מיני בנשים.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשים סמכותיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשים סמכותיות - תגובה

נטע אדלר
    19/02/2015

שלום אנה,
    קודם כל, אני חושבת שהמקום הרציני, כדי להבין לעומק מה משרת אצלך דפוס ההתנהגות שאת מתארת, צריך להיות בטיפול (דינאמי) אבל בכל זאת אנסה לשפוך אור מהמעט שאני יכולה להבין.
    מכירה את הציטוט: "אני לא מוכן להיות חבר במועדון המוכן לקבל אנשים כמוני"? נראה לי שהמשפט מתאר את החווייה הרגשית שאת כותבת עליה. מסיבה כלשהי (שאותה באמת אפשר להבין רק בטיפול) את נמשכת לנשים חזקות ורוצה להדמות להן. כאשר מתרחשת קרבה ביניכן, בה את רוצה ואליה מייחלת, פתאום את מגלה בנשים הללו מעבר למה שראית בהן קודם: משהו רך אולי. הן מאבדות מהקסם שלהן בעינייך - שהוא בעצם מקסם שווא, שכן גם לאותן נשים, כמו לכל אדם, יש כמה פנים, אישיות מורכבת, אלא שאת נמשכת לצד אחד וכשנחשפת לצד נוסף, פגה המשיכה. יותר מכך - כשאת חשה שהנשים הללו מחבבות -אותך-, את מאבדת עניין ומפסיקה להעריך (להעריץ?) אותן. הן כבר לא נראות לך מוצלחות וחכמות והרי לא משהו באישיות שלהן השתנה, אלא ביחס אלייך. אני יכולה רק לשער בזהירות שהדינמיקה החיצונית שמתרחשת קשורה בדינמיקה פנימית, למשל בסוגיות הקשורות בערך העצמי שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו