חשיפה לתכנים אלימים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חשיפה לתכנים אלימים
    בן25
    26/02/2015

שלום

אני אדם נורמטיבי בן 25, מעולם לא הייתי בטיפול (או הרגשתי צורך).
    בחצי שנה האחרונה ראיתי סדרה מאוד פופולרית, לא כי אני אוהב את התכנים אלא פשוט כי כולם רואים, אז רציתי להיות "בעניינים". נחשפתי שם לתוכן שיחסית לא נדיר לראות היום בטלויזיה, אלימות קשה והתעללות בכלא (גם מצד סוהרים). זה הוביל אותי לקרוא גם כתבות בנושא, כולל מקרים בישראל, וגם "מחקר הכלא של סטנפורד".

אני מרגיש שנפגעה תחושת הביטחון שלי בחודשים האחרונים בעקבות החשיפה לסדרה הזאת. יש לי חרדה גדולה להגיע לכלא למרות שאני אזרח שומר חוק ומעולם לא הייתי עצור או חשוד בכלום.

מה אני יכול לעשות כדי לשכוח מהנושא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשיפה לתכנים אלימים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשיפה לתכנים אלימים - תגובה

נטע אדלר
    27/02/2015

שלום בן,
    בני אדם הם מורכבים. יש בנו טוּב וחמלה, אהבה ואכפתיות ויש גם פוטנציאל להרסנות ולאכזריות, לשנאה ולתוקפנות. בד"כ אנחנו חיים בשלום (מי יותר ומי פחות) עם עצמנו ועם אחרים ומרגישים ביטחון (יחסי) בעולם ובאנשים. תחושת הביטחון היא זו שמאפשרת לנו לקיים את חיינו ולקשור קשרים, למרות הידיעה הפנימית העמוקה שיש לנו על החלקים השונים. לנפש מנגנונים שמווסתים את היצרים ומווסתים את החרדות. אני חושבת שהצפייה בסרט המסוים, נגעה בך אישית, לחצה על כפתור פנימי אצלך והציפה איזו חרדה פנימית עמוקה שעד עתה חיית איתה בשלום. חשיפה לתוכן קשה בקרבתנו, עלולה לפרוץ את ההגנות הנפשיות ולערער את תחושת הביטחון. אם אתה מרגיש מוצף בחרדה לאורך זמן, שווה להגיע לטיפול ממוקד סביב זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו