מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פוביית איידסרן23/02/2015
יש לי פוביית איידס , עשיתי כל מיני דברים (נפגשתי עם גבר בפעם הראשונה בחיי) לא שכבנו אבל היה מגע , לא אפרט הרבה . ולאחר מכן נכנסתי לחרדות איומות שנדבקתי באיידס וכבר הייתי בטוח שנדבקתי כי הכנסתי לעצמי לראש שעשיתי מעשה אסור ושאלוהים העניש אותי בגלל זה.. עברתי חצי שנה קשה , ייסורים קשים וחרטה שנפגשתי עם הגבר ההוא, משכתי לעצמי בשיערות יום ולילה, לילות וימים ישבתי וקראתי על מחלת האיידס, אין מאמר שלא קראתי בנושא, הייתי בטוח ב100% שנדבקתי, הלכתי לרופא וביקשתי לעשות בדיקת איידס אך הוא אמר שצריך להמתין 3 חודשים מיום החשש או משהו כזה.. חיכיתי 4 חודשים והלכתי להיבדק.
אחרי שבוע הגיעו התוצאות - שלילי תקין ברוך השם!!!
חשוב לי לציין שכשביקשתי מהרופא תתוצאה הלב שלי דפק כמו פטיש שדופקים אותו על שניצל ... וכשהוא אמר שהבדיקה יצאה תקינה חזרתי לנשום אחרי חצי שנה שלא נשמתי .. בקיצור , אני רוצה להכיר גבר ולעשות איתו דברים אבל אני לא רוצה לעבור את זה מהתחלה את החרדות מאיידס .. אין לי כוחות להתמודד עוד הפעם עם הפחד הנורא , איך אני יכול לטפל בזה? אני יודע שאכנס לחרדות איומות מאיידס בכל פעם שאהיה בסיטואציה מינית ובגלל זה אני נרתע מסיטואציות מיניות .
מה אני אמור לעשות? איך לטפל בחרדה הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
אנונימי24/02/2015כדי לא לפחד, פשוט להשתמש בקונדום ולא תצטרך לסבול מייסורים וחרדות.
איידס זו אחת המחלות שיש לנו שליטה עליה.
תשמור על עצמך ותעשה מין בטוח. הכל פשוט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוביית איידס - תגובה
נטע אדלר25/02/2015שלום רן,
אירה ענתה לך בהיגיון ובפשטות שכדי להגן על עצמך, במיוחד אם מדובר במין מזדמן ולא עם בן זוג קבוע, השתמש בקונדום ואני מוסיפה שתוכל גם לברר עם הפרטנר האם ומתי הוא ביצע בדיקה, כך תוכל למנוע מראש את החרדות שעלולות להגיע לאחר מעשה.
אבל - נראה לי שעבורך - לא יהיה די בזה והקונדום לא ישקיט את החרדה. נחוצה עזרה מסוג נוסף ונכון עשית בפנייתך לפורום פסיכולוגיה.
בחיים יש לא מעט סיכונים וסכנות. אם תחשוב על זה, כל יציאה יומיומית לרחוב טומנת בחובה סכנות. הסיכוי להיפגע למשל בתאונת דרכים, גבוה ומסוכן בהרבה מלהידבק באיידס ואף על פי כן, אני משערת שאינך נמנע, נוהג בזהירות הנדרשת, אבל חוצה כבישים או נוהג\נוסע, על אף הסכנה האפשרית ובלי חרדות איומות.
מדוע זה כך? כנראה שיציאה לרחוב היא מעשה שגרתי עבורך שלא מתלווה אליו קונפליקט רגשי ואילו מגע עם גבר הוא קונפליקטואלי עבורך: מצד אחד אתה רוצה בזה ומצד שני עולות מחשבות שזה מעשה אסור שעונש לצידו. הקונפליקט הפנימי כנראה מייסר אותך והחרדה מאיידס היא ביטוי שלו.
אני מציעה שתפנה לטיפול פסיכולוגי, גם כדי לקבל כלים להתמודד עם החרדה במקום להזין אותה, אבל גם כדי להיות במגע עם הקונפליקטים הפנימיים שמחוללים את החרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)