מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מושפעת מהחדשות..רינת07/03/2015
שלום.
אני נשואה 3 שנים לאהבת חיי ויש לנו 2 ילדים מקסימים. את השני ילדתי לפני 3 חודשים. לא קיימנו יחסי מין כחודש לפני הלידה וחזרנו לזה בשבוע האחרון.
הבעיה שלי היא שלאחרונה אני שומעת בחדשות ובאינטרנט על הרבה מקרי אונס והתעללות מינית בילדים והדבר משפיע עלי בקיום יחסי המין עם בעלי. אני מדמיינת במוחי את הנערות האלו בזמן האונס וכמה הן סבלו והדבר מרחיק אותי מבעלי.
אני מכירה את עצמי כאחת שמזדהה מאד עם כאב של אחרים, אך דבר כזה לעולם לא קרה לי ואני חושבת על הבנות האלו די הרבה. לאחרונה הייתה תכנית על ילדים שמוצאים מהבית ע"י הרווחה בגלל התעללות מינית והתיאור היה מאד פרטני וקשה.
לא הפסקתי לחשוב על שבוע ימים לאחר הצפייה וזה ממש השפיע עלי.
בבקשה תייעצו לי מה לעשות והאם זה משהו שחולף..
זה מפריע לי מאד ואני מרגישה שזה משפיע לי על חיי היום יום. אני גם אחרי לידה והפחד שמישהו ישעה חלילה דבר כזה לילדיי מפחיד אותי מאד.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מושפעת מהחדשות.. - תגובה
נטע אדלר10/03/2015שלום רינת,
אכן עצוב, מכאיב ומקומם מאוד לשמוע על מקרים של התעללות ופגיעות מיניות. אלא שמשהו בך לא מאפשר לך לשים מרחק בין מה שאת שומעת וקוראת עליו, לבינך. במקום להשתתף בכאב הנפגעים שקוראת עליהם, את חשה את הפחד ותחושות נוספות, על עצמך ממש. אני לא חושבת שמדווחים יותר מקרים כאלו בזמן האחרון, אלא שהרגישות שלך אליהם גברה. אולי בהשפעת הלידה, ואולי זה קשור בעוד דברים.
כיוון שאת שמה לב שההשפעה של החדשות עלייך בעת הזו היא כה עוצמתית, כדאי להעדיף תכנים נעימים ומרגיעים על פני צפייה בתוכן קשה. מעבר לזה, אני מציעה שתיגשי לטיפול סביב מה שמתארת, כי נשמע שהחרדה מציפה, גורמת לך לסבל ומפריעה לשגרת החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
רינת10/03/2015תודה על תשובתך.
אכן אני מנסה להימנע מלראות חדשות ולקרוא באינטרנט על כך. אציין שגם ביום השואה אני לא מתקרבת לטלויזיה כי אני מרגישה שאני מזדהה עם הכאב של האנשים שחיו בגטאות. אני ממש כאילו רואה את הדברים שהם מתארים וזה מכניס אותי לחרדות על הכאב שלהם. הפסקתי לגמרי לראות, לשמוע ולקרוא כל דבר שקשור לשואה. אציין שאין לי ניצולי שואה במשפחה וכל זה רק מסרטים שראיתי בילדות בבי"ס.
אבל לגבי התכנים שכתבתי , מאד מלחיץ אותי לחשוב שאני מזדהה עם בנות כאלו מהחשש שאולי קרה לי משהו בילדות. שאלתי את אימי על כך והיא אמרה שהיא בטוחה שכלום לא קרה. אני רוצה להאמין שזה רק עוד מקרה שהרגישות שלי מביאה אותי להזדהות איתו ולא משהו אחר..
מה דעתך בעניין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.. - תגובה
נטע אדלר12/03/2015אולי את מסוג האנשים הרגישים מאוד, שהם בעלי יכולת גבוהה לאמפתיה, תכונה שהיא גם ברכה וגם...
אפשר לדמות את הרגישות הגבוהה לעור (פסיכולוגי) דק במיוחד שמותיר תחושה של בשר (נפש) חשוף ופגיע יותר לכאב.
רגישות כזו לאו דווקא קשורה לאירועים טראומתיים, לפעמים היא מאפיין אישיותי.
אני לא בטוחה שההתעסקות שלך בשאלה אם עברת פגיעה, היא מועילה עבורך, במיוחד לאור זה שאין לך שום זיכרון שקשור בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטע רשמתי הודעה למטה אם אפשר להתייח
אור12/03/2015תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטע רשמתי הודעה למטה אם אפשר להתייח - תגובה
נטע אדלר15/03/2015בוודאי.
אני עונה לפי סדר שליחת ההודעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראת אותי!!
רינת12/03/2015תודה.
תשובתך מרגיעה כי אני מבינה שהאמפטיה שלי לא חריגה או מוזרה.
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)