תחושת חוסר אונים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תחושת חוסר אונים
    טלי
    01/03/2015

שלום רב!
    בני חייל בן 20. משרת שנתיים בצבא. חוזר לסוף שבוע כל 12 יום. משרת כמ"כ.בני קיווה ששירותו הצבאי יהווה תפנית בחייו לאחר שחווה קשיים חברתיים בבית הספר .יש לציין שהיה תלמיד מצטיין ושהוא בחור נאה וגברי. הוא בעל ערך עצמי נמוך. תמיד מסרב להאמין כשאנו מחמיאים לו. הוא ביישן עם בנות, לא מעז ליצור קשר עם בת. כשחוזר הבייתה יוצא עם חברים לבלות אך נמנע ממסיבות וריקודים, משתדל לא לנהוג כי חש מאוים מהנהיגה.
    לאחרונה נראה לי עצוב וכבוי. אין עם מי לדבר בצבא ,יש לו מפקד שרק התערבות שלנו מנעה ממנו לרדת לחייו ועכשיו הוא לא מציק לו ולא מקדם אותו.
    הוא מאוכזב מהצבא ומכך שלא התקדם. דואג מה יהיה בעתידו .מה ילמד ובמה יעבוד ואיך יצור קשר זוגי .טוען שלא מרגיש שחי ומבלה כמו צעיר בן גילו ושהוא חסר מזל.
    תמיד היה לי קשר קרוב וחם עמו. איך אפשר לעודד אותו? יש לציין שבעלי מגיב בהיסטריה ולכן קשה לשתף אותו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחושת חוסר אונים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחושת חוסר אונים - תגובה

נטע אדלר
    03/03/2015

שלום טלי,
    הבגרות הצעירה היא תקופה מורכבת עבור צעירים רבים. המשימות ההתפתחותיות של נפרדות מההורים, השגת עצמאות וקשירת קשרים חברתיים, לא באות בקלות לכולם, במיוחד אם היו קשיים לאורך שנות הילדות וגיל ההתבגרות המוקדם.
    השרות הצבאי הוא חוויה מורכבת בפני עצמה. אצל חלק מהצעירים הצבא יכול להוות כר להתפתחות ולבנייה של האישיות, אבל עבור אחרים, התקופה הזו עלולה להיות קשה ומסובכת וקשיים מן העבר עלולים להתעורר ואף להתעצם. למרבה השמחה, הצבא ער לכך ומאפשר לחיילים במצוקה לקבל עזרה נפשית.
    את אמא דואגת ואכפתית ששמה לב לאיתותי המצוקה של בנך. הוא נראה לך עצוב, כבוי וחרד ומההתרשמות שלי דרך ההודעה שלך – הוא זקוק לסיוע מקצועי.
    הקשר החם והקרוב שלך עימו הוא נהדר וחיוני לו, אבל לא די בו. סמכי על הקשר הקרוב שלכם ועודדי אותו לפנות לקב"ן ולהתחיל בטיפול נפשי דרך הצבא. אפשרות נוספת היא שיבקש אישור לקבל טיפול נפשי מחוץ לצבא ע"י מטפל אזרחי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו