מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יעוץ בעניין אירוחנירית10/03/2015
שלום רב,
מעניין אותי לשמוע יעוץ וכן דעות בקשר לארוע הבא:
הזמנתי זוג ובנם הקטן, קרובי משפחה שלי ושל בעלי לארוחת צהריים בשבת. (לא חג ולא פסח ולא ראש השנה) .
כאשר הם הזמינו אותנו בעבר בערך לפני 3 שנים, שאלתי את המארחת אם היא מעוניינת שאכין משהו ותאמתי איתה. היא הסכימה ואף אמרה לי מה להכין וכך היה.
הפעם היא לא שאלה אותי ולא סיכמה איתי לגבי משהו שהיא תביא ואני יצאתי מנקודת הנחה שהיא לא תביא דבר ואף שמחתי על כך משום שהזמנתי אותם בכיף ועם כל הרצון הטוב שלי לארח אותם לארוחת צהריים בזמן שהתאים להם.
עמלתי על הארוחה יומיים והכנתי כמה סוגי מנות על מנת שכולם יהיו מרוצים. מבחינתי עבדתי קשה שהכל יהיה מעולה עד כמה שאפשר.
הכנתי הרבה אוכל ואני מדגישה שעבדתי קשה מאחר שרציתי רק טוב.
כאשר הגיע יום הארוח הם נכנסו וישר בכניסה האישה מסרה לידי 3 סוגי עוגות קנויות + פשטידה מאפה ידיה.
נדהמתי והופתעתי לרעה. אמרתי להם שלא סיכמתי שיביאו אוכל. הנחתי על השיש והתחלתי לחמם את המנה הראשונה שהכנתי,
ואז לפתע הגיחה האישה מהסלון ובלי לשאול אותי לקחה את אחת מהצלחות שערכתי על השולחן, וכן סכין התחילה לחתוך את הפשטידה שלה הניחה עח הצלחת במרכז השולחן אחר כך שמה לכל אחד בצלחת שהכנתי וזה עוד בטרם שסיימתי לחמם את המנות הראשונות שהכנתי. וכל המהלך הוסיף על ההלם שכבר הייתי שרויה בו.
לאחר שטרחתי כל כך הרבה.
לסיום היא ביקשה את הקינוח ואז הגשתי להם ממאפה ידי בסלון.
לפתע הגיחה האישה ואומרת לי שהבן שלה רוצה מהעוגה שהם קנו .
הייתי רוצה חוות דעת מה דעתכם על ההתנהגות של האישה שהוזמנה אלינו? ואיך אתם חושבים שאני או מישהו אחר באותה סיטואציה אמור להרגיש?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ בעניין אירוח - תגובה
נטע אדלר10/03/2015שלום נירית,
בעניין אירוח, בהיעדר כללי נימוסין מוסכמים, התרחשויות כמו ההתרחשות שתיארת, קורות ועלולות לגרום למתחים ולעלבונות מיותרים ולחרב שמחות. אני שמחה שאת מעלה את ההודעה ומנסה להבין מה קרה שם לך ולה ולבחון את הרגשות שהתעוררו.
כמארחת, נפגעת מהתנהגותה של האורחת. את טרחת ועמלת להשביע רצון כולם, הכנת מיני מטעמים וודאי ציפית להערכה ולפרגון על העמל. המנות שהביאה האורחת, נחוו על ידך כביטוי, אולי, לכך שהיא אינה סומכת עלייך או אינה מסופקת, וודאי שאם כך - זה מעליב. מצידך, מקובלת המוסכמה שאם לא מסכמים מראש על כך, המתארחים אינם מביאים כיבוד. אני יכולה להציע השערה, כי ייתכן והמתארחת רגילה למוסכמות אחרות. משפחות שונות זו מזו בעניין הזה וההנחות יכולות להיות אחרות. למשל, יכול להיות שבעיני אותה אישה, מקובל להביא מאכלים וזהו ביטוי לרצון טוב ולהשתתפות בארוחה. אולי כך היא נוהגת תמיד, גם ללא תיאום מראש ובעיניה (הפוך ממה שאת רגילה לו) זה נימוסי. אולי היא לא הרגישה באי-הנעימות ובהלם שלך ומשראתה שהמאכלים שהביאה אינם מוגשים, הרגישה בנח להביאם אל השולחן. ייתכן שאפילו חשבה שהיא כאורחת, מסייעת לך - המארחת, בכך.
ההשערות שאני מציעה, אינן וודאיות כמובן. לא לי ולא לך יש מושג ברור מה בדיוק התחולל בראשה של האורחת, אבל ניסיון לראות את ההתרחשות מזווית אחרת, יכול לעזור לך להיחלץ מן ההלם ומן העלבון.
אני מקווה שהאורחים זכרו להודות על הארוחה ולשבח את המאכלים!
(ואם הם לא עשו את זה, הם באמת חסרי נימוס.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטע אדלר תודה רבה
נירית11/03/2015אני שמחה שענית לי וגם הבנת את תחושותי.
באותה סיטואציה היה לי ממש לא נעים ואפילו יום אחרי, אבל עכשיו אני מתחילה להשתחרר מהתחושות הקשות.
ייתכן שיש כאן עניין מנטלי ? האורחת אכן לא ילידת הארץ כמוני ואף עלתה לארץ בגיל 23 בערך, אולי מנהגיה שונים. ?
לגבי תודה על הארוחה או מחמאה כלשהי, לא שמעתי.
בעלי אמר שכן החמיאו על העוגה אבל לא כשאני נוכחתי בחדר.
בקיצור איך שאני לא מסתכלת על הסיטואציה, האורחת ובעלה לא יוצאים טוב ולמרות שייתכן שהיא עם מנהגים אחרים,
החלטתי שאם יזמינו אותנו לארוחה אני לא באה, אלא רק לכוס קפה אני מוכנה, וזה רק כדי לא להרוס לבעלי את היחסים עם משפחתו.
הם עוד הרבה זמן לא יראו אותי בארוחות אצלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטע אדלר תודה רבה - תגובה
נטע אדלר13/03/2015כן, בהחלט יכולים להיות הבדלים על רקע תרבותי. בדיוק לזה התכוונתי.
שמחה שתשובתי "דיברה אלייך".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)