מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיית יחסי אנוש במקום עבודהענת27/02/2015
שלום רב.
אני צריכה עצה שקצת תרגיע אותי כי אני ממש בסערת רגשות.
אני עובדת בחברה מאד גדולה .בתחום יותר מעשים שנה וכאן -4 שנים לאחר שהחברה שעבדתי בה נרכשה .
מיותר לציין שלמרות כל ההכחשות של המנהלים ,אני מרגישה "עובדת סוג ב'"- כאילו עשו לי טובה שהסכימו להעביר אותי ואת הלקוחות שלי לחברה הזו.
אפילו בנות צעירות מאד ,בגילאי ה-20 שרק מתחילות לעבוד , מקבלות יחס מועדף יותר ממני ומעוד נשים שעברו יחד איתי עם קניית החברה.
אני מאד מקצועית בתחומי, מרוויחה משכורת מעולה , אין תלונות בעניין הזה , וברור לי שלא היו ממשיכים להעסיק אותי 4 שנים אם לא הייתי טובה למערכת,אבל עם תחושות קשה להתווכח.כשאני מבקשת לדבר עם הממונה עלי בכל עניין ,הוא תמיד דוחה אותי ליותר מאוחר ולא קורא לי עד שאני ממש מנג'סת, לעומת הבנות הוותיקות שיש להן דלת פתוחה אצלו מתי שרק ניתן.
זה כמובן דורך לי במקום הכי רגיש אצלי -נושא הרגשי נחיתות וחוסר הביטחון שגם ככה אני סובלת ממנו.
אבל הנושא העיקרי הוא סיטואציה שנקלעתי אליה ברוב טיפשותי אני מודה מודה מודה.-עד לפני חודשיים ישבנו קבוצה של בנות בצוות מקסים , בנות איכותיות
ללא רכילות, עם פרגון הדדי ,,ממש צוות כיפי.כך זה היה 4 שנים, ופתאום החליטו שעושים שינוי ארגוני -פיזרו את הצוות שלי- עשו צוותים מעורבים עם בנות שלצערי רמתן האישית מאד קשה לי. ממש כמו "שכונה" - שמו לי מנהלת שהייתה קולגה שלי , שלא מדברת עם הסגנית שלה שהייתה מנהלת קודם..בקיצור שישו ושמחו .כאמור -שתיהן לא מדברות בינהן -כל הצוות נפגע -נוצרו מחנות-ניסיתי מאד להישאר ניטרלית אבל אתמול (אני מודה -אני טיפשה טיפשה) נפלתי בלשוני ומסרתי מידע לראש הצוות שהייתה קולגה שלי על הסגנית שלה .- היא כמובן עשתה מזה מטעמים , יצא לי עכשיו שם של מלשנית , למרות שהתנצלתי באמת לסגנית ,,והיא קיבלה את התנצלותי כי היא יודעת שראש הצוות החדשה שעמה היא לא מדברת היא מניפולטיבית מאד ..אבל אני עדיין בתחושות מאד קשות,ממש לא ישנה בלילה מאז.נכון שכולן מדברות על כולן אבל באמת שניסיתי להתרחק בכל מאודי מהתערבות וטעיתי.אני כועסת על עצמי,לא נעים לי משאר הבנות.והכי נביילה יצאה הראש צוות שרצתה לסכסך גם ביני לבין הסגנית שאני ממש מעריכה ואוהבת.וכמובן השאלה -מה אני עושה ? איך אני ממשיכה ? אני נאכלת ,,בוכה,לא מתאים לי..לעזוב את זה עד שיישכח ויעברו לעניין הבא ?,,לדבר ?,,החלטתי שיותר לעולם לא אנקוט עמדה,לא אעביר מידע ,אהיה כמו חרשת ולא מעניין אותי שייקפצו כולם.כל עצה תתקבל בברכה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית יחסי אנוש במקום עבודה - תגובה
נטע אדלר01/03/2015שלום ענת,
את מתארת מצב באמת מורכב מבחינת היחסים בעבודה ונשמע שלא פשוט לעבוד במקום העבודה שלך.
אני מנסה לקשור בין שני חלקי ההודעה שלך. בחלק הראשון את מתארת את השינוי הארגוני ואת ההשפעה שלו עלייך – הזלזול בך, שאת חשה, ש"דורך לך" על פצע רגשי: חוסר הביטחון ורגשי הנחיתות. אני חושבת, ענת, אולי הדברים שאמרת לראש הצוות, היו ניסיון להחזיר אלייך שליטה ולהרגיש בעלת ערך ומעמד בחברת העובדות?
בד"כ יש מניע פנימי להחלטות שלנו להגיב ולפעול. אם תביני מה הניע אותך רגשית לספר לראש הצוות, זה יקל עלייך ותוכלי להיות יותר חומלת עבור עצמך ופחות שיפוטית.
מה גם שמהתיאור שלך, נראה לי שהצלחת להתנהל היטב לאחר מעשה. התנצלת והסגנית קיבלה את התנצלותך. נסי שלא לייסר את עצמך שהרי לא התרחש שום אסון.
קשה מאוד להגיע לעבודה מבלי להיות מעורבת רגשית, בוודאי כאשר יש לך מקומות רגשיים פגיעים במיוחד. אני לא בטוחה שתצליחי להישאר ניטרלית, "חרשת", כי את בן אדם ובן אדם רגיש, אבל נסי ללמוד ממה שארע לעתיד, לחשוב קצת יותר ולהרהר בהשלכות האפשריות, לפני שאת מתערבת או נוקטת עמדה ולהחליט לגבי התערבות שלך ממקום שלוקח בחשבון יותר אספקטים. אם יש מי מבין הבנות שקרובה אלייך במיוחד ושאת סומכת עליה, תוכלי להפוך אותה לאשת סודך, לשתף אותה בקשיים וגם להתלבט איתה בקשר להתנהלות שלך, כשתרגישי צורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)