מוות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מוות
    מירי
    02/03/2015

שלום רב. לפני כחודשיים אבי היקר נפטר. הוא סבל שנים ממחלה קשה והייתי עימו בשבוע האחרון לבדי בביהח.
    אני אמא בת 38 לשני בנות. לצערי אף אדם לא הסכים לבןא להיפרד ממנו במשפחה מהתירוץ שקשה להם למרות שאשתו אימי היתה אמורה להיות לצידו.
    אבי נפטר בידיי ומאז אני נמצאת בפחד מוןת. הכל מלווה בפחדים וחשיבה שלילית....כמו למה אני חיה בכלל הרי אוטוטו זה נגמר וכולנו הולכים למטה לקבר.
    זה פוגע בתפקודי בבית עם הילדים זה מונע ממני לצאת לעבוד או אפילו לעשות משהו קטן עבור עצמי שהרי הכל מסתכם בתוצאה של מוות. אני נמשכת בעל כורחי למחשבות רעות אלה ואף חולמת עליהם בלילה. גם דמותו המתה מלווה אותי יום יום שעה שעה. אינני רוצה ללכת לטיפול פסיכולוגי. אני זקוקה להכוונה כי אני פשוט מתחילה להרגיש איבוד שליטה. אודה לכן על היענותכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוות - תגובה

נטע אדלר
    05/03/2015

שלום מירי,
    אני מצטערת לקרוא על פטירתו של אביך וגם על סבלך.
    מפגש קרוב עם מוות, הוא מפגש קשה ובמיוחד עם מוות של אדם קרוב. ההגנות הפסיכולוגיות עליהן עמלנו באדיקות במשך השנים, עלולות להיסדק. האפשרות שגם אנחנו נמות הופכת מציאותית וקרובה מאי פעם, למרות שממילא הרי יש לנו ידיעה פנימית אודותיה מאז ילדותינו.
    אם מלווים את תקופת האבל גם קונפליקטים פנימיים, בעקבות יחסים משפחתיים סבוכים, למשל, ההתמודדות עם הפרידה ועם המוות, הופכת מסובכת ובעייתית הרבה יותר.
    לצערי, מירי, שום "הכוונה" שאציע לך פה, לא תוכל להיות מענה רציני. את זקוקה לעזרה מעמיקה מתכתובת בפורום, כזו שתוכל ללוות אותך פנים-מול-פנים. אני מפצירה בך לגשת לטיפול ולו רק עבור בנותייך שזקוקות לך כאמא חיה ומתפקדת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו