מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דיכדוךאיילה09/03/2015
שלום. בזמן האחרון אני מרגישה מדוכדכת,כאילו הכל שחור בדרך כלל אני בחורה שמחה,יוצאת לבלות עם חברים,עובדת.אבל בזמן האחרון אין לי חשק לכלום גם לצאת עם חברים,לא בא לי.כלום פשוט כלום.אשמח לעזרתכם,תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכדוך - תגובה
נטע אדלר10/03/2015שלום אנה,
יכולות להיות תקופות כאלו של דכדוך וחוסר חשק. אם יודעים מה מעורר אותן, זה יכול לסייע להתמודד איתן. יש לך איזו הבנה לגבי מה שגרם למצב הרוח הירוד?
לשוחח על הרגשות ועל מה שמתרחש בחייך, יכול לעזור. האם יש לך חברה טובה או אדם קרוב שאת יכולה לשתף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום נטע
איילה10/03/2015יש לי הרבה חברות שאני יכולה לדבר איתם. אבל מה שמעיק לי אחת החברות שלי מתקשרת אלי בלי הפסק ומעיקה עלי בהמון דברים,אני מרגישה שהיא קצת אובססיבית כלפי,והיא נתונה למצבי רוח,עד כדי כך שלפעמים לא רק שאני מדוכדכת ממנה אלא גם עצבנית ממנה.אני רוצה להגיד לה דברים שמפריעים לי אצלה,אבל היא בחורה פגיעה ואני לא אוהבת לפגוע באנשים.היא גם מקנאה לפעמים שאני יוצאת עם חברים אחרים בלעדיה אני לא רוצה לפגוע בה ואני לא יודעת מה עושים עם זה.עם יש לך לתת לי עצה אשמח מאוד,איך לדבר איתה בלי לפגוע בה,תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום נטע - תגובה
נטע אדלר12/03/2015אני חושבת שעדיף לקיים איתה שיחה פתוחה מאשר להרגיש את המועקה מתעצמת מבפנים. הרי במוקדם או במאוחר גם חברתך עלולה ממילא לחוש בעצבנות שלך.
את יכולה לפתוח את השיחה בלהחמיא לה על דברים שאת אוהבת בה כחברה (אני מניחה שיש כאלו ואם לא - מדוע להמשיך להיות חברתה? חברויות אמורות להסב הנאה והרגשה טובה ולא מועקה או דכדוך) ולבטא את הרצון שלך להמשיך את הקשר איתה (אם אכן את רוצה בזה) ולומר, שמכיוון שאתן חברות, את מרגישה שאת יכולה להיות פתוחה וכנה איתה ומבקשת ממנה להקשיב לך. בקשי ממנה בקשה או שתיים. במקום להצביע על מה שמפריע לך אצלה, תוכלי להסביר מהם הצרכים שלך ולבקש את ההבנה ושיתוף הפעולה שלה. למשל, במקום לומר: "מפריע לי שאת מתקשרת אלי בלי הפסקה", תוכלי להסביר שהימים שלך עמוסים בעיסוקים ויחד עם הרצון לשמור איתה על קשר, יש לך אפשרות לשוחח לא יותר ממספר דקות ביום (או תדירות אחרת, לפי רצונך).
את רגישה כלפי חברתך ונזהרת שלא לפגוע בה וזה יפה, יחד עם זה את מספרת על דכדוך, עצבנות, חוסר חשק והתכנסות פנימה. אם את חשה כך בהשפעת הקשר עם חברתך, אני מציעה שתבדקי עם עצמך, לפני השיחה איתה, מה בכל זאת את מפיקה מהקשר ומדוע את מעוניינת בהמשכו, עבור עצמך, לא רק עבורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה נטע
איילה13/03/2015מאוד עזרת לי,והקלת עלי,שבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)