מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תחושה מעיקה כי איחרתי את הרכבתצחי02/03/2015
שלום רב,
סביר להניח שלו הייתי יוצא מתוך עצמי, הייתי יודע לתת את התשובה הברורה מאליה, על כן אשמח לתובנות מומחי ומומחות הפורום:
אני בן 34 ולאחר שנים של הזנחה בריאותית, שפגמה באיכות חיי ובמיצוי היכולות הפוטנציאליות המקצועיות שלי, התבייתתי על עצמי ויצאתי לדרך חדשה. יחד עם זאת, אינני מצליח להתנער מהתחושה המעיקה הזאת שאחרתי את הרכבת, שזה מאוחר, שלמה לטרוח כעת, שהרי מה שאני מנסה להשיג כיום בהיבט המקצועי, אלה שעוסקים ועוסקות בתחום שלי הגיעו לייעדם לפני עשור וקצת פחות מכך.
אני יודע שלחיים יש את המסלול שלהם, ומגיע שלב בחייו של אדם שזהו הרגע שיתפוס עצמו ויחתור לשינוי, ושהרבה לא אשיג אם אסתובב במעגלים סביב השאלה "למה לא עשיתי זאת קודם?", ובכל זאת, אני יותר מאשמח לתובנות כיצד אוכל להתנער מהתחושה
"שאיחרתי את הרכבת".
בהערכה רבה,
צחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה מעיקה כי איחרתי את הרכבת - תגובה
נטע אדלר04/03/2015שלום צחי,
אני חושבת שאתה יכול להיות גאה בעצמך על האופן בו לקחת אחריות על חייך והצלחת לקדם את עצמך. נסה לחשוב, מה זה אומר עליך, שהצלחת לחלץ עצמך מתקיעות? אילו תכונות טובות יש בך בעזרתן הצלחת? אילו כוחות נפש יש בך. זה מאוד לא מובן מאליו. אני מקווה שאתה מצליח לקחת בעלות על הטוב הזה שבך.
אינני יודעת במה אתה עוסק, אבל יכולה לומר שבהרבה עיסוקים, בשלות ובגרות הן מצרך יקר ערך. האופן בו אתה ממלא את תפקידך ויוצק בו תוכן, וודאי שונה מהאופן בו בחור בן 24 היה ממלא אותו. פעמים רבות הגיל הבוגר מהווה יתרון ולא חיסרון. מה גם שהינך בחור צעיר ושנים רבות של אפשרויות להתקדמות והגשמה עצמית עוד לפניך.
בשאלה: "למה לא עשיתי את זה קודם", אני שומעת טעם של החמצה. אם אתה חש כך לגבי העבר, זה אומר שבהווה אתה חש, כנראה, תחושות של סיפוק וערך. השתדל להתמקד בהן, לתת להן למלא אותך, לרגש אותך ונסה להימנע מהשוואות לאחרים.
כתבת בפתח הודעתך שלו היית יוצא מעצמך, היית יכול לתת תשובה. נסה לדמיין מה היית אומר לחבר קרוב\בן משפחה אהוב, לו היה במקומך?
בהצלחה בהמשך דרכך - המיוחדת לך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם היית מאחר את הרכבת.לא היית מצליח
רן19/03/2015אתה התגברת על בעיות שלך בשביל להצליח. גיל 34 זה לא גיל 60. תגיד לעצמך שעשית את הכי טוב בזמן הנתון. אל תבכה על העבר שלא יחזור תנסה לראות איך אתה יכול למנף את עצמך מהמקום שאתה נמצא בו. ואם היית עושה הסבה מקצועית בגיל 34 ורק אז מתחיל לעבוד במקצוע החדש היית מרגיש.שבזבזת שנח במקצוע הישן? תלוי איך מסתכלים על זה. עד שלא מתנסים לא יודעים. ולחשוב אם היה לך מיליון שקל ביד והיית מאבד חלק שליש מהכסף. מה היית עושה? לא הייתה לך ברירה אלא לנצל את הכסף שיש ולא לחשוב על מה שאבד שכן אם תחשוב הרבה אז כל הכסף יכול להתעלם. אל תסתכל לאחור. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הכל בשליטה שלנו לצערנו
רן19/03/2015יכול מאוד להיות גם שהמקצוע הזה התאים לפעם אבל לא ביכולתך ושליטה לממש זאת. אז.אולי אפשר לחשוב על אפשרויות עיסוק אחרות. מציעה לך לקחת מאמן ולהגדיר איתו מטרות ולהיות ממוקד בעשייה קדימה. אני יודעת וכל כך מבינה לליבה. אבל אתה באמת צעיר יחסית. קום צא לדרך ותסתכלו על העבר.כמקום של הצלחה.שחווית משבר וקשיים התגברת עליהם. החיים יפים ומחכים לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)