התמודדות עם ילדה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם ילדה
    רוית
    19/02/2015

שלום,
    אני אמא לילדה בת שנתיים ועשרה חודשים,ילדה מדהימה,וחכמה מאוד
    אבל היא אוהבת לעשות דווקא,כשאני מדברת אליה היא מתעלמת ממני,אני בזמן האחרון צועקת עליה כי אחרי שאני מדברת אליה יפה וברכות ומבקשת ומבקשת והיא לא מקשיבה
    אני מתעצבנת,היא רואה את החולשה שלי,אני יודעת שהבעיה איתי ואני לא יודעת איך לפתור אותה,זה מתסכל אותי מאוד,היא ממש מתעלמת עם זה בבוקר כשאני ממהרת לעבודה ורוצה להכין אותה לגן וגם בערב כשאני רוצה להכניס אותה למקלחת.והיא לא מאפשרת לי,אני חייבת טיפים איך להתמודד,אני מראה לה טלויזיה וזה לא עוזר.אני לא רוצה לקחת אותה בכוח,למרות שניסיתי אבל זה לא פיתרון,איך מתמודדים?
    יש זמנים מסויימים שהילדה צריכה להיות מודעת אליהם,כמו בבוקר ובערב

מחכה לתשובה

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם ילדה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם ילדה - תגובה

נטע אדלר
    20/02/2015

שלום רומי,
    זהו פורום פסיכולוגיה של מבוגרים, אנא הפני שאלתך לפורום פסיכולוגיה - ילדים, שם תוכלי לקבל מענה מתאים.
    בכל זאת, כיוון שטרחת וכתבת, אשתדל להשיב גם כאן.
    גיל שנתיים (+) לא סתם נקרא "גיל שנתיים האיום", זהו שלב התפתחותי חשוב עבור הילד, בו הוא חש עצמאות ופוטנטיות, אבל אינו מודע לגבולותיו וצריך ללמוד אותם בעזרת ההורים.
    ממה שאת כותבת, אני מבינה שבצמתים החשובים ביום: ערב ובוקר, שהם זמנים להתארגנות, את נעה עם ביתך, בין שני קצוות: טון דיבור רך ובקשות אל מול צעקות, עצבנות וכח. נסי לסגל תקשורת אחרת שתהיה ממוקמת בין שני הקצוות: טון דיבור ברור ותקיף, (אך לא תוקפני או צועק), ללא בקשות, תוך שאת מתבוננת אל תוך עיניה במבט נחוש, בתוספת הנחת יד אוהבת אך אוספת ומכוונת ואם צריך, הרמה שלך אותה בשתי ידיים תוך ליווי במילים. הגישה צריכה להיות בלתי פשרנית, אבל נעימה. כשהיא באה איתך, תני לה מחמאה ונשיקה אוהבת, זה יחזק אצלה את המוטיבציה לשתף איתך פעולה.
    אם את מרגישה שאת זקוקה להכוונה ולתמיכה מקרוב, פני לכמה פגישות ייעוץ עם מטפל מקצועי, הכתובת המתאימה היא מנחה הורים או פסיכולוג התפתחותי.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו