מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרהליאל03/03/2015
ערב טוב,
יש לי חברה ממש טובה שרק לפני שבועיים חזרנו לדבר אחרי ריב ממושך.
לצערי אני עוברת תקופה לא קלה מבחינה כלכלית ומשפחתי אינה תומכת בי בכלל ואף הפסיקו לדבר איתי כי אני כרגע לא יכולה לפרנס אותם מאחר ואיני מרוויחה מספיק. ולאחרונה עלו בראשי מחשבות להתאבד.
שיתפתי את חברתי בתחושתיי בתקווה שהיא תעזור לי להדחיק אותן ולשים את עברי מאחור ולהתחיל מחדש.
בהתחלה כך היה אבל אתמול החלטתי לעשות את הצעד הזה ולסיים עם הכל ,תוך כדי שהיא וחברה נוספת שלי מנסות להתקשר אליי לא עניתי כי לא רציתי , נלחצתי מהכל אז נעלמתי לקצת ,כשנרגעתי וניסיתי לדבר איתה היא התעלמה ממני ואף הזמינה לי שוטרים לביתי שיבדקו אם הכל בסדר איתי, נורא נלחצתי מהסיטואציה ואף חוויתי טראומה אפשר לומר.
בנוסף חברתי חסמה אותי מהפייסבוק ואני כבר מאתמול מנסה להשיגה אך ללא הצלחה , היא מתעלמת ממני.
אני לא מבינה למה היא זו שכל כך כועסת עליי כשאני למעשה הקורבן פה.
היא אמרה לאחותי שהיא תדבר איתי אבל קודם היא צריכה להירגע , כי היא המומה מכל הסיטואציה שהייתה.
מה עליי לעשות ? האם לנסות להמשיך ליצור איתה קשר או שעליי לחכות שהיא תדבר איתי?
חשוב לי לציין כי מדובר בחברה מאוד מאוד טובה שלי וכי אני זקוקה לה ובמיוחד בתקופה קשה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
נטע אדלר05/03/2015שלום ליאל,
אומנם את מבקשת להתייעץ לגבי החברה, אך אני אתייחס ראשית למצבך המדאיג.
את מתארת מחשבות על התאבדות שהגיעו כמעט לידי מעשה. אני מבינה מכך שאת חווה מצוקה גדולה שקשורה במצבך הכספי וביחסים המשפחתיים העכורים. זה נהדר שיש לך חברה (ואפילו שתיים) תומכת, אבל זה לא מספיק! את זקוקה לסיוע נפשי -בהקדם-. אולי גם סיוע כלכלי או התערבות טיפולית משפחתית, בהמשך. אבל ראשית, קחי אחריות על חייך ודאגי למצוא במהרה טיפול נפשי עבור עצמך. את יכולה לפנות למרפאה ציבורית-עירונית לבריאות הנפש או לבדוק אם בקופ"ח אליה את משתייכת קיימת מרפאה לבריאות הנפש. במרפאות אלו הטיפולים ניתנים חינם. מחשבות על התאבדות יכולות לעלות בעקבות הרגשה של בדידות ותחושה של היעדר פתרונות לבעיות עמוקות. עבור שתי אלו תקבלי סיוע וליווי בטיפול.
ובקשר לחברה, נשמע שהיא אכן חברה טובה וכיוון שכך, הדאגה לשלומך השבוע העלתה בה אימה. זהו סימן לכך שאת יקרה עבורה, אחרת לא הייתה נסערת כל כך. אני מניחה שהזמן יעשה את שלו וכשהיא תרגיש שהיא נרגעת תהיה יכולה לשוב ולשוחח עימך.
גם כדי לשחרר את חברתך מתחושת האחריות לשלומך, שהיא עול רגשי כבד עבורה שאינה אמורה לשאת בו ולאפשר לשתיכן קשר חברי תומך, אבל קודם כל, עבור עצמך!, פני לטיפול נפשי מקצועי לו את זקוקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)